• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

20.12.2018

20:09

SRBIJA PREOKRENULA IZGUBLJENU BITKU! Počelo je sa povlačenjem priznanja, a sada CEO SVET rešava pitanje Kosova!

Politika

SRBIJA PREOKRENULA IZGUBLJENU BITKU! Počelo je sa povlačenjem priznanja, a sada CEO SVET rešava pitanje Kosova!

Podeli vest

Pažnja celog sveta ponovo je usmerena na rešavanje pitanja Kosova, a diplomatsko delovanje Beograda u poslednjih pet godina dovelo je do brojnih povlačenja priznanja lažne države, pa su Albanci, shvativši da će morati da pristanu na kompromis, počeli da povlače očajničke poteze, poput podizanja carina na sto odsto za robu iz Srbije

Srbija je uspela da ubedi veliki broj zemalja da povuče priznanje Kosova, a to je veoma neuobičajen postupak u diplomatiji.

Snažna aktivnost naših političkih predstavnika vratila je pitanje južne srpske pokrajine za pregovarački sto, a od rešenja koje je za mnoge bilo već konačno, sada su sve opcije otvorene.

Porazi lažne države

Pored čak dvanaest zemalja koje su povukle priznanje Kosova, Priština je redom dobijala i šamare na drugim poljima. Neuspeh da uđu u Unesko i otmu srpsko nacionalno i versko blago na Kosovu, razbesneo je Albance, a onda su redom krenuli i drugi porazi.

Priština nije ušla u Interpol, a nakon toga Albanci povlače očajnički potez i silom i terorom nad Srbima, pokušavaju da spreče rešenje koje im, naravno neće ići u korist jer shvataju da ne mogu dobiti ono što žele.

Tači i Haradinaj ubrzo su uveli takse na robu iz Srbije od sto odsto i tako pokušavaju da pod pritiskom iznude priznanje Kosova od strane Srbije, ali i da izgrade bolju poziciju u međunarodnim krugovima.

Međutim, po svemu sudeći, Albanci su pucali sebi u nogu. Pred očima međunarodne zajednice razotkrilo se ko zapravo ne želi kompromis i rešenje, kao i da je Priština zapravo ta prepreka koja stoji na putu boljoj budućnosti za oba naroda.

Vojska Kosova

Nakon formiranja „Vojske Kosova“, ceo svet se ponovo uključio u rešavanje problema Kosova, shvativši da Albanci krše sve norme međunarodnog prava, pa i sopstvene zakone, ugoržavajući mir i stabilnost na Balkanu.

Srbiju ponovo poštuju

Okolnosti su se po Srbiju svakako promenile i ponovo smo za pregovaračkim stolom gde postoji sasvim dobra šansa da rešimo sporna pitanja sa Albancima koji će ovog puta biti pritisnuti od svojih saveznika.

O tome svedoče i pisma američkog predsednika Donalda Trampa Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju gde ih on poziva da iskoriste ovu priliku i reše sporna pitanja izmeđi Beograda i Prištine. To je ogroman pomak koji svedoči o sve boljoj poziciji Srbije čak i u očima tradicionalno nenaklonjenih nam Amerikanaca. Odnos SAD prema pitanju Kosova je napredova u korist Srbije. Od stava da je pitanje rešeno porglašenjem nezavisnosti do sasvim novih pokazatelja i izjava najviših zvaničnika Stejt departmenta koji pozivaju obe strane na dogovor.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pismo u kome je Tramp čak dva puta istakao kao je predsednik Srbije najznačajniji lider u regionu, a takav epitet prethodno je dobio i od najmoćnijeg lidera EU, nemačke kancelarke Angele Merkel i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Nesumnjivo je da sada u čitavom svetu, od SAD preko EU, Rusije, pa i Kine, postoji politička volja da se pitanje Kosova reši, a da to rešenje nikako ne bude na štetu Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gojko

pre 5 godina

Svi potezi Pristine su najavljeni jos ranije, kada su rekli da zele ukljuciti USA u pregovore. Bilo je potrebno pokazati da je EU nesposobna, da nema kapacitete da privede pregovore kraju, sto su i potvrdili (100% carine, vojska itd.). Jasno se vidi, da se USA ukljiucuje u pregovore. Politika koju vodi AV daje rezultate, ima dobre partnere RUSIJA, KINA, a i IZRAEL ;) steta sto nije preuzeo ovu drzavu ranije.

GrofMonte

pre 5 godina

I ako sam siguran da Informer neće objaviti moj komentar, smateam da je važno da bar administrator zna istinu. Uzimajući u obzir da se po Srbiji svaki dan i sve više priča i piše o medjunarodnom pravu treba se imati u vidu da, po medjunarodnom pravu povlačenje priznannja ne postoji. Tako da sva ova priča je samo još jedna u nizu obmana

Hrvoje

pre 5 godina

Samo se vi tješite i slavite svoje izgubljene bitke,po običaju. Ako vas to veseli samo daj..

Peca

pre 5 godina

Treba videti sta ce Amerima da naredi njihov gazda Engleska i njihova kraljica. Ne zaboravite braco ipoliticari da su bombardovanje i sve ostale siptarske napade isplanirani u Londonu, kao i stvaranje i male i velike Albanije .

xxdet

pre 5 godina

Nije rec ni o kakvom politickom delovanju Beograda, jer Srbija nema ni politicke ni vojne snage da bilo sta promeni kod zapadnih zemalja. Razlog promene su Rusija i Kina i to vec jednom treba reci narodu. To je veoma znacajno da se kaze upravo iz razloga sto Srbija mora da se okrene Evroazijskoj uniji i stvaranju bliske drzavne zajednice sa Rusijom da bi opstala u buducnosti. Posto uvek ima onih koji se bune protiv Rusije a nemaju pojma koliko je ucinila i cini za Srbiju treba reci sta je sve radjeno u korist Srbije. Zablude oko EU moraju da se zavrse. Nema potrebe napumpavati znacaj nasih politicara jer istini za volju oni bez Rusije iza ledja ne bi bili primljeni nigde na zapadu osim na salteru EU kod Mogerini gde su im i do sada samo isporucivani uslovi i slate pretnje. Diplomatija iza vrata funkcionise na bazi gole sile a ne imena i prezimena bilo kog naseg politicara cije delovanje i mudrost mora da pociva na prepoznavanju trenutka koji vodi ka boljitku i cuvanju nase drzave i naroda a ne na licnom interesu.

Ivica

pre 5 godina

Cudim se zasto se srbima ne uvedu Vize to zlo nesmetano dolazi u evropu a niko kao Srbin ne mrzi tu zemlju I Sa zudnjom iscekuje propast demokratske evrope

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija