• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr

07.12.2018

10:11

TRAMP SKRESAO KRILA HRVATIMA: SAD stopirale prodaju izraelskih borbenih aviona Zagrebu!

Politika

TRAMP SKRESAO KRILA HRVATIMA: SAD stopirale prodaju izraelskih borbenih aviona Zagrebu!

Podeli vest

Američki ministar odbrane Džejms Matis ne dozvoljava Izraelu prodaju 12 borbenih aviona F-16 Hrvatskoj, objavili su sinoć izraelski mediji

 

Prema istim izvorima, izraelska vlada je pre tri nedelje dobila poruku iz Vašingtona da im SAD ne da dozvolu za prodaju aviona Hrvatskoj.

Naime, američka vlada mora državi kojoj je prodala svoje avione da odobri da ih proda trećoj zemlji. U Trampovoj administraciji navodno su besni zbog činjenice da je Izrael bio neiskren jer je pokušao da zaradi na račun SAD-a.

Tako se navodi da je Izrael nadogradio elektronski sistemv aviona kako bi ih prodao Hrvatskoj. Amerikanci dalje tvrde da Izrael nema pravo da prodaje avione, posebno ako ponudu daju i SAD. Naime, Sjedinjene Države su u Hrvatskoj ponudile novi F-16 Blok 70. Osim toga, javna je tajna da su upravo Amerikanci tražili od Grčke da se javi na hrvatski konkurs sa svojim polovnim avionima F-16 i stajali su iza te ponude.

JEVREJSKA ZAJEDNICA BEOGRADA: Pilotima-instruktorma iz Izraela nije bilo mesto na nebu Hrvatske

Tako je prodaja vredna 500 miliona dolara dovedena u pitanje, jer američki zvaničnici tvrde da je Izrael bio neiskren i pokušo da zaradi na račun SAD-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 5 godina

Zar Rvati nisu znali da moraju kupovati američko oružje, a članica su nato pakta. Oluja se mora platiti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija