• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2018

13:43

VULIN: Vučić na sednici SB UN pokazao kako se brani Srbija!

Politika

VULIN: Vučić na sednici SB UN pokazao kako se brani Srbija!

Podeli vest

Predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić pokazao je na sednici Saveta bezbednosti Ujedninjenih nacija kako se brani Srbija i koliko je promenjen položaj zemlje, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin

 

Komentarišući sednicu Saveta bezbednosti u ponedeljak u Njujorku, Vulin je rekao da je Vučić pokazao kako jedan državnik, bez obzira što zastupa malu zemlju, koja nije moćna na svetskom nivou, može da pokaže da državničkom pameću, znanjem, iskustvom, mudrošću i argumentima, može da zastupa Srbiju i da je velike sile uvažavaju, poštuju i moraju da prihvate njene argumente.

Kako je rekao, jedino na šta predsednik nije uspeo da odgovori je činjenica da je Međunarodni sud pravde na zahtev Srbije doneo rešenje po kome je "praktično legalizovao kosovsku nezavisnost".

- Na to nije mogao da odgovori. Na ono što je radio Vuk Jeremić. Na sve ostalo je odgovorio i na njegova pitanja nije bilo odgovora - rekao je Vulin novinaima u Nikincima, a navedeno je saopštenju.

Vulin je dodao da Srbija posle dugo vremena ima čoveka koji je u stanju da je na najbolji način predstavlja.

Kako kaže, o Srbiji se više ne raspravlja bez nje, već je Srbija za stolom, ona koja govori i koja je u stanju da se izbori za svoje interese.

- Nama se priznaje pravo da imamo svoje interese, a to pravo nije priznato - ono je izboreno. Kada su počeli pregovori u Briselu, 2012, 2013. godine, pred nas su izlazili s papirima koje je samo trebalo da potpišemo - rekao je Vulin.

Istakao je da je Vučić promenio tu praksu i izborio pravo da kažemo - ovo su naši interesi i vi se izjašnjavate prema njima.

Vulin je dodao da je bio ponosan "kao i ogromna većina građana Srbije, kao i svi građani Srbije koji vole svoju zemlju i svoj narod, na način kako nas je predsednik predstavljao na sednici Saveta bezbednosti i zbog poštovanja koje je ukazano njemu i našoj zemlji".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marija

pre 5 godina

Pravi predstavnik Srba i Srbije!Svaka čast na svakoj izgovorenoj reči.

taichy

pre 5 godina

Jasno , precizno, dostojanstveno , kao i uvek, predsednik je izneo cinjenicno stanje na teritoriji KiM. Ponasanje Albanaca prema nasim gradjanima na prostorima KiM, jeste za najostriju osudu. Prtivpravne odluke koje je Pristina donela, dodatno su ugrozile zivotne uslove Srba na KiM. Predsednik je pokazao kako se brani narod i drzava, svim srcem, bez straha!

delije1389

pre 5 godina

Rekao je istinu i mislim da su se mnogi postideli.

Mishel

pre 5 godina

Tako se bori za svoj narod! Hvala predsednice!h

Tasa

pre 5 godina

Govor naseg predesdnika je bio i vise nego dobar za nasu zemlju.

milos

pre 5 godina

Vucic je svetu pokazao kakvo je stvarno stanje i rekao je pravu istinu

Koja

pre 5 godina

Vucic je pokazao kako se brani zemlja srcem i glavom.

Milenko

pre 5 godina

Odavno nismo imali boljeg lidera od Aleksandra Vučića!!!

Smrad

pre 5 godina

Pa ovaj nema ništa osim žice u glavi da mu uši drže.

HARI

pre 5 godina

Vučić je pokazao koliko voli svoju zemlju Srbiju, i koliko je veliki Srbin i da njega nije Srbija bi odavno propala u svakom smislu.

Dejan

pre 5 godina

Predsednik Vučić je pokazao kako se dostojanstveno i časno brani Srbija pred SB UN. Branio ju je istinom, potkrepio činjenicama i izlagao srcem i ljubavlju prema svome narodu ! Tako se brani Srbija !

Milan Antić

pre 5 godina

Vučić je pokazao kako se zemlja brani mudrom politikom i istinom. Samo je izneo činjenično stanje na Kosovu.

anatodorovic

pre 5 godina

Samo ostro Vucicu,sa njima nemoze blago da se razgovara!Treba da im pokazemo ko je prvi covek Srbije!!!

anatodorovic

pre 5 godina

predsednik Vučić ima punu podršku Srba sa KiM da istraje u borbi za pronalaženje održivog kompromisnog rešenja

Vladimir

pre 5 godina

Predsednik Vučić je pokazao svim budućim državnicima kako se brani interes svoje zemlje i svog naroda pred celim svetom.

Milan

pre 5 godina

Umirili su se malo albanci od kako ih je naš predsednik porazio u UN.

mila

pre 5 godina

Srbija posle dugo vremena ima čoveka koji je u stanju da je na najbolji način predstavlja.

Nikola

pre 5 godina

Svaka reč je imala težinu i pogađal pravo u centar.Podrška Vućižu!

Ljubica

pre 5 godina

Našu zemlju zaista vodi jedan pametan,obrazovan,sposoban čovek ali ia pre svega dobar i vest govornik.

ela

pre 5 godina

ovako se bori za svoju drzavu,svaka cast predsedniku na toj borbi koja ce dati rezultate

Jelena

pre 5 godina

Tako radi pravi predsednik,predsednik Srba i Srbije.Svaka cast na ovakvim recima.

Petar

pre 5 godina

Bravo za Presednika,svaka rec na svom mestu.Tako se brani svoj narod i zemlja.

Mima

pre 5 godina

Vučić pokazao kako jedan državnik može da zastupa Srbiju i da je velike sile uvažavaju.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Predsednik je bio sam u ringu sa divljim zverima, izvojevao je bitku,ali rat jos uvek traje.

Marijana

pre 5 godina

Vucic je odlicno predstavio i branio svoju zemlju i svoj narod!

Viktor

pre 5 godina

Prvi čovek Srbije pokazao je da sve što radi radi samo i isključivo za interes svog naroda i da mu je jedino stalo da istinskog i iskrenog mišljenja srpskog stanovništva. Postigao je ogromne i veoma relevantne rezultate koju su danas Srbiju podigli na značajno viši nivo i obezbedili joj temeljan položaj!!!

Lazar

pre 5 godina

Srbija treba da bude ponosna i zahvalna prvom čoveku koji ima jasnu i veoma jednostavnu misiju, da služi svoj narod i da sve radi isključivo i samo za njihov interes sve dok oni sami to budu želeli. Sluša narod i tu je gde jeste toliko dugo zato što ima ogromnu podršku srpskog stanovništva koje je svesno činjenice o njegovom besprekornom, mukotrpnom i veoma poštenom radu...

Joca

pre 5 godina

Svaka čast! Tako se priča o svojoj zemlji sa velikim poštovanjem i dostojanstvom! Sve pohvale zato što se predsednik obratio na engleskom ali i na srpskom jeziku a neki ne znaju ni engleski a koriste gnusne laži da bi ispali žrtave!

Mare

pre 5 godina

Slažem se sa Vulinom predsednik je dobro odradio svoj posao

slađa

pre 5 godina

Srbiju ne zanima šta je radio Vuk Jeremić. On je sebe izbrukao i ostaće imenom i prezimenom upisan onako kako zaslužuje. Nema legalizacije kosovske nezavisnosti. Predsednik Aleksandar Vučić je argumentovano branio zemlju, ali SB UN treba da se zapita šta je tražio bivši terorista na toj sednici. Ko je iole normalan dozvolio da Hašim Tači zastupa bilo koga. To što je u EU dozvoljeno sve i svašta, to što se od Srbije traži da trpi nezaslužene kritike jer je žele drugačiju u EU, zvuči fašistički. Jer upravo se Srbiji ne dozvoljava da svoj stav koji je jasan, KiM je sastavni deo Srbije, u punom kapacitetu unese u EU. Govori se o tome da samo Srbija treba da menja sebe i svoje mišljenje, dok se ta ista EU raspada jer ne prihvata međunarodne norme koje važe za sve zemlje, pa i za Srbiju. Otimanje teritorije, etničko čišćenje srpskog stanovništva sa KiM je ČINJENICA. Tako da i Tanja Fajon ne troši uzalud reči jer njima štiti sitne jajare i krupne tajkune koji su bili i veleizdajnici i lopovi i paraziti na grbači Srbije. Ali više nikada to neće postati ponovo. Cenim patriotizam Aleksandra Vulina i hrabrost i istrajnost njegovu i predsednika Vučića da ponovo izgrade Vojsku Srbije, ponos i svedoka slobodarske tradicije našeg naroda. Vojna neutralnost je u ovim vremenima vrednija i čistija od dijamanta. Nemojte u budućnosti prljati obaz, jer narod sve pamti. Kao što je zapamtio prethodnim vlastima i kaznio ih i kažnjavaće na svim budućim izborima.

Mika

pre 5 godina

Pokazao covek da se srcem i mozgom moze mnogo vise postici nego oruzijem!

mita

pre 5 godina

Naš predsednik,dostojanstven i sa puno argumenata.Svaka mu čast!

Milenko

pre 5 godina

E da je opozicija ovako branila Srbiju dok su bili na vlastima, sad bi Srbija bila među prvim državama Evrope.

Milorad

pre 5 godina

Imam predsednika koji se stvarno zalaže za Srbiju, možda sada Srbija može da kaže da ima budućnost.

Ljiljana

pre 5 godina

Predsednik Vucic ce uvek braniti interese Srbije, srpskog naroda, i svih gradjana Srbije !

Milovan

pre 5 godina

Predsednik Vučić je pokazao, i pokazuje kako se brani Srbija. A ti? Odakle ti stan, ministre?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija