• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.12.2018

15:15

STEFANOVIĆ: "Ukidaju" granicu, a šta da mi to uradimo sa RS?

Politika

STEFANOVIĆ: "Ukidaju" granicu, a šta da mi to uradimo sa RS?

Podeli vest

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, nakon sednice Biroa, da najava ukidanja granice između Kosova i Metohije i Albanije ugrožava regionalnu stabilnost i prava Srba u našoj južnoj pokrajini

Ministar je rekao da su ovakve najave u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i da narušavaju ne samo stabilnost dela naše teritorije, već i stabilnost čitavog regiona.

 - Posebno zabrinjava činjenica da nema adekvatne reakcije međunarodne zajednice. Republika Srbija na ozbiljan i odgovoran način, traži od Evrope i sveta da reaguju i spreče dalje ugrožavanje stabilnosti u čitavom regionu Jugoistočne Evrope  -  rekao je Stefanović, te upitao šta bi sad mi trebalo da radimo. 

Kako kaže, ako bismo se ponašali na isti način, to bi značilo da bi trebalo da isto uradimo sa Republikom Srpskom. 

 - Onda se postavlja pitanje kako bi svet reagovao. Da li možete da zamislite da bi svi onda ćutali. Dakle mi samo upozoravamo na ponašanje koje je potpuno suprotno Rezoluciji 1244, međunarodnom pravu i koje ne utiče ni na koji način da se regionalna stabilnost poveća, već naprotiv, da se naruši - upozorio je Stefanović nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojoj je posebno razmatrana aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji.

Stefanović je rekao i da je na sastanku zaključeno da je potrebno da se pojača i osnaži kontraobaveštajna delatnost svih službi bezbednosti na teritoriji Srbije

 - Jedna od tema sastanka bila je i zaštita od eventualnog terorističkog delovanja, ali i od svake vrste obaveštajnog delovanja koje može da naruši bezbednost naše zemlje i svih njenih građana. Želimo, takođe, da u periodu kada se očekuje okupljanje većeg broja ljudi, tokom proslave novogodišnjih i božićnih praznika, naše službe bezbednosti aktivno deluju i da ne dozvole da bilo ko ugrozi bezbednost našeg stanovništva ili naše zemlje -  naglasio je Stefanović. 

Sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti prisustvovali su, između ostalog, i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

(


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NB

pre 5 godina

Zapad vodi jako licemernu politiku dvostrukih aršina na Balkanu. Dok se Kosmetu želi dati nezavisnost po svaku cenu, na silu se želi ukinuti pravo samoopredeljenja srpskom narodu u BiH. Na sreću, mudra državnička politika predsednika Vučića stiče sve više saveznika u međunarodnoj zajednici i to je garant da će Srbija uspeti da zaštiti interese svoga naroda kako na kosmetu tako i u R. Srpskoj. Vučić se ne saginje kao Tadić i to je najveća razlika.

Marijana

pre 5 godina

Da je Srbija ukinula granice prema Republici Srpskoj odmah bi došlo do rata!

Milisav

pre 5 godina

UN ne sme dozvoliti albanski fasizam. Ako UN ne zastite Rezoluciju 1244, onda su same sebi potpisale propast.

Verko

pre 5 godina

Jos jedno u nizu pitanje od strane ovog takozvanog ministra .. dok se on pita .. siptari otimaju ..

Kristina

pre 5 godina

Trebamo da pitamo sta bi bilo tada , kada su podigli galamu za grupu policajaca koja nije ni delovala.

Bubamara

pre 5 godina

Samo nam Rusi mogu odvezati ruke za Kosovo, posto nam je Vasington odavno vezao ruke, a pre toga izbombardovao i naneo ogromnu stetu u svakom smislu !!!

Zoran

pre 5 godina

Pa uradite i vi to sa RS...pa cemo videti kako ce reagovati i onda se totalno okrenuti Rusiji .. Zadto Rusija nas ne stiti tako cvrsto kao ameri siptare...????

dusko

pre 5 godina

treba i mi da zapretimo i jasno kazemo eu koja cuti ako u martu siptari ukinu granicu sa albanijom e onda automatski i srbija ukida granicu sa republikom srpskom i kraj price pa neka onda cuti eu

milan306

pre 5 godina

Kada će više neko reagovati na ovo zlo....Priština nema granice u ludom ponašanju

RINGISPIL

pre 5 godina

Dodik to treba da uradi istog momenta i da proglasi ujedinjenje RS. sa Srbijom. TACKA. Dok se mipozivamo na medjunarodno pravo teroristi i mafijasi cerupaju nasu zemlju. KAKAV BRE DOGOVOR sa zapadom.

Una

pre 5 godina

Da je do nas mi bi sigurno uradili nesto ali mozemo da se borimo diplomatski jer ne zelimo rat

Dunja

pre 5 godina

Albanci rade sta hoce a svet cuti na to. Strasno je sta se njima sve dopusta i dokle ide ludilo Albanaca.

Emil

pre 5 godina

Prištinski političari svojim destruktivnim merama narušavaju mir i zakopavaju sami sebe.

Cune

pre 5 godina

Ako je tako, ukidamo i mi granicu sa Republikom Srpskom !

Vladimir

pre 5 godina

A međunarodna zajednica i EU sve to mirno posmatraju i ponašaju se kao da se ništa ne događa.

Bojan

pre 5 godina

To i treba da uradimo! Da jacamo jedinstvo naseg naroda. Da svi dobiju pravo na drzavljanstvo.

Jovan

pre 5 godina

Po mom misljenju nema vise mesta za diplomatiju, treba preci sa reci na dela. Obzirom da siptari deluju, urade to sto su namislili a onda ih kao neko kritikuje a stanje ostane nepromenjeno. To isto treba da radimo i mi dosta je vise smesnih reci i upozorenja i pretnji. Zauzeti u munjevitoj akciji jarinje i brnjak , uci na sopstvenu teriotiriju i onda voditi pregovore. Pa zar mi nista ne znamo da uradimo. Dobre srpske duse. Dok se to desava u roku od 24 sata instalirati ruske mehanizme u Srbiji.

Adi

pre 5 godina

Srbija vise ne treba da bude zbunjena i da postavlja pitanja nego treba da uzme stvari u svoje ruke i da resava.

SS

pre 5 godina

Ministre,ne postavljaj više pitanja kao da si u kvizu,nego radite nešto inače ostasmo na beogradskom pašaluku.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija