• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.12.2018

08:28

POLITIKO OTKRIVA: I Vučić dobio pismo od Trampa slično onom koje je uputio Tačiju!

Politika

POLITIKO OTKRIVA: I Vučić dobio pismo od Trampa slično onom koje je uputio Tačiju!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je u pismu predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija da iskoristi šansu i sklopi trajni mirovni sporazum sa Srbijom u iznenađujućoj intervenciji u posustalim pregovorima dve strane, ocenjuje Politiko i dodaje, pozivajući se na savetnika za medije predsednika Srbije, da je i Vučić dobio slično pismo od Trampa

Politiko prenosi tekst Trampovog pisma Tačiju u kojem poziva lidere tzv. Kosova da govore jedinstvenim glasom tokom mirovnih pregovora kao i da se uzdrže od akcija koje bi otežale postizanje sporazuma, i konstatuje da se te reči odnose, po svemu sudeći, na kosovsku vladu premijera Ramuša Haradinaja koji je kritikovao Tačijev pristup pregovorima i zauzeo oštriji kurs prema Srbiji, uvodeći takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije.

TRAMP PORUČIO TAČIJU: Neuspeh dijaloga bi bio korak unazad - ne pravite pogrešne poteze!

Politiko navodi da su lideri Srbije i Kosova angažovani u višegodišnjim pregovorima uz podršku EU kako bi postigli trajni mirovni sporazum, kao i da se perspektiva za dogovor, kako se čini, pojavila u avgustu kada su se Tači i Vučić pojavili zajedno na konferenciji u Austriji. Dvojica zvaničnika su tada iznela mogućnost promene granica što je naišlo na snažno protivljenje na Kosovu i podelilo zapadne sile, navodi Politiko.

VUČIĆ JE GOVORIO ISPRED TABLICE "SRBIJA", A TAČI ISPRED TABLICE "TAČI"! Čepurin tvrdi da se na sednici SB UN znalo ko je ko!

Proteklih meseci odnosi dve strane su se pogoršali a kosovske lidere je razljutila blokada Srbije njihovom članstvu u međunarodnim organizacijama kao i nastojanje da navedu vlade koje su priznale Kosovo da promene mišljenje, prenosi Politiko i dodaje da je, sa druge strane, Srbiju naljutilo uvođenje tarifa na njenu robu kao i nedavni potezi tzv. Kosova da formira svoju vojsku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vesko

pre 5 godina

Srbija Americi neveruje nista.Niti vidi nameru da Amerika zeli mir ovde.Sta vise svojim potezima ugrozava zivot Srba.

nikola

pre 5 godina

Srbija je u boljoj situaciji jer zeli da pregovara razumno ,a siptarima to nije ni na pameti.

Natalija

pre 5 godina

У Трамповом писму, како ми се чини, акценат је на јединственији, што указује на Тачијем проблем са Владом, ДСК и Самоопредељење, јер, ако Тачи овако дивљачки настави да делује, биће унутрашњих проблема. Једно је борити се за државу а потпуно друго бламирати целу земљу као што то ради Хашим Тачи. Са друге стране, волела вих да Трамп увиди колико је неправедан према Србији.

Net

pre 5 godina

Pre serije i filma o Anti Gotovini izašao je film o drugom hrvatskom heroju 90ih: Dnevno.hr DOČEKALI SMO: ‘TIGAR KOJI JE IŠAO PRVI’: Snimljen film o Gavranu, heroju čija priča oduzima dah! Ne prestajui borba oko istine o Jasenovcu: Croative.net ANDRIJA ARTUKOVIĆ: U JASENOVCU POČIVA MOJA VOJSKA I MOJ HRVATSKI NAROD. AKO NE VJERUJETE ISKOPAJTE JER DUGMAD S VOJNIČKIH BLUZA JOŠ NIJE SAGNJILA!

Iva

pre 5 godina

Piši, piši, ali samo da se ne obije o našu glavu.

Kažu

pre 5 godina

Završena identifikacija još 9 srpskih žrtava ubijenih tokom velikosrpske agresije na RH! Jedan predstavnik Srba u RH izjavio u Vukovaru na skupu lokalne vlasti da je Oluja bila etničko čišćenje i najvljena tužba protiv njega sa obzirom na to da je u Hagu dokazano da to nije bila!

Kosovka devojka

pre 5 godina

Ponosni smo na lavovsku borbu predsednika za mir I stabilnost, za sigurnost naseg narod na KiM...nadajmo se da ce sada EU I SAD nastaviti na pravi nacin

Nevena

pre 5 godina

Imamo jake i cvrste stavove, jaku i cvrstu vlast

EU

pre 5 godina

Srbija neće u EU kako je to i Kolinda najavila pre 2g zašto je toliko napadaju sve dok prvo ne prizna Evropsku i ne donese i svoju Rezoluciju o osudi srpskog genocida u Srebrenici i zakon o kažnjavanju negiranja tog genocida a isto to mora da uradi i Turska za svoj genocid nad Armencima jer tako je uradila i Nemačka za svoj i neće biti popuštanja ni jednima ni drugima. E o tome se tu radi sve je to u svetom poglavlju 23(sudstvo).

mile

pre 5 godina

i USA postaje svesna cinjenice da je Srbija najstabilnija zemlja u regionu i da mimo nas se nece odluciti nista sto se tice Kosova.

dunja

pre 5 godina

Američki predsednik pozvao je u pismu predsednika tzv. Kosova da iskoristi šansu i sklopi trajni mirovni sporazum sa Srbijom u iznenađujućoj intervenciji u posustalim pregovorima dve strane

Tasa

pre 5 godina

Neko mora da popusti da bi doslo do dijaloga a onda i kompromisa. Dve su mogucnosti. Da ukinu carine ili da priznamo Kosovo. Mnogo je jednostavnije i pravednije da oni popuste jer su sve radili u cilju da nas provociraju i izazivaju ali to ce uraditi jedino ako ih Tramp natera. Mi Kosovo da priznamo necemo! E sad, sta Tramp planira ostaje nam da vidimo.

boki

pre 5 godina

Tramp pise gluposti samo sto je njemu od koristi,al Srbija nece postupiti po njegovom.

Veljko M

pre 5 godina

Nemamo mi nikakvu korist od pisama. Tram treba da naredi Prištini da ukine odluku o povećanju carinskih taksi, kako bi se mogli nastaviti pregovori.

Milan

pre 5 godina

Do sad je Priština uradila sve moguće da unazadi dijalog sa Srbijom. Vreme je da se predstavnici samoproglašene države uozbilje!

Marijana

pre 5 godina

To je stvar koje trebaju Ujedinjene nacije da raspravljaju i odlučuju, a ne Tramp i Brisel. Hvala njemu za pismo, ali tu će glavnu reč da ima naš predsednik.

Kristina

pre 5 godina

Verujemo da ce sve da se resi onako kako treba.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Da bi Pristina i Albanija uspostavile neki sporazum, mora da se pronadje odredjena teza, tj. neko nekom mora nesto da ustupi. Problem je samo sto Pristina svaki takav predlog kategoricki odbija. Cini joj se da je svaka zrtva velika!

Ilija

pre 5 godina

Tramp bi da se mesa tamo gde je odavno i previse umesa. Imamo sada UN na nasoj strani i treba toga da se drzimo.

Sanja

pre 5 godina

Srbija mora nastaviti sviju borbu za svoju teritoriju.

Jelena

pre 5 godina

Naš predsednik zna na šta treba da se obrati pažnja

Jana

pre 5 godina

Tramp bi sve dao samo da se postigne dogovor, da Amerikanci izađu kao pobednici.

Mašnica

pre 5 godina

Trampu ne treba ništa verovati jer se do sada videlo da je podržavao Albance.

Nemanja

pre 5 godina

Ni to pismo koje je Tramp poslao nasem predsedniku ne znaci nista posto vec znamo da SAD podrzava Pristinu i da nikada nece napustiti Kosovo koje im je od interesa.

milan306

pre 5 godina

Srbija samo želi normalan život ljudi na KIM.Bez pretnji i vandalizmom.

sanja

pre 5 godina

Ako se Pristinske vlasti opamete,moguc je i kompromis.

Alek

pre 5 godina

Amerika se uključila u rešavanje problema sad još samo da se uključe Rusija i Kina.

Mija

pre 5 godina

Mislim da je vazno,da se nadje nacin za pronalazak kompromisa.Srbija se zalaze za nastavak dijaloga,jer smatramo,da se jedino tako moze naci kompromisno resenje.Pozitivno je sto Americki Predsednik zeli da Beograd i pristina nastave sa pregovorima.Nadam se da ce uticati na Pristinu,da ukine visoke takse.Ukidanje visokih taksi,je uslov koji je Srbija postavila Pristini,jer bez ostvarenja,tog uslova,ne moze se otvoriti put, ka nastavku dijaloga.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija