• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.12.2018

13:01

TAČNO U 13.30 ĆE SE SVE ZNATI: Vučić u Briselu kreće u obračun sa Tačijem i Ramom!

Politika

TAČNO U 13.30 ĆE SE SVE ZNATI: Vučić u Briselu kreće u obračun sa Tačijem i Ramom!

Podeli vest

Posle sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji u Njujorku predsednik Srbije Aleksandar Vučić će danas u Briselu biti na sastanku koji je organizovala šefica evropske diplomatije Federika Mogerini

Sastanak lidera zapadnobalkanske šestorke počeće oko 13.30.

Najavljeno je da će glavne teme biti dešavanja u regionu s obzirom na tenzije koje vladaju mesecima, pre svega između Beograda i Prištine.

Razgovaraće se i o ostvarenom u 2018, kao i o predviđanjima za 2019.

Pozivnice za radni ručak dobili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsednik lažne države Kosova Hašim Tači, premijer Makedonije Zoran Zaev, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i albanski premijer Edi Rama.

Kada je reč o evrointegracijama, Evropska komisija je još u februaru usvojila strategiju za Zapadni Balkan i u njoj je naznačeno da sve zemlje imaju evropsku perspektivu. Naglašeno je, međutim, da će brzina približavanja zavisiti od pojedinačnih zasluga i konkretnih rezultata. To je rečeno i u maju, na samitu EU i lidera Zapadnog Balkana, prvom takvom skupu posle 15 godina.

U Briselu je i premijerka Ana Brnabić, koja će zajedno sa Vučićem imati sastanak s predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom. Večeras će imati sastanak i sa predsednikom Evropske komisije Žan Klodom Junkerom.

Sastanak sledi dan posle još jednog pisma EU Ramušu Haradinaju, u kojem navode da je ugrozio napredak postignut u dijalogu.

Upozoren je da je povukao poteze koji ugrožavaju do sada postignut napredak i da format pregovora treba da ostane kakav jeste, tj. da Prištinu predvodi Hašim Tači.

VUČIĆ SE U BRISELU SASTAO SA TUSKOM! Razgovarali o evropskom putu Srbje i situaciji u regionu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tresimesi1

pre 5 godina

Neće baš verovatno u 13.30h,ali je sigurno da se situacija komplikuje po Prištinu i njene saveznike,a po Srbiju olakšava.Polako i pametno.

Boki

pre 5 godina

Verujemo da ce Aleksandar oduvati obojici jer ima jake argumente,a oni to nemaju.

Kojot

pre 5 godina

Stalozeno i odlucno.... zna se ko je lider u regionu !

ivan

pre 5 godina

Vučić u Briselu kreće u obračun sa Tačijem i Ramom!

frano

pre 5 godina

Hahahahaaa, jesu li vas sredili Kosovari, nema veze, vi ste naucili bjezati.

Ivan Ivanović

pre 5 godina

Srećno predsedniku Vučiću u borbi sa albanskom nemani!

Jelena

pre 5 godina

Govoriće se o evropskom putu Srbije kao i o dešavanjima vezanih za Kosovo sa ciljem da se pronađe konstruktivno rešenje za stabilan region.

Lazni bot

pre 5 godina

Ako mu je u levom dzepu vojnicina Vulin a u desnom Nebojsa iz Beograda onda nema brige.

mirko

pre 5 godina

Uzdam se u snagu i mudrost našeg predsednika Aleksandra Vučića.

Vivijen

pre 5 godina

Treba izvršiti dodatni pritisak na Kosovo radi stvaranja uslova za nesmetan dijalog.

Ketty

pre 5 godina

Verujem da ce ih Vucic nadmudreti i postici dobar kompromis.

Aca

pre 5 godina

Pametniji je od obojice, da im Amerika nije iza ledja zedne bi ih preveo preko vode.

srbin

pre 5 godina

Kad može UN da ga oslovi kao Hašim Tači ne mora ni Vučičević da mu stalno nameće titulu predsednika lažne države, pišite u svim tekstovima jednostavno Tači i gotovo

Nidza

pre 5 godina

Vidicemo sta ce se odigrati, ali ne bi trebali da nastavimo dijalog sve dok Siptari ne ukinu sankcije na nase proizvode.

vojkan

pre 5 godina

Verujemo u odluke i politiku našeg predsednika.

Elizabeta

pre 5 godina

Samo da se izborimo sa ovakvom borbom, koja će trajati još dugo.

Jelena

pre 5 godina

Vucic svim snagama pokusava da se izbori sa zlim silama koje su se ustremile na Srbe.ali morace mnogo energije da skupi nece biti lako pregovarati sa ljudima takvog mentaliteta.Predsednik je pokazao svoju hrabrost i mudrost.

Kristijan

pre 5 godina

Verujem da ce proisteci dobri rezultati po Srbiju posle sastanka predsednika Srbije sa seficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija