• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

22.12.2018

16:15

(VIDEO) VUČIĆ SE SASTAO S DODIKOM: Imali smo najbolju godinu, ali sa jednom senkom - a to je situacija s Prištinom!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ SE SASTAO S DODIKOM: Imali smo najbolju godinu, ali sa jednom senkom - a to je situacija s Prištinom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Predsedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu

Vučić i Dodik su razmentii mišljenja i stavove o aktuelnim pitanjima i regionalnoj saradnji. 

Nakon sastanka Vučić i Dodik obračaju se medijima.

Dvojica predsednika, koji su i lideri SNS i SNSD, prethodno su prisustvovali 10. Kongresu Socijalisticke partije Srbije na kojem se bira predsednik stranke. 

- Posle godine koja je bila najbolja u smislu ekonomskog razvoja, uvek postoji neka senka, a to je sada sada situacija s Prištinom - rekao je Vučić na početku obraćanja medijima.

- Danas smo razgovarali o odnosima i saradnji Srbije i BiH i konstatovali da je trgovinska razmena izuzetno porasla. Za dve godine dostićićemo sumu od dve milijarde. Razgovarali smo i želeo sam da ga obavestim o svemu na KiM i koje mere je preuzela Srbija - rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio na reakciji povodom Kosova i Metohije.

- Razgovarali smo i o budućem periodu i svemu što Srbiju čeka. Očekuje nas mnogo izazova. Iako je iza nas jedna od najboljih ekonomskih godina po mnogim pitanjima, po svim ključnim ekonomskim parametrima, ali sve to i kada uradite, nadvije se kao senka to što se zbiva u našim odnosima sa Prištinom - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da, ko god da pokuša da izazove pogrom, Srbija će znati da zaštiti svoj narod. Ističe da Brnabić sutra odlazi u Banjaluku gde će istaći šta je sve urađeno kao podrška za RS, a podrška će se nastaviti i u budućnosti.

Foto: RTV Pink

- Imamo ideju da napravimo spomenik u Donjoj Gradini, kompletan memorijalni kompleks i muzej sa najsnažnijim video-produkcijama, sve kako bi deca i u Srbiji i u RS i u BiH znala kakvo se zlo dogodilo u Jasenovcu. Želimo da poštujemo žrtve i da ne dozvolimo da ovakvi događaju odu u zaborav - kaže Vučić.

Bilo je govora i o auto-putu ka Sarajevu i čeka se odluka Bosne i Hercegovine.

- Potpisali smo sve neophodne ugovore, Srbija je spremna i čekamo RS, a i BiH - rekao je predsednik, dodajući da je povezivanje važno, te da ono zavisi od oluka iz Sarajeva, a da je Beograd spreman u svakom smislu.

Kada je u pitanju kupovine aerodroma "Nikola Tesla" od strane francuske kompanije VANSI predsednik je rekao da su smo završili. Kako kaže, novac je legao na račun, imaće ga u trezoru u roku od narednih dva tri meseca. 

- Preuzeli su aerodrom Beograd. I srećni smo što će to doneti nove uspehe našeg aerodroma - rekao je Vučić.

Što se tiče Kosova i mogućih rezultata po tom pitanju, Vučić je rekao da želi da vodi brod uzvodno, a ne nizvodno. 

- Put nizvodno nas vodi pravo na hridi, naš brod bi bio potopljen. Naš je cilj i interes da postignemo kompromis. Nažalost, nismo ni blizu toga - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovana

pre 5 godina

Pristina je velika senka koja zaklanja evropsko sunce ka Srbiji.

mita

pre 5 godina

Saradnja našeg predsednika Vučića i Dodika je odlična što će nam doneti dobre rezultate.

Boka

pre 5 godina

Jeste zaista je puno firmi otvoreno zaposlenost povecana,al ljubomorni moraju da na kraj godine pokvare sa Prstinom.

Maja

pre 5 godina

Tesko je uopste govoriti o politici koja se vodi s Pristinom, kad Pristina prema Beogradu vodi politiku terora, nasilja, oduzimanja zivota Srbima na Kosovu.

RADE

pre 5 godina

Srbija i R.Srpska mogu da se oslone jedna na drugu.Saradnja i prijateljski odnos je zasnovan na poštovanju i prijateljstvu,jer mi smo jedan narod u dve drzave.

Kalina

pre 5 godina

Najbitnije je da se medjusobno podrzavamo i da imamo dobru saradnju sa RS.

anatodorovic

pre 5 godina

Prijateljstvo se ne gradi preko noci,nego godinama,kao mi sa Republikom Srpskom.

anatodorovic

pre 5 godina

Dva predsednika,i dva veoma pametna coveka koja se podrzavaju.

mitar

pre 5 godina

Srbija zeli mir i zalaze se za mir,i tako se bori i ide samo napred.

Lena

pre 5 godina

Saradnja izmedju Srbije i Republike Srpske je na visokom nivou.Mi smo jedna drzava i predsednik Dodik je nas iskreni prijatelj

Petar

pre 5 godina

Napredujemo i razvijamo se kao zemlja to su odlicne vesti samo jos kad bi se Pristina dozvala pameti i sela da normalno razgovara sa Srbijom mnogo manje problema bi imali

mimi

pre 5 godina

Ceo svet saglasan da je ono što Priština radi pretnja po mir i bezbednost

Jelena

pre 5 godina

Dodik je u svakom smislu podrzao i postovao stav Srbije.Dva predsednika i dva veoma pametna coveka koji se medjusobno podrzavaju.

Mia

pre 5 godina

Kako god bude bilo biće, mir i stabilnost su ipak najvažniji za ceo region

Miki

pre 5 godina

Samo napred predsedniče u svojoj borbi za Srbiju!

vuk

pre 5 godina

Republika Srpska i Srbija imaju dobar odns koji je zasnovan na postovanju i prijateljstvu.

Renata

pre 5 godina

Pristina nece moci doveka da se ovako bezumno ponasa prema srpskom narodu na KiM, jer sve su veci pritisci EU i SAD na njih, kada je rec o postovanju sporazuma, a i bogu hvala, sve vise stranih zemalja, povlaci jednostranu proglasenost i priznanje " fake Kosovo " .

sindarela

pre 5 godina

Odlicna saradnja,sam sa nasima,a dugi kako hoce.

Davor

pre 5 godina

Srbija je nosilac stabilnosti u regionu i neće pristati na bilo kakve platforme za dijalog dok se ne ukinu takse.

Sofija

pre 5 godina

Prethodna vlast je Srbiju zavila u crno, a sadasnja ju je digla iz pepela i svakim danom radi na njenom prosperitetu. Situacija sa Kosovom jeste nesto sto se kao oblak nadvilo nad nama, ali verujem da ce zbog mirne i pozitivne politiek nase zemlje i to biti reseno na pravi nacin.

Iva

pre 5 godina

Srbija i Republika Srpska uvek moraju imati posebne odnose. Srbi u BiH i na KiM trebaju znati da je njihova matica Srbija uvek uz njih i da ih nikad nece ostaviti na cedilu.

plava

pre 5 godina

Republika Srpska i Srbija imaju odlican odnos .

Jovana

pre 5 godina

Zajednickim snagama i dobrom saradnjom Srbija i BiH moze doprineti mnogo toga korisnog za nasu zemlju.

Marko

pre 5 godina

Treba da se održavaju mir i prijateljske odnose sa svima,jer nas to vodi do našeg cilja..

Nikola

pre 5 godina

Odlična saradnja,i treba nastaviti tim putem.

Blizanac

pre 5 godina

Nadam se da ce Pristina da se dozove pameti!

Jole

pre 5 godina

Godina za ponos! Situacija sa Pristinom ce se resiti kada i druga strana bude htela da razgovara!

Anja

pre 5 godina

Saradnje odlicne u regionu, a problem sa Pristinom ce se nadamo resiti sa pozitivnim ishodom po nas.

marinko

pre 5 godina

Bosna i hercegovina podrzavaju rad predsednika Aleksandra Vucica

caca

pre 5 godina

Srbija je jaka i hrabra zemlja,ta senka od Pristine ostace,uskoro,daleko iza nas!!!

Sanja

pre 5 godina

Ovako udruzeni Vucic i Dodik daju odlicne rezultate!

Nidza

pre 5 godina

Sve bi bilo mnogo bolje da nije Pristina umesala svoje prljave prste i pokvarila bistrinu slike.

Bica

pre 5 godina

Treba se drzati svojih dobrih suseda i sa njima gajiti uzajamno poverenje. Mi smo u proslosi zajedno prosli mnogo toga.

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija