• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2019

08:14

VULIN DOČEKAO NOVU GODINU SA PILOTIMA MIGOVA: Naše slobodno nebo čuvaće srpski avioni!

Politika

VULIN DOČEKAO NOVU GODINU SA PILOTIMA MIGOVA: Naše slobodno nebo čuvaće srpski avioni!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su večeras dežurne jedinice lovačke avijacije angažovane u sistemu protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu Batajnica i sa njima dočekali Novu 2019. godinu

 

Prema rečima ministra Vulina, i večeras je naše nebo slobodno i čuvano zahvaljujući upornosti, samopregoru, požrtvovanju i profesionalizmu svih pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

- Možemo da kažemo da je naše nebo slobodno i da je Srbija mirna i sigurna. Neke druge zemlje dopuštaju da njihovo nebo čuvaju druga vazduhoplovstva, ali naše slobodno nebo čuvaće srpski avioni i piloti i srpska protivvazduhoplovna odbrana -rekao je Vulin, koji je u ime predsednika Srbije i u svoje ime zahvalio svim pripadnicima VS na ogromnom samopregoru, trudu, entuzijazmu i profesionalizmu, na tome što toliko vole Vojsku Srbije.

Zahvaljujući njima i njihovom radu, dodao je, svi mi možemo da se osećamo mirno i sigurno i da znamo da je Srbija slobodna, čuvana i zaštićena.

On je poželeo svim pripadnicima Vojske Srbije da 2019. godina bude godina uspeha, daljeg napretka, daljeg razvoja i jačanja Vojske Srbije, ali i godina mira, stabilnosti i sigurnosti.

- Srbija će biti slobodna i 2019. godine zahvaljujući Vojsci Srbije i njenim pripadnicima kojima želim mnogo sreće i zdravlja, da im se deca rađaju i da Srbija bude ponosna na njih kao što je i bila - poručio je ministar.

Foto: Tanjug

General Mojsilović izrazio je veliko zadovoljstvo što je večeras u borbenoj jedinici 204. vazduhoplovne brigade u kojoj je prikazan rad u povišenom stepenu pripravnosti lovačke pare.

On je svim pripadnicima Vojske Srbije poželeo dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, uz očekivanja da Vojska Srbije u 2019. godinu uđe jača, sposobnija i u gotovosti i spremnosti da izvrši sve one zadatke koje pred njom postavi i vojno i državno rukovodstvo.

Kapetan Nebojša Radojković, pilot u dežurnoj jedinici, rekao je da ta jedinica neprekidno radi u sistemu dežurnih snaga za zaštitu vazdušnog prostora Srbije - 24 sata dnevno, sedam dana nedeljno i 365 dana godišnje.

On je čestitao svim pripadnicima Vojske Srbije i građanima Srbije Novu 2019. godinu i dodao da će odlazeću 2018. godinu pripadnici Ratnog vazduhoplovstva pamtiti po tome što je vazduhoplovstvo opremljeno i obnovljeno i što su u jedinice primljeni avioni MiG-29 i školski avion Lasta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Srećan start 2019. godine svim pripadnicima Vojske Srbije. Živeli! Živela Srbija!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija