• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.12.2018

12:59 >> 14:19

(VIDEO) AKO VAM SE NE SVIĐAM MENJAJTE ME NA IZBORIMA, A DA ME RUŠITE NA ULICI, TO OKAČITE MAČKU O REP! Vučić uputio jasnu poruku opoziciji!

Politika

(VIDEO) AKO VAM SE NE SVIĐAM MENJAJTE ME NA IZBORIMA, A DA ME RUŠITE NA ULICI, TO OKAČITE MAČKU O REP! Vučić uputio jasnu poruku opoziciji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja novinara u Trsteniku nakon otvaranja fabrike kablova za auto-industriju "Amphenol Automotive Tecnology".

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas da ga je jedan pripadnik njegovog obezbeđenja, specijalac, pripadnik Kobri, inače rodom iz Trstenika, upitao pre nekih šest meseci "kakvi su to izbori su na pomolu".

- Kaže, pita ga narod u Trsteniku, jer su krenuli putevi da se asfaltiraju, a kažu to nikad nema osim kad su neki izbori... Ovo pričam, ne slučajno, već zato što sam razumeo da, uz teške mere, nije moj posao da vam se dodvoravam, već da najteže stvari uradimo, da bismo nešto ostavili našoj deci - rekao je Vučić.

Poručio je da fabrike, pa ni onu koja je danas otvorena u Trsteniku, ne otvara zbog izbora, već je to normalan deo njegovog posla.

- Tako ćemo da radimo ulice, puteve, i u Trsteniku, Aleksandrovcu, Brusu, Ćićevcu, Varvarinu... i verujem da ćete biti zadovoljni i da ćete videti neuporedivo veći trud, angažman i napredak vaših mesta - rekao je Vučić.

Dodao je da će Trstenik imati veće prihode od otvaranja nove fabrike, koje će moći da ulaže u škole, obdaništa...

Vučić nije danas ni potvrdio, niti demantovao informaciju da će sutra obići jedinice Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti, ističući da o tome kada će i koju jedinicu obilaziti, što je, inače, njegovo suvereno pravo, neće nikoga obaveštavati.

Foto: Tanjug

Na pitanje novinara o tome da li je tačno da će sutra obići jedinice u Kopnenoj zoni bezbednosti, on kaže:

- Nigde to nisam najavio. Gde ću da idem i kada ću da obilazim vojsku to je moje suvereno pravo. Imam apsolutno i jedinstveno pravo kao vrhovni komandant oružanih snaga. Nikada nikoga neću da pitam za dozvolu niti da obaveštavam o tome.

Sve što Priština radi je ilegalno i protivpravno, rekao je predsednik Vučić povodom izjave britanskog ambasadora u Prištini o tome da Kosovo ima pravo da formira vojsku.

- Sve što Priština radi, a očigledno je da radi uz podršku SAD i Britanije, je protivpravno i ilegalno i u surpotnosti sa članom 9 tačkom B u kojoj se nedvosmisleno govori da je posao Kfora da razoruža sve albanske oružane formacije. Oni nemaju pravo ni po jednom međunarodnom aktu da formiraju vojsku - rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanja novinara u Trsteniku.

- Iz neprava ne može da se stvori pravo. Oni su stvorili nepravo i sada ne mogu da stvore pravo. Mi smo u teškoj, veoma teškoj situaciji. Nadam se da će neko da razume u međunarodnoj zajednici koliko je to za nas opasno - dodao je Vučić.

- Mi ćemo se truditi da štitimo svoj obraz i našu decu, i da ne ulazimo u sukobe - kazao je predsednik Vučić

Najavio je da će sutra ili prekosutra više govoriti o tome. Da sačekamo, kaže, da vidimo šta će Priština da uradi. Za nas je, kazao je, to svakako ilegalno, a o daljim koracima ćemo obavestavati javnost.

Očekuje, istakao je, da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović danas upozorio komandanta Kfora na KiM o kršenju međunarodnog prava i da je ukazao da demonstracija sile, bilo zarad izviđanja ili nekog drugog razloga, nikakvog smisla nema, jer nisu Srbi ti koji krše međunarodno pravo, već Albanci.

Foto: Printscreen You Tube

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje kako komentariše pokretanje veće kolone vozila Kfora danas, na severu, u čijem se sastavu nalaze i vozila koja nose i opremu za blokade i pravljenje barijera.

Izrazio je i nadu da, kako je rekao, neki drugi imaju dovoljno razuma i dovoljno pameti da ne pomisle da je nekakvo rešenje kao što je oružje pametno, dobro i da će nekome doneti doneti prednost.

Neću da menjam politiku zbog pritiska ulice

Predsednik Vučić istakao je da neće menjati svoju politiku zbog pritisaka sa ulice.

- Nijednu odluku neću doneti na osnovu pritiska sa ulice. Ja sam za vladavinu naroda, a narod se izjašnjava samo na izborima, ne na ulicama - podvukao je Vučić, povodom opozicionih protesta.

Foto: Printscreen You Tube

Dodao je da je njegov posao da se bori za građane Srbije, a opozicija, ako želi da menja vlast, to može da radi samo na miran i demokratski način - na izborima.

- Nije moj posao da se dodovorama bilo kome. Moj cilj nije da srušim ekonomiju ove zemlje, već da zemlja napreduje - rekao je Vučić i podsetio da je narod na izborima izabrao ono što želi.

- To da ja, kao neki drugi u svetu, menjam politiku zbog pritiska s ulice neću nikada. Neću politiku da menjam ni u izbornoj kampanji. Znam da je moja politika teška, ali je i odgovorna i ozbiljna. Ako vam se ne sviđa, izaberite nekog drugog, a da upadate negde, da vas tuku, taj film mačku o rep da okačite", podvukao je, na ideje iz opozicije o "upadanju" u RTS tokom sledećeg protesta.

- Mi nikoga nećemo da tučemo, ni jednu krvavu glavu nećete videti, to što gledate u Francuskoj i SAD. Svima ćemo uvek da očitamo lekciju demokratije, a narod će se pitati samo na izborima - rekao je Vučić i ponovio je da je narod taj koji na izborima bira ono što želi.

Ukazao je da je nekadašnja "ikona opozicije" Bojan Pajtić sa šest odsto tri godine držao vlast, da nije imao nikakav legitimitet.

Podsetio je i da je svojevremeno rekao da on sam kada bi imao i 26 odsto ne bi ostao na vlasti, a opozicija nikako da dođe ni do toga.

Šta god da bude u budućnosti, rekao je da želi da narod zna da je tačno da je ova kompanija u Trstenik došla zahvaljujući podrške države.

- Ne bi nikada imali da država nije dala 4,6 miliona evra za ovu fabriku. Oni su zatvarali fabrike u celoj Srbiji za mnogo manje - ukazao je Vučić dodavši da je to bilo moguće samo zahvaljujući teškim merama koje su sprovedene.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

Predsednik Vucic porucio svima da jedino izbori mogu da izazovu smenu i promenu u vlasti a nikako protesti.

Tea

pre 5 godina

Predsednik je uvek spreman da pruzi prave informacije

vasic

pre 5 godina

Bravo za predsednika i njegov tim koji nastoje da zaposle i nerazvijene delove Srbije.

Laki

pre 5 godina

Svaka investicija je plus za srbiju bilo izbora ili ne

Maja

pre 5 godina

Veliki dan za grad Trstenik, nova radna mesta su ono sto upravo treba Trsteniku.

Bane

pre 5 godina

KFOR demonstrira silu nad nedužnim Srbima a u Prištini se šiptari osilili.

GrofMonte

pre 5 godina

Po kojem osnovu ili cinjenici se tvrdi da Albanci krse medjunarodno pravo?

dada

pre 5 godina

KFOR je otpočetka na strani albanaca, iako su se jednom opekli nastavljaju i dalje da ih vojno podržavaju, ali polako napašće albanci i njih vrlo brzo

Laki

pre 5 godina

Kao da srbi formiraju vojsku a ne albanci pa nas okupirali

filip

pre 5 godina

Nisu Srbi ti koji krše međunarodno pravo, već Albanci.

janja

pre 5 godina

Srbija se truditi da štiti svoj obraz i našu decu, i da ne ulazimo u sukobe.

Dragan

pre 5 godina

Ko ce bahatoj i samozivoj opoziciji da udovolji, samo traze razlog za svadju i mrznju.

duka

pre 5 godina

To, ako ste im rekli, pa neka se prebrojavaju na izborima a ne par hiljada njih da teroriše i zlostavlja celu Srbiju

Uros

pre 5 godina

Opozicija je resila da sabotira svaki potez vlade. Zna i opozicija da je sve u redu, samo hoce da dizu prasinu i da prave probleme!

mara

pre 5 godina

Predsednik Vucic ima ogromnu podrsku gradjana Srbije, a opozicija moze samo da se buni.

Ika

pre 5 godina

Tako je presednice svaka rec vam je na svom mestu.

sasa

pre 5 godina

Oni na izborima nemaju sta da traze zato se okrecu ulici. Mada koliko vidim ni na ulici im nije nista bolje

Danica

pre 5 godina

Postuujem rec gradjana na izborima a ne na ulicama.

milab

pre 5 godina

Opozicija je svesna da ce izgubiti svake naredne izbore, zato se tako ruzno i ponasaju.

Bela

pre 5 godina

Predsednik je u pravu, budite ljudi pa pobedite ispravno.

Milisav pn

pre 5 godina

Ovaj se bavi opozi ijom a veliki egzodus Srba se sprema u veliko,Kosovo i Metohija nam je u ovom trenutku bitnija od ovih klošara ili si i ti predsedniče digo ruke od našeg naroda...

Veljko M

pre 5 godina

Ovi moraju da znaju da su prošla vremena kada je se vlast kod nas osajala na ulici uz upotrebu bagera i paljenjem Narodne skupštine. Sada se vlast u Srbiji osvaja na izborima.

Jelena

pre 5 godina

Volja naroda se pokazuje na izborima,a ne na ulici.

Bojana

pre 5 godina

Tako je nek idu na izbore,pa nek bolji pobedi.

Bane

pre 5 godina

Narod ce izabrati vlast na izborima; nece rulja na ulici birati vlast.

Tara

pre 5 godina

Srbija je ozbiljna zemlja i nece moci jedna djilasova poltronska ekipa da ruse drzavu na ulici,jedino to mogu na izborima,mada im se to ne isplati jer ce dobiti jos jedan tezak udarac

mimi

pre 5 godina

AKO VAM SE NE SVIĐAM MENJAJTE ME NA IZBORIMA, A DA ME RUŠITE NA ULICI, TO OKAČITE MAČKU O REP! Vučić uputio jasnu poruku opoziciji!

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Nema pravog organizovanog mitinga gde ce opozicija da okupi simpatizere, nema politickog programa, nema podrske iz javnog sveta, prati ih losa reputacija. Jedino su izbori pravo merilo situacije.

Dejan

pre 5 godina

Pa ne mogu Srbi dva puta da naprave istu grešku i pale skupštinu. Loše razmišljaju ovi iz opozicije. A možda žela i da bojkotuju izbore. Ko zna šta im je u glavama?

vojkan

pre 5 godina

Narod je uz Vučića ,jer uvek misli na taj isti narod!

Razlozi

pre 5 godina

Izmišljaće razne razloge, samo da ne izađu.

Ancika

pre 5 godina

Svako u Srbiji ko misli da ce nasiljem i govorom mrznje uraditi nesto se vara. Narod veruje u rezultate i politiku za koju se Aleksandar Vucic zalaze, tako da bi izbori samo potvrdili isto

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20