• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2018

16:31

MAJA GOJKOVIĆ najoštrije osudila uvrede upućene novinarkama Studija B

Politika

MAJA GOJKOVIĆ najoštrije osudila uvrede upućene novinarkama Studija B

Podeli vest

Predsednice Skupštine Srbije Maja Gojković danas je najoštrije osudila prostačke uvrede upućene glavnoj i odgovornoj urednici Studija B Ivani Vučićević i novinarki ove televizije Barbari Životić, koja je danima meta najprizemnijih uvreda, pretnji i linča

 

- Nedopustiv je prostački i mizogeni odnos prema ženama koje se bave svojim poslom i pozivam sve u društvu da jasno osude ovakvo ponašanje. Ne sme da postoji zid ćutanja, jer ćutanje kreira atmosferu da je poželjno i dopušteno vređati žene - saopštila je Gojković.

- Budući da sam i sama bila izložena uvredama kao žena koja se bavi politikom, želim da poručim svima onima koji žene vređaju, a koji se preporučuju građanima i građankama Srbije da vode našu zemlju u budućnosti, da ostave žene na miru, da nemaju pravo da ih potcenjuju i omalovažavaju. Duboko sam uverena da su takvi manjina u našoj zemlji, jer je Srbija zemlja pristojnih ljudi - navela je predsednica parlamenta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mimi

pre 5 godina

Nedopustiv je prostački i mizogeni odnos prema ženama koje se bave svojim poslom i pozivam sve u društvu da jasno osude ovakvo ponašanje.

Milica

pre 5 godina

Sramotno je da neko na ovaj način vređa žene. Svaka uvreda je za osudu.

Nele

pre 5 godina

A kako drugačije, mora se reagovati najoštrije protiv nasilja.

Jovana

pre 5 godina

Sramno je sta pojedinci sebi dozvoljavaju da na najbrutalniji nacin vredjaju novinare koji korektno obavljaju svoj posao, vredjaju ih samo zato sto ne dele i ne podrzavaju stavove aktuelne nazovi opozicije.

ema

pre 5 godina

Ove uvrede govore o o onima koji su ih rekli a ne o onima kojima su upucene.

Nadica

pre 5 godina

Maja najbolje zna kako se oseca povredjena zena jer je pre par dana dozivela isto.

Darko

pre 5 godina

Tako je Majo,osuditi ove nasilnike sto vredjaju zenski rod.

Filip

pre 5 godina

Prostak joj uputio uvrede to govori o njemu, a ne o njoj.

Ana

pre 5 godina

Svi i treba najostrije da osude takvo ponasanje prema zenama. Strasno je kako neko moze da vrsi nasilje, i to jos poznati glumac.

Maja

pre 5 godina

Zena je samo radila svoj posao. To je bilo njeno vidjenje. Niko ne moze da je na pada jer je radila avoj posao onako kako zna.

Lea

pre 5 godina

Svaki vid nasilja...dizickog, psihickog, emotivnog...a posebno ovakve napada na zene treba najstroze osuditi I kazniti

Andja

pre 5 godina

I treba najostire osuditi bilo kakvo nasilje i uvrede, jer neke stvari stvarno nemaju smisla, ali to je ta politika nasilnika i siledzija koji placaju narkomane kao sto je Sergej Trifunovic da blati i pljuje.

Sneki

pre 5 godina

Svako normalan ce osuditi govor mrznje i napad na zene.

Jova

pre 5 godina

Nekima je vređanje žena postalo novo zanimanje, verujem i da platu za to primaju.Podrška novinarkama!

Neda

pre 5 godina

Velika je sramota sta pojedinci sebi dozvoljavaju da na najbrutalniji nacin vredjaju novinare koji obavljaju svoj posao izuzetno korektno i savesno, vredjaju ih samo zato sto ne dele i ne podrzavaju stavove aktuelne nazovi opozicije.

Maja

pre 5 godina

Treba doneti zakon da ovakvi ispadi politicara budu sannkcionisani sa zabranom od recimo dve godine bavljenja javnim delatnostima. Mislim da su ovo produktivne mere. Naravno ne mogu promenti cud, ali ce barem dlaka biti cista.

Mika

pre 5 godina

Држава Србија предузеће све мере, не само да физички заштити новинаре, већ да сачува и њихово право на професионално достојанство.

mara

pre 5 godina

Nedopustiv prostacki napad na zene. Za svaku osudu.

Maja

pre 5 godina

Nasilje se ne sme podržavati. Svaka čast Ivani na hrabrosti. Ona je dokaz da su u Srbiji jake žene.

Jovana

pre 5 godina

Nedopustivo je sve sto opozicija radi.Prostacke uvrede i pretnje upucene glavnoj i odgovornoj urednici Studija B i novinarki te televizije moraju se najostrije osuditi.

milan306

pre 5 godina

Opet napadi i veđanja žena.. Dokle??Za svaku osudu!

gane

pre 5 godina

Treba da se svako kazni ko vredja i nasrce na novinare.

OGI

pre 5 godina

Propao covek,propao glumac,propao dusevno i psihicki,narkomančina i svoje stanje prezentuje prljavom agresijom i uvredama

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20