• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2018

09:26

SIMIĆ: Nema albanskog političara na KiM bez ratne prošlosti!

Politika

SIMIĆ: Nema albanskog političara na KiM bez ratne prošlosti!

Podeli vest

Ćutanje međunarodne zajednice i blagi podstrek koji daje aktivnostima Prištine, poput formiranja takozvane vojske Kosova, doprinelo je tome da celokupni timovi Prištine koji odlaze na pregovore u Brisel imaju ratnu prošlost, izjavio je danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić

 

- To je namera da se s jedne strane opere prošlost tih ljudi, a da se oni predstave nekakvim političarima i mirotvorcima koji treba sada da postignu mir - rekao je Simić u direktnom uključenju u jutarnji program TV Pink.

Upitan o odluci da novi šef prištinskog tima za dijalog sa Beogradom bude potpredsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj, Simić kaže da je u Prištini neverovatno naći bilo koga među aktivnim albanskim političarima, a da nemaju istoriju unutar nekadašnje OVK.

Srbi na KiM su, navodi, zabrinuti, jer kad Priština povlači niz jednostranih poteza kojima aposlutno otežava život Srbima na KiM i pokazuje im pravu nameru albanskih vlasti da u pokrajini Srba bude svakim danom manje, onda se postavlja pitanje kako je moguće da ambasadori pozdravljaju takve odluke.

- Šta je onda politika EU i međunarodne zajednice, da se dođe do kompromisnog rešnja ili ne daj bože sukoba koji će ugroziti mir na Zapadnom Balkanu - kaže Simić.

Upitan da li može da dođe do kompromisa kada je na čelu tima Prištine Fatmir Ljimaj, Simić je rekao da je juče video predlog koji je u Prištini kosovski premijer Ramuš Haradinaj predstavio ambasadorima SAD, Francuske, Velike Britanije, Nemačke i Italije, ali i specijalnoj predstavnici EU Nataliji Apsotolovoj.

- Verujete, ne da je to lista želja kosovskih Albanaca, to je lista želja kojima se želi aposlutno poniziti srpski narod i država Srbija, ali i porobiti srpsko stanovništvo na ovim prostorima - navodi Simić.

Kaže da se u ogromnom delu tog predloga nudi čak i manje nego što Srbi danas imaju, a što se ne može nazvati životom dostojnim čoveka u 21. veku.

- Ono što oni nude kao kompromisno rešenje ne da nije kompromisno rešenje, već je apsolutno dokument kojim se treba obesmisliti dijalog i Srbi dovesti u takvu poziciju da moraju to odbiti. Bojim se da bi međunarodna zajednica jedva to čekala kako bi poakzala kako opet eto Srbi kao loši momci odbijaju da budu konstruktivni u nekom procesu - rekao je Simić.

Kako je naveo, činjenica je da Priština već šest godina pokazuje kako joj do kompromisa nije stalo.

- U takvim okolnostima divim se Vucicću i našem pregovaračom timu na čelu sa Markom Ðurićem, koji pokušava da u nenormalnim okolnostima sačuva prisebnost i ovaj narod ovde, a ipak dođe do nekog rešenja koje će uvažiti legitimne interese i Srba i Albanca - rekao je Simić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Naravno da nema, pa iole normalan covek,jer ne sumnjam da ima i takvih, nece da ima posla sa ratnim zlocincima. Oni nemaju uopste skolovan politicki kadar niti vode objektivnu politiku.

lena

pre 5 godina

Sve sami ratni zlocinci i profiteri i oni sad upravljaju vojskom

Draga

pre 5 godina

U tome i jeste problem sto su svi albanski politicari na Kosmetu,bili deo zlocinacke paravojne formacije OVK.O zverstvima OVK svi znamo...

Biljana Đ

pre 5 godina

Nadam se da će sve njih stići zaslužena kazna.

Maja

pre 5 godina

Svi su oni prljavih ruku dosli da se bave politikom.

Sanja

pre 5 godina

Haradinaj i Taci su najveci zlocinci koji su pobili stotine Srba na Kosovu. I oni sada vode tu tkz drzavu. Veliku podrsku imaju od Amerike al ne znam do kad i zasto

Dax

pre 5 godina

Ti siptasrski politicari i inace siptari, sve su to teroristi, ubice i koljaci koji sada glume neko ludilo da se predstave kako su dobri i kako se bore za mir pokusavajuci da od sebe naprave zrtve, nas i nas Srpski narod taj siptarski olos nece moci da prevari, dobro znamo ko su i sta su radili. Samo prosto ne mogu da poverujem da medjunarodna zajednica i ostali podrzavaju urnisanje i izivljavanje nad narodom. Sramota.

Toma

pre 5 godina

Svi su umešani u strašne zločine nad Srbima.

do lakata

pre 5 godina

Svi albanski političari imaju krvi do lakata.

Nikola

pre 5 godina

Siptarski politicari su, se takmicili ko ce vise Srba da ubije.

Aleksa

pre 5 godina

Sve krvnike treba pohapsiti i izvesti pred lice pravde da odgovaraju za svoja zlodela, pa tek onda da nastavimo dijalog.

Mile

pre 5 godina

Kakva kvazi drzava, takvi su im i političari, sve teroristi i kriminalci.

Milan

pre 5 godina

Zlikovce u zatvor.Svi oni su vršili teror nad srbima.

Milos

pre 5 godina

Ne zna se ko od njih ima brutalniju, ozloglaseniju proslost zbog ubistava nad civilima i pripadnicima srpske vojske i policije koji su potom bacani po peci i krecane.

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija