• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

23.12.2018

08:35

NEMA NASTAVKA DIJALOGA DOK PRIŠTINA NE UKINE TAKSE! Dačić bez dileme je reč o stanju na KiM!

Politika

NEMA NASTAVKA DIJALOGA DOK PRIŠTINA NE UKINE TAKSE! Dačić bez dileme je reč o stanju na KiM!

Podeli vest

Šef diplomatije Ivica Dačić rekao je za RTS da nema najava da može doći do promene formata dijaloga Beograda i Prištine. Razgovori će biće nastavljeni pod okriljem EU, kad se za to stvore uslovi, smatra Dačić

 

Ministar spoljnih poslova rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je sada jasno da dijaloga neće biti dok se ne ispune preduslovi za to.

- Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će dijalog biti nastavljen tek posle ukidanja taksi - istakao je Dačić.

Šef diplomatije kaže da je pismo koje je ameriški predsednik Donald Tramp uputio Vučiću i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju pokazatelj da je Amerika zaineresovana da se dođe do kompromisa.

- Neki prethodni predsednik bi verovatno pisao da Srbija treba da prizna Kosovo, ovog puta Tramp je rekao da će podržati kompromisno rešenje - kaže Dačić.

Ministar spoljnih poslova rekao je da priča o dogovoru Beograda i Prištine mora da se završi u UN. Kako dodaje, neće biti dogovora, ako nema verifikacije u UN. 

Dačić kaže da se ta priča mora vratiti u UN, jer je bitno šta misle stalne članice Saveta bezbednosti.

Međutim, kako je rekao Dačić, on je dobio potvrdu od Sergeja Lavrova da je Rusija spremna da ako se promeni format dijaloga da učestvuje u njemu.

- U Vreme bivšeg predsednika Borisa Tadića i bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića napravljena je greška što je dijalog iz UN-a prebačen u Brisel - kaže Dačić i ponavlja da je Srbija spremni za dijalog, ali kad se ukinu takse.

Kada je reč o razgraničenju, Dačić kaže da će to naravno biti tema, ali, dodaje da taj princip nije razrađen do kraja. Prema njegovom mišljenju, razgraničenje bi predstavljalo da se utvrdi tačno utvrdi šta je srpsko, a šta albansko.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Ispravno i precizno. Predesdnik Aleksandar Vučić i ministar Dačić su zauzeli racionalan stav prema pitanju rešavanja kosovsko-metohijskog čvora. UN su krajnje mesto gde se sve odluke moraju donositi. To šta su državi uradili Tadić i Jeremić, narod će umeti da proceni i kazni. Sadašnja vlast se ponaša i odgovorno i hrabro. Važno je učešće Rusije i važno je što se i presednik Tramp iskreno zainteresovao za ovaj problem. Ali, dijalog se ne može nastaviti pre ukidanja taksi i ne sme se rešavati bez upoznavanja sasvim finesama koje Srbima i državi Srbiji na KiM ne mogu omogućiti u bezbednosnom, pravnom i ekonomskom smislu trajno rešenje.

Izbori 2024

TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija