• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

12.12.2018

23:27

MAJA GOJKOVIĆ: Većina u SNS za vanredne izbore, Vučić i ja protiv!

Politika

MAJA GOJKOVIĆ: Većina u SNS za vanredne izbore, Vučić i ja protiv!

Podeli vest

Sudeći po sastanku koji je Aleksandar Vučić održao sa pojedinim clanovima Predsedništva Srpske napredne stranke tokom vikenda, većina u ovoj stranci je za raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora, izjavila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojkovic za RTV, dodajući da ona lično ne deli to mišljenje.

Na pitanje "hoće li pre biti zakazana nova sednica ovog saziva Skupštine ili će pre biti raspisani vanredni parlamentarni izbori, Gojković je u "Pravom uglu" RTV-a rekla da "svi znamo da su redovni izbori 2020., ali naravno da je legalno i legitimno da najveca partija vladajuceg bloka, SNS, razgovara o mogućnosti da na izbore izađemo i u 2019., u predizbornoj godini".

- Pogotovu što je očigledno da je opozicija ta politička snaga koja priželjkuje izbore i koja je počela sa takvim delovanjem i u parlamentu, da onemogućavaju polako da parlament normalno funkcioniše, ali i svojim sporadičnim okupljanjima - dodala je ona.

Iako nije bila na tom sastanku sa Vučićem, Gojković kaže da su "retki političari u SNS kao što su Aleksandar Vučić i kao što sam ja da ne žele izbore u 2019."

- Više sam sklona i delim mišljenje predsednika Srpska napredne stranke Aleksandra Vučića da izbori u ovom momentu nisu potrebni i da imamo velike političke izazove koje moramo da rešavamo - rekla je Gojković.

Tu je, svakako, kaže, pitanje nastavka dijaloga Beograda i Prištine i jacanje ekonomije.

- Ali treba saslušati i druge kolege i ocigledno po sastanku koji je održao Aleksandar Vučić sa pojedinim članovima Predsedništva naše stranke, preovladava mišljenje da se ide na vanredne izbore - rekla je Gojković.

Do eventualnog raspisivanja vanrednih izbora postoji zakonska procedura koja se mora ispoštovati, a ovo su razgovori kakva je politička situacija i da li je potrebna nova provera kojoj političkoj opciji će građani dati poverenje, kaže ona.

Pisanje medija da ona jedva čeka da se reši funkcije predsedavajuće Skupštine, Gojkovic je ocenila kao vrlo ružno, "primitivno spinovanje", da je to zataškavanje hajke koja se vodi protiv nje i uvreda koje dobija.

Gojković je odbacila ocene da je vladajuća većina, podnošenjem "fantomskih amandmana" onemogućila opoziciju da raspravlja o budžetu, i da je ona lično zadovoljna načinom na koji je budžet usvojen.

Prilikom glasanja o budžetu se videlo da vladajuća većina ima dovoljnu podršku i to nije razlog za raspisivanje novih izbora, istakla je predsednica Skupštine.

 

TAJKUN U PANICI! ĐILASU FRKA OD IZBORA: Tvrdi da će vanredni izbori biti u februaru, VEĆ NAJAVIO BOJKOT




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 5 godina

Jel to nemate gde pametnije da trošite novac naroda.

slađa

pre 5 godina

Ne trebaju nam izbori. Treba nam kontinuiran rad bez trzavica. Da se narod Srbije konsoliduje u ovim napornim vremenima. A i da Srbi na KiM i dalje osećaju punu podršku svoje države.

Pera

pre 5 godina

Krajnje je vreme da SNS pročisti svoje redove. Nije to više homogena stranka, ima izdajnika koliko god hoćete. Iz nedavnih hapšenja se vidi da ni policija nije homogena, i tu ima izdajnika. Ne bi me čudilo da i u vojsci ih ima na pretek. Dokle god postoji sindikat vojske, nemojmo da udjemo u ratovanje jer ta vojska koja ume da traži stanove, povećanje plate itd. neće ratovati.

bojan

pre 5 godina

Vucic gled ainterese Srbije.Ulazak u izbornu trku sklonice ga sa drzavnicki poslova.Ali isto tako,posle izbora bi mu bio posao olaksan,jer bi se pojedinci sklonili s a politicke scene.Samo bi bilo dobro,da svaka stranka na celu sa svojim liderom izadje na izbore,i ispipa poverenje gradjana.

Tea

pre 5 godina

Evidentno je da su izbori jedini nacin da se ucutka luda opozicija, ali mislim da su vanredni izbori poslednje sto Srbiji u ovom momentu velikih problema sa Kosovom treba

Marija

pre 5 godina

Izbori nam nisu potrebni u ovom trenutku, pored ovako teške situacije na Kosovu, ali verujem da će predsednik Vučić doneti najbolju odluku.

Vera

pre 5 godina

Iskreno i treba da se uradi jedna provera glasaca,pa onda neka opozicija vidi stvarno gde im je mesto!

Ana

pre 5 godina

Postoje veci prioriteti u drzavi kao sto je Kosovo od izbora!

petko

pre 5 godina

Ako je opoziciji potrebno uverenje o legimitetu vlasti dobice je na izborima.

Rada

pre 5 godina

Opozicija je ta koja ocekuje izbore i treba im priustiti to zadovoljstvo. Sto pre izgube izbore, pre ce se i smiriti i povuci sa politicke scene. Nece imati osnova da izazivaju nemire.

Damir

pre 5 godina

Vučić je protiv jer zbog Kosmeta nije vreme za izbore.

Ana

pre 5 godina

Postoje veci prioriteti u drzavi kao sto je Kosovo od izbora!

Joja

pre 5 godina

Sve i da budu izbori, realno ta nazovi opozicija nema sanse nikakve, jer narod prosto nece glasati za njih, ne moze se glasati za stranku koja poziva na nasilje i vredjanje.

Rade

pre 5 godina

Opozicija bi ukoliko stisne da izadje na izbore ostala 4% ispod cenzusa.

milanka

pre 5 godina

Verujem da ce biti odluceno onako kako ce biti najbolje nasem narodu.

dragana

pre 5 godina

narod je izabrao predsednika i nema potrebe to raditi ponovo do isteka mandata

Bojana

pre 5 godina

Nije pametno sad izbore nisu potrebni da trosimo novac.

jovan

pre 5 godina

srbija je izabrala svog predsednika opozicija nema pravo da se mesa u odluku naroda

jelena

pre 5 godina

Vanredni izbori bi nam dobro došli samo kako bismo se rešili ove propale opozicije.

Ana

pre 5 godina

Postoje veci prioriteti u drzavi kao sto je Kosovo od izbora!

Mima

pre 5 godina

Za sada nema nikakve potrebe za vanrednim izborima, zemlja ima prece probleme.

marija

pre 5 godina

Predsednik Vučić ne želi da se takmiči sa opozicijom u ovom teškom vremenu za Srbe na Kosovu. Treba prvo rešiti situaciju na Kosovu a za izbore lako jer se zna da je Vučić najbolji i da će ponovo odneti pobedu!

Sava

pre 5 godina

Suludo je u ovim trenucima sprovoditi izbore, trošiti na njih energiju i novac kad imamo i većih problema od ispunjavanja želje opoziciji. Al ako je to jedino rešenje da se opozicija smiri građani su spremni dati podršku državnom vrhu!

Igor

pre 5 godina

Vučić je mudar, zna on da ima prečih stvari u ovom trenutku od izbora.

jana

pre 5 godina

Predsednik Srbije ce kao i uvek odluciti u interesu naroda.

gaga

pre 5 godina

Vanredni izbori nam u ovo trenutku uopste nisu potrebni, prioritet je resavanje pitanja Kosova.

Nina

pre 5 godina

Ne treba udovoljavati bezobraznima jer su bahati i nezasiti .

Mija

pre 5 godina

Ocito je da Opozicija radi zajedno sa Albancima na destabilizaciji Srbije.Ukoliko se raspisu izbori,Vlada Srbije nece moci da prati situaciju na KIM,zbog prestojecih izbora.Opozicija je neprijatelj Srbije i gradjana Srbije.Mislim da sada nije trenutak za raspisivanje izbora,i ne treba dozvoliti Opoziciji da ostvari svoj ciljeve.Vreme je da im se stane na put,i jasno pokaze gde im je mesto.

zatvoriti

pre 5 godina

Da se zatvore usta nasilnicima i lopovima.

TEODORA

pre 5 godina

Kosovo je sada prioritet. Nije vreme za izbore!

Dehan

pre 5 godina

Bice onako kako narod odluci ali mislim da nema potrebe za izborima

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija