• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.01.2019

12:36

STEFANOVIĆ JEREMIĆU: Šta Putin misli o Vučiću reći će mu za samo nekoliko dana kad se budu sreli po 15. put!

Politika

STEFANOVIĆ JEREMIĆU: Šta Putin misli o Vučiću reći će mu za samo nekoliko dana kad se budu sreli po 15. put!

Podeli vest

Šta Vladimir Putin misli o Aleksandru Vučiću najbolje govori to što će se šef ruske države uskoro po 15. put sastati sa srpskim predsednikom, kako bi s njim razmenio mišljenje o važnim stvarima za našu zemlju, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

 

Stefanović je na taj način odbacio najnovije tvrdnje Vuka Jeremića o neiskrenom i licemernom odnosu Srbije prema Rusiji i podsetio Jeremića da je upravo vlast kojoj je on pripadao isključila Rusiju iz procesa rešavanja pitanja Kosova i Metohije.

Stefanović u izjavi za Tanjug podseća i da upravo današnja Srbija nije uvela sankcije Rusiji, uprkos velikim pritiscima.

Ono što zabrinjava, ističe ministar Stefanović, nisu Jeremićeve neosnovane tvrdnje, već njegova najava o mešanju spoljnog faktora u promenu narodne volje u Srbiji.

- Šta Vladimir Putin misli o Aleksandru Vučiću, uveren sam da će nam pokazati i sam za nekoliko dana, tokom zvanične posete Republici Srbiji. Podsetiću da će to biti 15. susret predsednika Srbije i predsednika Rusije što dovoljno govori o želji Putina da sa Vučićem razmeni mišljenje o važnim stvarima za našu zemlju - istakao je Stefanović u izjavi Tanjugu.

Besmisleno je, dodaje, da o odnosima Aleksandra Vučića i Vladimira Putina govori čovek, koji, poput Jeremića, danas može da se sastane samo sa penzionisanim predsednikom neke mesne zajednice.

OVAJ JE NAČISTO PROLUPAO! Vuk Jeremić tvrdi da Putin prezire Vučića, a video ga je samo na slici!

Srbija, kaže Stefanović, poštuje ono što je Rusija uradila za nju i pokazuje to i kada je teško, kao što recimo nije uvela sankcije Rusiji uprkos velikim pritiscima.

- Međutim, upravo je Vuk Jeremić, zajedno sa Ðilasom, Tadićem i Borkom Stefanovićem, koji su činili tadašnju vlast, značajno smanjio šanse Srbije da se bori za svoj suverenitet na Kosovu i Metohiji - naveo je ministar Stefanović.

- Katastrofalnim odlukama te vlasti, odlučivanje o statusu Kosova i Metohije izmešteno je iz Ujedinjenih nacija u okvire Evropske unije i zato danas imamo briselski dijalog, u kojem ne učestvuju ni Rusija, ni Kina, već države koje su u velikom broju priznale takozvanu nezavisnost Kosova - kazao je Stefanović.

Podseća i da je jedna u nizu pogubnih odluka u vreme vlasti Jeremića, Ðilasa, Tadića i drugih bilo i postavljanje pitanja pred Međunarodnim sudom pravde, na koje smo dobili odgovor da proglašenje takozvane nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Upravo je ta odluka, ističe, pokrenula talas novih država koje su priznale tzv. nezavinost Kosova.

- Takođe, u vreme njihove vlasti uvedena je granica i carina na Jarinju i Brnjaku, između dva dela teritorije Republike Srbije, što dovoljno govori o štetočinskoj politici koju su vodili Jeremić i tadašnja vlada - rekao je Stefanović.

Prema njegovom mišljenju, međutim, posebno je zabrinjavajuća najava Jeremića o mešanju spoljnog faktora u promenu narodne volje u Srbiji, pa bi bilo dobro, kaže Stefanović, da nam Jeremić otkrije na koje strane sile računa da bi mogle ponovo da ga vrate u fotelju.

Očigledno, dodaje, svima smeta što Aleksandar Vučić vodi politiku nezavisne i suverene Srbije.

- Uostalom, prezir koji oseća prema Jeremiću najjasnije je pokazao narod naše zemlje svaki put kada je Jeremić izašao na izbore. Jedini koji možda i dalje gaji naklonost i simpatije prema Vuku Jeremiću je Patrik Ho i siguran sam da je ta ljubav obostrana. Iz više miliona razloga -zaključio je Nebojša Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dara

pre 5 godina

Putin je državnik koji je uvek dobrodošao u našu zemlju jer mi smo bratski narod, imamo istu veru koja nas spaja.

Maja

pre 5 godina

Retkost je da se bilo koji predsednik sastao sa Putinom toliko puta koliko Vucic.

Veselin

pre 5 godina

Jeremić i dalje pokušava da obmanjuje narod kako bi se vratio na vlast, ali mu to više ne prolazi.

Hera

pre 5 godina

Šta tačno Putin misli o Vučiću i Srbiji je već odavno pokazao a izdajnicima ni to nije dovoljno...

cveta

pre 5 godina

To sto se srecu vec 15ti put dovoljno pokazuje sta misle

Tea

pre 5 godina

Jeremić večito laže i želi da prikupi jeftine poene kod naroda, ali mu ne polazi za rukom.

debos

pre 5 godina

Zna Rusija da jedino na Vučića može da se osloni i to je svima jasno. Opozicija je produžena ruka SAD i javna je tajna da oni finansiraju proteste.

Milasin

pre 5 godina

Veliko poštovanje..a Jeremić neka ćuti...

Fudbaler

pre 5 godina

Katastrofalnim odlukama te vlasti, odlučivanje o statusu Kosova i Metohije izmešteno je iz Ujedinjenih nacija u okvire Evropske unije i zato danas imamo briselski dijalog, u kojem ne učestvuju ni Rusija, ni Kina, već države koje su u velikom broju priznale takozvanu nezavisnost Kosova. Stefanović je u pravu za sve što radi opozicija i sve što kaže za Vuka Jeremića.

mihailiovic

pre 5 godina

Vucic je na vlasti od 2012 pa zasto nije vratio UN r-1244 u UN nego pregovara protivno Ustavu Srbije sa albanskim OVK teroristima ?

Tamara

pre 5 godina

Bas tako, da ga Putin ne ceni ne bi dolazio za Srbiju.

Ivana

pre 5 godina

Jeremić je ovom izjavom prevazišao i samog sebe po gluposti. Da li on to prelazi u astologe pa na osnovu toga gradi svoje mišljenje. Ili on to nama hoće da kaže da ne verujemo svojim očima, i da je on tu da nam objasni ono što, kaomi ne vidimo. Više se Vučić satajao a Putinom, nego svi predstavnici vlasti koji su bili do sada. Zar se to naziva, netrpeljivost.

Dragan

pre 5 godina

Saradnja i prijateljstvo dve bratske zemlje na najvišem mogućem nivou

kalina

pre 5 godina

Putin veoma ceni i postuje naseg predsednika.A to cemo jos jednom videti 15.januara.

Sanja

pre 5 godina

Broj sastanaka Vucica i Putina je dokaz koliko se oni postuju. Hvala Rusiji za podrsku u svemu!

Zagorka

pre 5 godina

Vazno je negovati dobre odnose, samo napred.

Jovana

pre 5 godina

Sujetni i odbaceni misle da mogu da pokvare velicno prijateljstvo , ali se varaju !

Sneki

pre 5 godina

Vucic je zasluzan svojim pozitivnim stavovima i delima sto Putin dolazi u Srbiju.

Zoli

pre 5 godina

Jeremicu smeta sto Srbija ima dobre odnose sa tako mocnom silom kao sto je Rusija.

Ema

pre 5 godina

Vucic I Putin vec dugi niz godina saradjuju u odlicnim prijateljskim odnosima...I narod to zna...a Jeremic moze da prica sta mu je volja...

Branislav

pre 5 godina

Vuk Jeremić je začarani nesrećni mali golum, začaran demonskom moći demoNkrata i njihovim demoNkratskim dolarima i funtama.

Danijel

pre 5 godina

Izgleda da Putin odlikuje najvisim drzavnim pocastima samo one koje ne voli i sa kojim se vidja 15. put

milica milicic

pre 5 godina

Saradnja dva predsednika govori o tome koliko se uzajamno postuju.

aca

pre 5 godina

Rusija podržava i našu državu i naše rukovodstvo u borbi za vitalne interese Srbije!

Mile

pre 5 godina

Niko ne treba da veruje Jeremicu, dokazao je vise puta da je lazovcina

Stefani

pre 5 godina

Opozicija pokušava da naruši dobar tok partnerstva između dveju zemalja, ali neće uspeti uništiti jedinstvo koje spaja Rusiju sa Srbijom!!!

Mašnica

pre 5 godina

Poštovanje i prijateljstvo koje vlada između ove dve države niko ne može uzdrmati.

Ana

pre 5 godina

Vučić će svog prijatelja uskoro dočekati, a Jeremić svoje može samo obilaziti u zatvorima.

Dehan

pre 5 godina

Jeremicu je bolje da cuti kad ne zna nista pametno da kaze

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija