• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.12.2018

13:04

MINISTAR STEFANOVIĆ: Vozila Kfora dodatno zastrašuju Srbe na KiM

Politika

MINISTAR STEFANOVIĆ: Vozila Kfora dodatno zastrašuju Srbe na KiM

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ima informacije da je veća kolona vozila Kfora, u čijem se sastavu nalaze vozila za razbiajnje barikada i blokada, ušla na sever Kosova i da to, pored najavljenog formiranja vojske Kosova, dodatno unosi strah među srpsko stanovništvo

 

- Očigledno je da je ovaj momenat, kada se najavljuje stvaranje tzv. vojske Kosova potpuno suprotno Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija i mandatu koji ima NATO i Kfor na KiM, iskorišćen da se dodatno unosi strah među srpsko stanovništvo i da se dodatno pogoršava stanje - rekao je Stefanović, odgovarajući na pitanja novinara.

- Mislim da je veoma teško reći šta treba da budu sledeći potezi - dodao je.

Ministar ističe i da ćemo tek videti da li će doći do formiranja vojske Kosova, ali da sve ukazuje da hoće.

Kako kaže, rezolucija 1244 je, inače, veoma jasna po tom pitanju. 

- Ako više ne postoji način da se poštuje rezolucija SB UN i ako se ona u jednom vrlo važnom elementu krši tako brutalno, onda je pitanje šta Srbi uopšte na KiM mogu da očekuju - rekao je Stefanović.

On je dodao da Srbija nastavlja da vrlo intenzivno prati sva dešavanja na teritoriji južne pokrajine s obzirom da je naš prvenstveni cilj da zaštitimo srpski narod koji jeste realno ugrožen i da ukazujući na sve to što se dešava svima u svetu pokušamo da ostvarimo neku vrstu dijaloga i da ne uvedemo Srbe koji žive na KiM u bezbednosni problem.

(VIDEO/FOTO) DEMONSTRIRAJU SILU PRED SRBIMA! Snage KFOR upale na sever KiM - nose opremu za pravljenje barikada

 

- Ali, naravno da budemo spremni da reagujemo i zaštitimo njihove živote - rekao je Stefanović.

Dodao je da je situacija složena i da ne misli da bilo ko može da kaže da postoji lako rešenje.

Stefanović kaže i da je lično veoma zabrinut zbog takvog "lagodnog, nonšalantnog odnosa prema kršenju međunarodnih rezolucija i rezolucija SB UN, što je, kako je dodao, nedopustivo u međunarodnom pravu.

On je istakao da srpski narod zaslužuje zaštitu kao i svaki drugi narod koji se nađe u takvoj situaciji.

- Pratićemo situaciju i dalje i obaveštavati javnost - dodao je on.

Naveo je da to što rade prištinske institucije unosi nemir, a kretanje Kfora na severu ne uliva poverenje iz razloga što Srbi ne znaju za to niti znaju razlog za to, a drugo što se dešava u isto vreme kada se najavljuje formiranje vojske Kosova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

Srbi su zastraseni i bez upada KFOR-a na Severu Kosova a kamoli sada kada su oni usli sa vise od 45 vozila sta reci stah i panika za Srbe.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Neljudski i nema smisla da se nas narod dodatno psihicki maltretira

maria

pre 5 godina

I KFOR kao i šiptari svakodnevno zastrašuju srpski narod na KiM, ali opstaće naš narod u južnoj srpskoj pokrajini

Bane

pre 5 godina

Pokreti Kfora su namenjeni zastrašivanju Srba.

Dusan

pre 5 godina

KFOR je stava da pristina moze da formira vojsku....Totalno je besmisleno verovati im vise.

teo

pre 5 godina

Srbija mora sve uciniti da zastiti svoje ljude na Kosovu.

lena

pre 5 godina

Srbija mora da bude spremna da zastiti svoj narod na Kosovu ako bude bilo potrebe za tim.

lea

pre 5 godina

Samo žele da zastrašuju vojskom i oklopima plaše,al imamo snage i nećemo dozvoliti da zauzmu ni deo naše zemlje.Mir i stabilnost ćemo očuvati i održati po svaku cenu.

Jana

pre 5 godina

Prepusteni smo sami sebi i takve odluke treba i da donesemo. Najvaznije je zastititi nas narod i nasu drzavu. Ko je uz nas pomoci ce.

Nadalina

pre 5 godina

Pa kako i ne bi zastrašivale. Sam taj prizor je zastrašujući, njihova bezbednost je ugrožena. Boje se za svoje živote, živote najmilijih, za svoja ognjišta.

Vlada

pre 5 godina

KFOR mora da zaštiti naš narod a ne da se šepuri i igra ratne igre.

Maja

pre 5 godina

Neverovatna je kakva osionost KFOR-a, sada kada su Srbi u strahi i neizvesnosti oni demostriraju silu i to na Severu. Pa demonstrirajte prema onima koji krse sve sto se krsiti moze.

Balvan

pre 5 godina

....a zasto se ne sazove sednica UN,da vidimo obrazlozenje?

mica

pre 5 godina

Dok vi pricate i kukate, siptari uz pomoc kfora zaokruzili drzavu. 6:0 za nas.

007

pre 5 godina

ZOSHTO sad niko ne spominja ruse i nihovu podrshku,a shiptari amere ne vade od usta{USA nas podrzava,ni smo razgovarali sa nashi americki prijatenja,mi {shiptari} stvaramo vojsku po standardima nato.....Gde su tu "jaki rusi"-"nasha braca"?????????????????????

Kosova

pre 5 godina

EVO GOVNA SRBIJANSKA JEDNOM PLASIMO SE ALBANCIMA SAMO KFOR MOZE DA NAS SPASI A SAD I KFOR IH PLASE HAHAHHA DOSO VAM JE KRAJ TERORISTICKO BANDO USKORO CEMO DO ZADNJEG ALI MIRNO BEZ BUKE DA VAS PROTERAMO U PICKU MATERINU TERORISTICKU SRBIJU PA JEBITE SVOJU MATER I DA MOZETE VI DA DODJETE U REPUBLIKU KOSOVO ALI SAMO VASE SESTRE CERKE I MAJKE DA SE PROSTITUJU SA ALBANCIMA ONAKO DOBRO GA PUSE ALBANSOK KURCA HAHAHHAHA JEBALA VAM SE MATER DOSO VAM JE KRAJ EVO GA VAM KURAC SEVER HAHAHAH

Jovana

pre 5 godina

Navodno smiruju , a od uvek potpiruju vatru i pomazu Albancima.

Ranko

pre 5 godina

KFOR treba da zastiti nas narod i da im omoguvi mir i sigirnost... Ne znam zasto oni svoje jedinice rasporedjuju prema Srbiji a ne prema Siptarskim teroristima?!

marko

pre 5 godina

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ima informacije da je veća kolona vozila Kfora, u čijem se sastavu nalaze vozila za razbiajnje barikada i blokada, ušla na sever Kosova i da to, pored najavljenog formiranja vojske Kosova, dodatno unosi strah među srpsko stanovništvo

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija