• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: antidot

06.12.2018

14:31

DOSIJE ANTIDOT: Kako su i zašto Šolak i Đilas napadali kompaniju Telekom Srbija!

Politika

DOSIJE ANTIDOT: Kako su i zašto Šolak i Đilas napadali kompaniju Telekom Srbija!

Podeli vest

Medijska mreža Antidot objavila je prvi deo istraživanja o pozadini višemesečnih napada na kompaniju “Telekom Srbija”, iza kojih se, prema njihovim nalazima i podacima, krije interesno povezana mreža medija, organizacija i pojedinaca, koji štite interese konkurentske kompanije SBB, na čijem su čelu Dragan Šolak i Dragan Ðilas, a sa ciljem, pre svega, promene vlasti u Srbiji

 

Kako je saopšteno iz Antidota, u prvom delu istraživanja, koji su radili novinari i saradnici te mreže iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Hrvtaske i BiH, detaljno se pokazuje kako je lokalni prodavac video kaseta iz Kragujevca, postao najmoćniji i najbogatiji medijsko-telekomunikacioni tajkun u ovom delu Evrope i da li i kakve veze postoje između Dragana Šolaka i smenjenog predsednika Demokratske stranke Dragana Ðilasa.

U dosijeu “American dream na šumadijski način”, objašnjava se i zašto su napadi na Telekom krenuli čak dva meseca pre akvizicije kablovskog operatera Kopernikus i to upravo sa kablovske TV N1, koja je takođe u vlasništvu Dragana Šolaka i bliska Draganu Ðilasu.

Kampanja protiv Telekoma, koja je krenula sa N1, proširena je uz pomoć pro-opozicionih medijskih centara koje kontrolišu Šolak i Ðilas i traje do danas, sa očiglednim ciljem da se najvećoj telekomunikacionoj kompaniji u državi nanese šteta i obori vrednost, kako bi postala lak plen i bila finansijski uništena, navodi Antidot, .

Iz tih razloga, akteri kampanje, lideri opozicionih stranaka, tzv. eksperti, nekoliko "antidržavnih medija", te pojedinci i stranke koje ih podržavaju, poput Demokratske stranke, Saveza za Srbiju, Nove stranke, Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), i mnogih drugih, nedeljama unazad svesno šire laži o procentima, broju korisnika operatera, iznose tvrdnje da je namera Telekoma da uspostavi monopol i pored činjenica koje su dobro znali, a do kojih je došao Istraživački tim Antidota, da Telekom na tržištu Srbije učestvuje sa svega 15 odsto, dok SBB već ima preko 55 procenata tržišta.

Štiteći interese privatnog monopoliste, učesnici u kampanji protiv Telekoma, ignorisali su bitne ekonomske pokazatelje koji govore da je kupovina Kopernikusa poslovna odluka kojom Telekom pokušava da spreči uspostavljanje monopola privatnog konglomerata, čiji ciljevi idu mnogo dalje od same eliminacije Telekoma sa tržišta.

Licitirajući tržišnom cenom Kopernikusa, kritičari odluke o akvizicji prećutali su činjenicu da je pre tri godine Kopernikus već kupio internacionalni poljski fond Abris po ceni od 100 miliona eura, sa duplo manje korisnika i bez digitalizacije sistema koja je u međuvremenu urađena, kao što prećutkuju činjenicu da je 2013. godine fond KKR kupio SBB za milijardu evra, da bi tu kompaniju 2018. godine prodali čak za 2,6 milijarde evra, gde je cena po korisniku viša nego kod Kopernikusa.

U istraživanju, objavljenom na sajtu mreže Antidot, opisano je kakva je uloga Džordža Soroša i bivšeg direktora CIA Dejvida Petreusa u ostvarenju “američkog sna” šumadijskog biznismena, ko je omogućio da se mreža širi nelegalnim postavljanjem kablova, o isprepletanoj mreži korupcije sa lokalnim samoupravama u vreme vladavine Demokratske stranke, a kojom je SBB postao dominantan kablovski operater, zašto je poslovno širenje spojio sa politikom, formirajući strateško partnerstvo sa Draganom Ðilasom, te da li je cilj bio ne samo eliminacija preostale konkurencije na tržištu, već pre svega promena političke vlasti u Srbiji i uspostavljanje apsolutnog monopola u jednoj od najprofitabilnijih i najbrže rastućih privrednih grana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
specijalisticke

pre 5 godina

Sramota ukidati slobodu gradjana i medija zato sto ste slabiji...

jole

pre 5 godina

najbolje da prisvoje i telekom i sve televizije, novine, portale i opet im nebi bilo dosta, sačuvaj Bože

Mitra

pre 5 godina

Čim se pomene tajkunizam odma se zna da su u to upetljani Đilas i njegobi bliski saradnici.

Vesna M

pre 5 godina

Za sve malverzacije tajkuni Djilas i Solak treba da odgovaraju pred organima pravde.

Milorad

pre 5 godina

Gde god je Djilas tu su problemi i muljacina.

nikola

pre 5 godina

Omaklo im se da zgrnu pare i monopolisu.Sada drvlje i kamenje na protivnike.

mara

pre 5 godina

Ne znaju na koji nacin da privuku paznju na sebe, pa pokusavaju napadima.

anita

pre 5 godina

Gde je Djilas tu nikada nisu cista posla. Kradja, prevare , lazi, ono sto njega karakterise!

mila

pre 5 godina

Kako su i zašto Šolak i Đilas napadali kompaniju Telekom Srbija

Jelena

pre 5 godina

Sve sto nisu uspeli da uzmu za sebe i svoju korist, uzeli su na zub.

Dušica

pre 5 godina

Istina izlazi na videlo. Pitam se, ko će posle svega podržavati Đilasa?

Adriana

pre 5 godina

Ma nece im pomoci ni 150 medija, televizija i radija, kad su procitanji, narod ih nece, dosta je kradje i bogacenja na njihov racun.

Ko gubi

pre 5 godina

Želeli su da eliminišu konkurenciju, ali, eto, desilo se suprotno. Ko gubi, ima pravo da se ljuti, zar ne?

Danko

pre 5 godina

Djilas hoće da ima kontrolu medija,ali neće moći.

Milan

pre 5 godina

Ne mogu da kontrolišu sve medije pa im to mnogo smeta!

Naha

pre 5 godina

Dilas nece moci nikada da promeni vlast i ako pokusava na sve nacine da to postigne.

Lea

pre 5 godina

Od ovih lazljivaca, I pohlepnih prevaranata me vise nista ne cudi...sramotno I za svaku osudu...najgore sto sva svoja zlodela redovno pripisuju SNSu

ilija

pre 5 godina

Da je ostao na vlasti Telekom bi bio u Đilasovom vlasništvu.

marija

pre 5 godina

Nijednog zutog kog poznajem nije u vinkli verovatno ih je zato Bog i obelezio!Unistili su ovu divnu drzavu dok su bili na vlasti pa bi opet.

Lara

pre 5 godina

Stvaro mislite da njima vreedis sto su pokupovali silne medije... Dzaba kad narod nece ni da ih pogleda...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija