• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

05.12.2018

10:42

(VIDEO) LJAJIĆ NA PINKU: Zovimo stvari pravim imenom -  Takse koje je uvela Priština nisu takse, već ZABRANA TRGOVINE!

Politika

(VIDEO) LJAJIĆ NA PINKU: Zovimo stvari pravim imenom - Takse koje je uvela Priština nisu takse, već ZABRANA TRGOVINE!

Podeli vest

Izjave osude su svakodnevne i dolaze sa različitih strana, a nema dileme da se radi o diskriminatorskim, nečuvenim merama i svojevrsnom presedanu, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić povodom takse koju je uvela Priština

- Ovo nisu takse, ovo je zabrana trgovine, treba da ovu odluku nazovemo pravim imenom. Svi su rekli da su ove mere protivne svim sporazumima, a zasedanje Cefta je propalo, budući da na njemu nisu bile Srbija, BiH, Moldavija... - kaže Ljajić za Pink.

Ističe da jedino Evropska unija ima mere i mehanizme da zapreti Prištini.

Foto: printscreen RTV Pink

- Mehanizam postoji i Srbija ga je osetila. Odlična prilika je 17. decembar sastanak stalnog odbora za sprovođenje i pridruživanje EU i Kosova. Ako se mere ne ukinu, ovo će biti presedan koji će drugi koristiti kao model. Posledice bi bile dalekosežne i moguća je nestabilnost na duge staze - kaže Ljajić.

Srbija se, kada je reč o turizmu, približava cifri koju je smatrala suviše optimističnom - 1.350.000.000 evra čistog deviznog priliva od stranih turista i gostiju, kaže Rasim Ljajić.

Foto: printscreen RTV Pink

Kaže da je 44 odsto turista impresionirano kulturno-istorijskim nasleđem koje Beograd ima. Slede gostoprimstvo, gastronomija, provod...

- Ovo se razlikuje od percepcije koju imamo u javnosti - kaže Ljajić i dodaje da kada je reč o zimskim centrima, Ljajić kaže da su rezultati bolji već za 25 odsto u pretprodaji ski karata.

Foto: printscreen RTV Pink

- Popunjenost kapaciteta od 25. decembra do sredine januara je oko 90 odsto. Na Kopaoniku ćemo imati nove ski staze, osvetljene ski staze, otvorili smo treći hotel u poslednjih pet godina na ovoj planini i Kopaonik postaje najvažnija zimska turistička destinacija u Srbiji, ali i regionu - smatra ministar.

Govoreći o Staroj planini, Ljajić kaže da je osnovni problem taj što je više skijaša nego smeštajnih kapaciteta. Problem je, kaže, i put, odnosno komunikacija sa planinom.

- Država mora da reši put i svaku drugu infrastrukturu, a ostalo je na privatnom sektoru - rekao je Ljajić za "Novo jutro".

Ceo razgovor sa ministrom pogledajte u nastavku:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 5 godina

U stvari te nazovi takse su zabrana srpske robe na Kosmetu, a kada se na to doda da isti dan kada su stupile mere na snagu doslo je do spaljivanja srpske robe koja je ranije stigla na Kosovo onda nam je svima jasno o cemu se radi. Ocigledno je da siptarima smete sve sto je srpsko

marija

pre 5 godina

Ovo su pre svega neljudske mere koje je Pristina nametnula srbima na Kosovu.Ova vlast se stvarno trudi da na najbolji moguci nacin a samim tim i najbezbolniji resi ovaj problem.

Maja

pre 5 godina

Bravo Ljajiću,kratko i jasno tako se priča i objašnjava narodu!

Mackica

pre 5 godina

Konacno su i u svetu poceli da prepoznaju znacaj netaknute prirode kojeg Srbija ima u izobilju. Razumem ja da je Beograd aktuelan i ski centri, ali verujem da je buducnost Srbije upravo u etno turizmu

Milan Antić

pre 5 godina

Rasim Ljajić je iskren i pošten čovek i lepo je stvari nazvao pravim imenom.

Ena

pre 5 godina

Da EU mora da reaguje jer ona je svo vreme bila vetar u ledja propalicama .

Todor

pre 5 godina

Srbija svakako ne zeli da dodjemo u situaciju da se pozivaju obe strane na suzdrzanost. Pa mi smo maksimalno suzdrzani. Ovde ne postoje dve strane, vec postoji Pristina koja krsi sporazume koje je potpisala i postoji Srbija koja je zrtva njihovog izivljavanja

Jovana

pre 5 godina

Slazemo se ali malo toga ko preduzima da zabrane ukine i normalizuje situaciju.

kaja

pre 5 godina

To sto oni rade se moze nazvati i mnogo gorim recima.Sramota.Dno.

Bokica

pre 5 godina

Naravno da su takse koje su uveli za nasu robu odraz nemoći albanaca da prihvate uspehe Srbije.

ena

pre 5 godina

EU mora da reaguje i sankcionise ponasanje Pristine.

marija

pre 5 godina

Takse su uvedene i ispašta najviše narod Srbije!

zarkokoric78

pre 5 godina

Lepo kaže Rasim, nisu same takse u pitanju već je klasičan primer zabrane trgovine.

boza

pre 5 godina

Takse koje je uvela kosovska vlada su za svaku osudu

Gavrilo Princip I

pre 5 godina

Priština je velikim taksama ustrari uvela zabranu za proizvode iz Srbije,s druge strane vlada je povukla potez koji povećava troškove života svih građana na KiM,jer će kupovati skuplju robu koja stiže preko Hrvatske i Crne Gore.

Goran

pre 5 godina

Čovek koga izuzetno poštujem najjiskrenije...Veliki patriota!! A Priština ovim provokacija ništa neće postići, već samo gube reputaciju kod evropskih zvaničnika..

Dika

pre 5 godina

Tacno tako, oni ne zele robu iz Srbije i zato uvode ovakve mere!

Ceca

pre 5 godina

Sve sto su Albanci zabranili to ce da se resi jer oni nemaju pravo glasa na nasoj teritoriji.

Milan

pre 5 godina

Tako je ministre stvari treba nazvati praviti imenom...

Anica

pre 5 godina

Slazem se sa izjavom ministra Ljajica.Pristina deskriminise Srbiju uvodjenjem necuvenih mera,povecanjem taksi i objavljivanjem datuma stvaranja vojske Kosova.

Stanko

pre 5 godina

Ministar Ljajic je stvari nazvao pravim imenom.

Sasa

pre 5 godina

Takse su dali iz inata rade to mrze Srbiju i nase ljude.

markopetrovic

pre 5 godina

To je cist napad na slobodu i prava gradjana na sveru Kosova

Dehan

pre 5 godina

Ljajic je iskren I stvari naziva pravim imenom

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija