• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.12.2018

09:59

(VIDEO) STEFANOVIĆ POSLE USVAJANJA REZOLUCIJE U PRIŠTINI: Oni ne žele da razgovaraju, treba da se sete da su SRBIMA VADILI ORGANE, UBIJALI I SILOVALI!

Politika

(VIDEO) STEFANOVIĆ POSLE USVAJANJA REZOLUCIJE U PRIŠTINI: Oni ne žele da razgovaraju, treba da se sete da su SRBIMA VADILI ORGANE, UBIJALI I SILOVALI!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za RTS da Priština ne želi da na ozbiljan način razgovara. Srbija radi sve da očuva mir i stabilnosti i zato je važna sutrašnja sednica Saveta bezbednosti, ističući da je težak posao pred predsednikom.

Poslanici kosovske skupštine usvojili su Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom i izabrali novi pregovarački tim Prištine. U tom dokumentu navodi se da bi nastavak dijaloga, uz posredovanje Brisela, za Prištinu bio prihvatljiv samo ako njegov završetak rezultira obostranim priznanjem Srbije i Kosova, kao i članstvom Kosova u UN, Evropskoj uniji i NATO-u.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Nebojša Stefanović je rekao da Priština suštinski ne želi pregovore, ne želi da bilo šta pregovara sa Beogradom i ne želi da na ozbiljan način razgovara.

- Nemam poverenje u prištinske instituicije, zato što posle više od 2.100 dana ne žele da ispune najvažnije iz Briselskog sporazuma, ZSO i na kraju krajeva nedostatak kapaciteta koji se jasno vidi svakoga dana da se na ozbiljan način razgovara o životu u južnoj pkrajini - pokazuje da nemaju taj domet - kaže ministar.

Kako kaže, mi moramo očigledno čekati odluku njihovih sponzora jer oni ni do sada nisu samostalno donosili odluke.

Prema njegovim rečima, ovakva rezolucija, iako nema preveliki značaj, pokazuje da oni suštinski neće da razgovaraju.

LJIMAJ NAČISTO PODIVLJAO! Bivši komandant zločinačke OVK od Srbije TRAŽI RATNU ODŠTETU!

Govoreći o šefu pregovaračkog tima, Stefanović kaže da su mogli da stave koga hoće.

- Ali moraju da se sete kada su vadili Srbima unutrašnje organe, kada su ubijali ljude, silovali, ubijali decu, čistili etnički sela - treba da se sete takvog ponašanja, čini mi se da svojoj javnosti nikada nisu rekli da su krivi za mnogo ratnih zločina - rekao je Stefanvić.

Kaže da mu se čini da postoji ozbiljan strah šta će sve isplivati u međunarodnoj javnosti, a Srbi to znaju.

- Istina o Srbiji o našim žrtvama nikada nije bila očigledno važna svetu. Sada kada to postaje značajnija agenda, zahvaljujući našim naporima, onome što rade predsednik i Vlada, čini mi se da prištinski organi počinju polako da pokazuju strah - rekao je Stefanović.

ŠIPTARI TRAŽE NEMOGUĆE: Kosovski parlament usvojio Rezoluciju o dijalogu sa Beogradom!

Međutim, sve ove njihove dvorske igre da li će biti ovaj ili onaj sastav time nije važno, istakao je Stefanović.

Govoreći o sutrašnjoj sednici SB UN, koja će biti otvorena za javnost, Stefanović kaže da je veoma važno i jedno i drugo, jer, kakao kaže, tamo sedi 15 država koje treba da pokažu da li postoji odgovornst u današnjem svetu.

Foto: RTS/printscrenn

- Ne možete na ozbiljan način da razgovarate o stabilnosti u ovoj velikoj organizaciji UN ukolko ne prihvatite da ne mogu samo lični interesi tih država, koje su tamo članice, ne mogu biti ključni i najvažniji - kaže ministar.

Ističe da nestabilnost stvaraju kosovski Albanci a ne Srbi i da pored kršenja Cefta sporazuma i kršenja SSP-a, pored formiranja, suprotno internom zakonodavstvi, tzv. vojske Kosova niko osim saopštenjima suštinski ne reaguje.

- Onda treba da se postavi jedno ključno pitanje da li postoji vladavina prava za Srbe - kaže Stefanović.

ŠIPTARI VEĆ POČELI NOVI KRUG TERORA! Porušeni spomenici na pravoslavnom GROBLJU U LIPLJANU!

Kada pregovaramo o ulasku u EU, naši partneri nam kažu da je važna vladavina prava, podseća ministar.

- Užasno je težak posao pred predsednikom. Ovo je pakao. Taj posao koji on treba da obavi tamo znajući da postoje zemlje koje su trvrdoglave u svojim stavovima koje se svode na to - mi smo priznali nezaviost Kosova i onda je sve dozvoljeno i zato je težak posao da ih upozna šta su sve posledice - istakao je Stefanović.

Posledice koje mogu da dovedu do nestabilnosti jednog dela Evrope su velike a nisu zahvaljujući našoj strani, ističe Stefanović i dodaje da Srbija radi sve da očuva mir i stabilnosti i zato je važna sednica Saveta bezbednosti.

- Nisam siguran kakav će biti rezultat, to niko ne može da kaže, jer je to istiriski značajan čin da se upozori na sve ono što se dešava - rekao je Stefanović.

Bezbednost na Kosovu je složema, zavisi od mnogo faktora i ako svi pokažu odgovornost onda možemo da kažemo da razmišljamo o sledećim koracima, zaključio je Stefanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
darko

pre 5 godina

Da se nikad ne zaboravi stradanje Srpskog naroda...

Kristina

pre 5 godina

Podsecacemo i njih i one koji ih podrzavaju koliko ikako je stradao srpski narod .

Vladana

pre 5 godina

Svet je zatvorio vrata i srce pred stradanjima srpskog naroda.

Milenko

pre 5 godina

Žalosno je što su baš ti koji su masakrirali Srbe, sada na toj nekakvoj vlasti u Prištini.

Verica

pre 5 godina

U tzv. siptarsku drzavu na Kosovu Srbi nemaju pverenje jer su im Siptari naneli mnogo zla.

micko

pre 5 godina

Narod Srbije zeli mirno resenje i sve ruzno da se zaboravi ako se moze zaboraviti.

NeskeKneske

pre 5 godina

Zlocinci se plase pregovora, jer kad tad odgovarace za svoja zlodela

Obrad

pre 5 godina

Na te monstruozne poteze oni su odavno zaboravili, ali Srbe bole i dan danas.

Dasa

pre 5 godina

Nema vece ironije, nego kad krvoloci iz Pristine glume zrtve!

Cicmil

pre 5 godina

Zlocinacki narod stavrno nemam reci. Ko ih ovoliko stiti i zasta?

Jelena

pre 5 godina

Srbi sve vreme pozivaju na mir i stabilnost. Priština ne ispunjava ništa i dijalog nema smisla.

Dejan

pre 5 godina

Krvnika Ljimaja treba izvesti pred lice pravde da konačno odgovara za svoja zlodela, nemamo mi šta sa zločincima da pregovaramo.

Stojan

pre 5 godina

Kako mozete da ocekujete od kriminalaca, terorista i dilera da ozbiljno razgovaraju sa politicarima drzava a pogotovo Srbije. Pa oni otvoreno govore da hoce da oduzmu od Srbije jos delova a vi pregovarate neznam tamo o cemu. Misle da im niko nista ne moze jer im zaledjinu drze glupi Ameri i EU.

Darko

pre 5 godina

Priština ruši, destabilizuje ragion Ne poštuje prava i sporazum!

anatodorovic

pre 5 godina

Sve što radi Priština i evidentno uz podršku SAD i Britanije je protivzakonito.

Sara

pre 5 godina

Od varavraskog naroda, kakvi su šiptari ne može se očekivati ništa osim provokacija i pokušaja da naruše mir, za koji se jedino Srbija zalaže.

maja

pre 5 godina

Pristina samo rusi sporazume i dogovore, trebala bi da spusti loptu.

Marko

pre 5 godina

Svima je jasno da Siptari ne zele bilo kakav dogovor.Po nalogu Amerike se ovako ponasaju inace ne bi smeli prstom da mrdnu.

Boki

pre 5 godina

Naravno svima je jasno da oni nece razgovor nego da uniste Srbe.

Mašnica

pre 5 godina

Zločinci su na čelu pregovaračkog tima. Srbija sa njima teško može o čemu da razgovara.

Tijana

pre 5 godina

Albanci su od srpske svetinje stvorili zemlju ostrascenih nacionalista i nasilnika u kojoj vladaju strah, nemiri, korupcija i terorizam

Mila

pre 5 godina

Pristina zeli da namece svoje izmisljene zakone i da im se Srbi pokore. Taj film nece gledati!

GrofMonte

pre 5 godina

Sigurno se tako isto komentarise u Pristini vec godinama, Srbija da razmisli o 23,000 silovanih zena, o 13,000 ubijenih i masakriranih u glavnom zena, dece starih i ne mocnih, da se razmisli o masovim grobnicama i hladnjacama iz Batajnice, da Srbija prizna gde su posmrtni ostatci 19,000 ljubi, ko je streljao bracu Bytyci, i tako dalje?

Milan

pre 5 godina

Nikada nećemo zaboraviti ono šta su radili našem narodu

Tina

pre 5 godina

I netreba da se zaboravi srpski narod koji je stradao.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija