• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vestinet

04.01.2019

15:16 >> 15:22

SRBIJO ČUVAJ SE EU, OSTAĆEŠ BEZ SRBA! Komšije žestoko platile evropski san, za tri godine iz Hrvatske ISELILO 230.000 LJUDI!

Politika

SRBIJO ČUVAJ SE EU, OSTAĆEŠ BEZ SRBA! Komšije žestoko platile evropski san, za tri godine iz Hrvatske ISELILO 230.000 LJUDI!

Podeli vest

Zvanična statistika pokazuje da se za prve tri godine članstva u EU iz Hrvatske iselilo 102.000 ljudi, a procene navode i dvostruko više

Prema podacima od kada je Hrvatska postala članica Evropske unije i otkako joj je podignuta rampa za ulazak na evropska tržišta rada 2013. godine pa do 2016. godine, državu je napustilo 102.000 ljudi.

Međutim, predviđa se da je stvarna cifra mnogo veća, jer mnogi odlaze "na crno" ne odjavljujući se.

Navodno se u te tri godine iz Hrvatske iselilo čak 230.000 ljudi.

Ono što brine demografe, a na šta upozoravaju ekonomisti i što uočavaju svi koji su ostali u Hrvatskoj jeste da većinom odlaze cele mlade porodice, a ne kao nekada kada je odlazio samo otac "na bauštelu", piše Al Jazeera.

(FOTO/VIDEO) KADA BI SRBIJA IMALA S-400 MOGLA BI DA BRANI NE SAMO SEBE I SRPSKU VEĆ I... Evo zašto se Zapad plaši ruskih PVO sistema!

Prosečna starost iseljenika spustila se nakon 2013. godine sa 41,5 na 33,6 godina, pokazalo je nedavno istraživanje zagrebačkog Instituta za javne finansije.

Neki kažu da bi razdoblje intenzivnog iseljavanja moglo da potraje tek do 2020. godine kada že isteći rok do kojeg je Austrija, kao poslednja preostala članica EU, odlučila da ograniči pristup svom tržištu rada građanima Hrvatske.

STIŽE NAM PUTINOVA GARANCIJA ZA KOSOVO! Otkrivamo najvažniji razlog posete šefa ruske države Srbiji!

A prema nekim projekcijama Hrvatska bi do 2050. godine ukupno mogla da ostane bez 800.000 stanovnika, dok će joj istovremeno biti potrebno čak milion novih radnika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pg

pre 5 godina

Ha ha..pa iz srbije se od 2012 iselilo skoro pola miliona..a nismo u eu..

Bojan

pre 5 godina

Još će da odlaze od sledeće godine pošto je Nemačka donela zakon o zapošljavanju gradjana koji nisu članovi EU.Tek će zemlje Balkana ostati prazne,EU nije kriva sto su svuda male plate.Pozdrav od budućeg iseljenika u EU.

Bubuleja

pre 5 godina

Dobro, ajde da ne idemo u EU. Ja sam isto protiv ulaska...a, šta je alternativa? Nesvrstanost, možemo sami ili...? Pa, to smo probali i nismo baš dobro prošli.

Miki

pre 5 godina

Linč, silovanje, nasilje... mozga mi doživljavamo svaki dan! A gospoda, zato što ubijaju Srbiju i oni koji im pomažu u tome na bilo koji način će odgovarati pred bogom, ne znam kako se ne plašite?!

marko

pre 5 godina

Ja sam otisao 2013 iz Hr sa zenom i dvoje male djece i jos se nisam odjavio.Hrvatska je imala oko 4 miliona stanovnika do 2013 a sada 6 godina kasnije ima oko 3 miliona.Zemlju je napustilo milion stanovnika. Pusti su gradovi i sela.Nekretnine se u slavoniji za sitnis prodaju,haos. Srbija ako ima 8 miliona stanovnika izgubice 2 miliona.

SS

pre 5 godina

Gledaj mo svoje dvorište pobogu ljudi,jer i mi smo na tom putu.

Micha

pre 5 godina

Nije kriva EU nego naši političari koji nas teraju da napuštamo domove i idemo u inostranstvo. Od 2012 iz Srbije je otišlo 500.000 ljudi.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija