• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

14.12.2018

08:32

NEK SE PLAŠI KFOR! Nebojša Čović tvrdi da Srbi s Kosova NEMAJU RAZLOGA DA SE BOJE "DANA D"!

Politika

NEK SE PLAŠI KFOR! Nebojša Čović tvrdi da Srbi s Kosova NEMAJU RAZLOGA DA SE BOJE "DANA D"!

Podeli vest

Danas najavljeno usvajanje zakona kojima se omogućava formiranje "vojske" Kosova. Vučić u Kopnenoj zoni bezbednosti. Čović kaže: Treba da se plaši Kfor!

Svi mediji u Beogradu, ali i u Prištini, današnji dan označili su kao "dan D" za formiranje vojske Kosova. Kosovski predsednik Hašim Tači već u uniformi. To se trenutno označava kao transformacija kosovskih bezbednosnih snaga u oružane snage Kosova, a suštinski to znači formiranje vojske, kaže Nebojša Čović.

Nekadašnji šef Koordinacionog tela za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović kaže za Prvu TV da Priština takvu formulaciju koristi kako bi se zamaskiralo kršenje njihovog ustava - jer i po tom dokumentu, ali i po svim drugim važećim dokumentima poput Rezolucije 1244 i Ahtisarijevog plana - postojanje oružanih snaga Kosova je protivustavno i nemoguće bez pristanka manjinskih zajednica. 

LAZANSKI UOČI GLASANJA O "VOJSCI KOSOVA": Šiptari i Amerikanci krše međunarodno pravo, SRBIJA NE MOŽE DA DOZVOLI NASILJE NA SEVERU KOSMETA!

Prema njegovim rečima, po svemu sudeći Kosovo će formirati oružane snage što predstavlja veliku destabilizaciju ne samo regiona već i šire. 

Na pitanje kako bi Srbija trebalo da reaguje, Čović kaže: 

- Naša strana trebalo je da odavno proučava preduzimanje novih mera - izlazak Srpske liste iz Skupštine Kosva. To bi onda bio udar na Haradinajevu vladu, jer ne verujem da bi mogli sada kada im Specijalni sud diše za vratom da oforme neku manjinsku vladu. 

RUSIJA NA NOGAMA ZBOG VOJSKE KOSOVA: SAD žele kapitulaciju Beograda, eliminisanje Srba na KiM i da Srbiju smeste u NATO!

Srbija mora da, kako kaže, ostane hladne glave, a na pitanje kako bi mogla i da li bi mogla da reaguje i Vojska Srbije, Čović kaže: 

- Vojska Srbije ima potencijal da deluje, ja to ne bih želeo, ali sve ima svoju meru. Kfor u svom potencijalu dole nije problem, ali šire gledano jeste. 

On je rekao i da sve to stvara velike tenzija, ali i dodaje da ne veruje da Srbi imaju razlog da se plaše. Mogu, kako ističe, da budu zabrinuti, ali bi više trebalo da se plaše oni koji su u sendviču, a to je Kfor. 

- S jedne strane Srbi, s druge strane Srbi - zaključio je Čović.

(VIDEO) AMERIČKI MARINCI PEVAJU BOŽE, BLAGOSLOVI KOSOVO! Priča koja stoji iza je monstruozna, ZA VOJSKU SAD NEMA OPRAVDANJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kosovka devojka

pre 5 godina

Prema Rezoluciji 1244 duznost KFORa je da odrzi mir u regionu kao i da rasformira vojsku Kosova ukoliko dodje do formiranja iste...tako da nam ostaje da vidimo sta ce da bude

Doca

pre 5 godina

Majmunčine junačke ne smeju na Rusiju, Kinu, Iran i Severnu Koreju ali zato smeju na jednu malu Srbiju.E štati je sila svetska. A šta na to kažu "ŠETAČI"?

Petar

pre 5 godina

Tu je vojska Srbije i odgovorna vlast koja će da ih štiti!

Mija

pre 5 godina

Само што, и да дође до најгорег, ти Срби на КиМ су гладни, жедни, без лекова. Ми морамо њих одбранити од агресора а не поћи у сукоб као усијане главе које данас парадирају у униформама и пребројавају војску. Верујем да је албанска мржња и окорели национализам толики да та сотонска сила крене и на Србију. КФОР-у не верујем ништа. Неки војник КФОР-а показао је Србима средњи прест. Толико о њиховој мировној мисији.

Kristina

pre 5 godina

Srbi se ne plase jer deceniju biju bitku sa nepravdom.

Nikola

pre 5 godina

Nisu Srbi narod koji se plasi, Srbi ne žele rat,ali ako dodje do napada na srpski deo mnogi ce se iznenaditi odgovorom Srbije.

miki

pre 5 godina

Ovo nije vise fer da se nepostuju zakoni svih svetskih sila

SasaRu

pre 5 godina

Vlada Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem vodi promišljenu i mudru politiku koja Srbe na KiM neće dovesti u neku tešku situaciju, međutim Priština po svaku cenu želi da ostvari svoje ciljeve uz pomoć Amerike, što znatno komplikuje ionako tešku situaciju po narod na KiM.

zoran

pre 5 godina

80-tih godina su šiptarski secesionisti ovde nazvani iridentom (pokret koji teži ujedinjenjem sa maticom) . E, taj proces oni postepeno sprovode. Napredni srbi su na vreme za debele pare prodali svoja imanja, pa po Beogradu pokupovali brojne stanove, ne pitajući za cenu. Snalažljivi 20 godina primaju uvećane plate za kosovski dodatak, lažno prijavljeni na adresama na KiM. S vremena na vreme se malo podigne tenzija, čisto da nije dosadno. I vreme prolazi.

Posmatrac

pre 5 godina

Covic politicar koji je prisvojio skoro sve pare namenjene Kosovu i koje je sa albanskim partnerom vlasnikom preduzeca DUKI investirao u nekretnine i biznis po Srbiji, Crnogorkom primorju, skolovao decu u Svajcarskoj itd. svakao treba da se pokrije po usima a ne da citamo i slusamo njegove opservacije preko medija kada je u pitanju problem Kosova kao i bilo koji problem . Verovatno su po zakonu zastarela sva krivicna dela ( na to uvek racunaju politicari ). Jak politicki pritisak na pravosudje u kome zaposleni donose nezakonite presude pod pritiskom politike i strahom da ne izgube svoja radna mesta - mora postati proslost. Ispostavlja se da je u ovoj drzavi najposteniji politicar Seselj. Nije ni cudno sto je u svetu ojacala ekstrmena levica i desnica jer su gradjani nezadovolji, osiromaseni i ne zele da sa njima vise manipulisu nesposobni politicari.

Spasoje

pre 5 godina

Srbi sa Kosova nemaju potrebe da se palse u uz njih je citav narod.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija