• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

12.12.2018

00:34

IVICA DAČIĆ: Istražujemo da li je PODMETNUT požar u u zgradi misije Srbije pri UN

Politika

IVICA DAČIĆ: Istražujemo da li je PODMETNUT požar u u zgradi misije Srbije pri UN

Podeli vest

Srpske službe će istražiti sve detalje u vezi sa požarom u zgradi misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- Prema informacijama koje imamo, do požara je došlo zbog dotrajalih instalacija. Međutim, naše službe proveriće sve- rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, istražiće se i da li ima mesta pričama da je požar podmetnut i da su prostorije naše misije namerno zapaljene. Takođe u Njujorku, 2016. godine izgorela srpska crkva Svetog Save.

U zgradi Stalne misije Srbije pri UN u Njujorku u ponedeljak uveče izbio požar u kome su u potpunosti izgorele dve kancelarije, ali srećom niko nije povređen.



Nadležne službe su odmah izašle na lice mesta ustanovile su da su požar uzrokovale neispravne instalacije.

Sajt "Njujorkdejlinjuz" (nydailynews.com) preneo je da su u požaru povređena tri civila i jedan vatrogasac, koji su zadobili lakše povrede. Zbog požara je jedno vreme bila zatvorena Peta avenija.



Zgrada koja se nalazi na Petoj aveniji u blizini 67. ulice i preko puta Central parka pod zaštitom je države od 1966. godine. Izgrađena je 1905. godine i bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, pre nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri UN. 

Zgrada se trenutno prodaje, po početnoj ceni od 50 miliona dolara. 

 

(VIDEO) POŽAR U ZGRADI SRPSKE MISIJE PRI UN U NJUJORKU! Povređeno troje civila i jedan vatrogasac




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Ne mislite valjda da je šibica sama došla i zapalila se.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija