• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2018

09:19

VULIN UOČI SEDNICE SB UN: Srbija će reći šta misli, Vučićevi argumenti neoborivi!

Politika

VULIN UOČI SEDNICE SB UN: Srbija će reći šta misli, Vučićevi argumenti neoborivi!

Podeli vest

Najvažnije je da je Srbija izborila pravo za svoj glas, da kaže šta misli i da ceo svet to razume, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom današnje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećene Kosovu.

 

- Sa predsednikom Vučićem je vrlo teško razgovarati kada razgovarate argumentima. Njegovi argumenti su neoborivi. Ja očekujem da će velike sile koje su priznale nezavisno Kosovo dati svoju uobičajenu floskulu koja se završava time i jedinim opravdanjem - mi smo priznali Kosovo i time je stvar rešena - a neće moći da ospore nijedan jedini argument predsednika Vučića - rekao je Vulin.

Vulin je zahvalio Rusiji i Kini što su podržali Srbiju i omogućili joj da ima svoj glas, kao i da predstavnik Srbije može da se bori za interese zemlje.

Vulin je komentarišući odnos EU prema Prištini ocenio da EU neprekidno prema Prištini pokazuje "strategiju šargarepe", kao i da je vreme da umesto šargarepe ponudi štap.

- Ako uradite ovo mi ćemo vas nagraditi. Uvek ćemo vas za nešto nagraditi. Za svako vaše loše ponašanje, za svako vaše kršenje Sporazuma o stabilizaciji, za svako vaše kršenje CEFTA sporazuma mi ćemo vas nagraditi. I onda se EU čudi što Priština ponekad ume da ih odbije i da kaže da oni jednostavno nisu važni i nisu relevantni - rekao je Vulin gostujući na RTS.

Kako kaže, vreme je da EU "umesto šargarepe ponudi štap".

- Zašto im ne kažu ako ne ukinu takse - ukidamo Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju? Zašto im ne kažu ako ne budete ukinuli takse neće biti vizne liberalizacije? Zašto im ne kažu ako ne budete formirali Zajednicu srpskih opština ili ukinuli takse koje ste na ovaj način uveli, biće zabranjeno kretanje vašim zvaničnicima. Hajde da probamo jednom i sa druge strane. Dok god EU ne bude imala hrabrosti da pokaže štap, osim što se neprekidno ulaguje Prištini i stalno pokušava da im da šargarepu nisam siguran da će biti napretka - rekao je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Vucic je dobar govornik, mislim da mu pisani govor danas nece ni trebati,treba samo da kaze kako jeste i da se osvrne na Briselski sporazum kao vazan dokument koji je Pristina zakopala.

marija

pre 5 godina

Bez obzira sta mocnici uradili i odlucili istorija ce jednog dana obelodaniti pravu istinu i uzbrdicu kojom se Srbija danas krece.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Vulin je potpuno upravu...sto se odvratnije Pristina ponasa to im se nekako svi vise "uvlace" da ih namole da postupe konacno kako treba

SAVA

pre 5 godina

Sve političke opcije Srbije se MORAJU ujediniti oko kosovskog pitanja.

Danijela

pre 5 godina

Ako postoji pravo i pravda i ako se primenjuju prema svima jednako, a tako bi trebalo da bude, Srbija će danas rešiti veliki problem.

Cica N

pre 5 godina

Svi argumenti su na strani Srbije i to će Vučić svima izneti na današnjem sastanku SB.

Milana

pre 5 godina

Naravno da su Vucicevi argumenti neoborivi, covek govori istinu!

Dehan

pre 5 godina

Svi moraju da se ujednine oko KOsovskog pitanja

Mileva

pre 5 godina

Imamo jake argumente na nasoj strani, nadamo se da cemo imati dovoljno razumevanja za nase probleme.

Marko

pre 5 godina

Nas predsednik ciniti sve moguće i nemoguće što je za Srbiju korisno i vazno.

mara

pre 5 godina

Predsednik Vucic zna kako treba da se bori za svoj narod i svoju drzavu.

Deki

pre 5 godina

Naš predsednik će istaći istinu i samo istinu, šiptari su prekršili sporazum na sve moguće načine.

Margareta

pre 5 godina

Da nemamo dobre saveznike, niko nas ne bi ni saslušao, hvala Rusiji i Kini.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija