• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.01.2019

09:54

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA SRBIMA IZ REGIONA: Nikad nam se više NEĆE PONOVITI NESLOGA, očuvaćemo SRPSKO IME I PREZIME!

Politika

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA SRBIMA IZ REGIONA: Nikad nam se više NEĆE PONOVITI NESLOGA, očuvaćemo SRPSKO IME I PREZIME!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas da Srbija želi da korist od njenog jačanja I ekonomskog napretka ima i naš narod izvan Srbije, naročito u očuvanju našeg kulturnog, jezičkog I nacionalnog identiteta, te poručio da se nikad više ne desi nesloga kakvu smo imali krajem 90-tih I početkom 2000-tih.

Vučić je, nakon unošenja Badnjaka u Predsedništvo, kojem su prisustvovali gosti i politički predstavnici Srba iz regiona, rekao da je ovo bila prilika za razgovor o položaju našeg naroda u regionu. 

Preneo je da je održan prvi sastanak, i da će razgovori biti nastavljeni tokom doručka na Badnji dan, kako bi se sagledalo šta Srbija može da učini na očuvanju srpske kulture, jezika I pisma. 

- Saslušali smo predstavnike našeg naroda iz različitih krajeva I delova našeg regiona. Videli smo sa kojim problemima se suočavaju. Srbija, ako nastavi ovakvim putem razvoja I ekonomskog napretka, kakav je bio 2018, moći će još više da pomogne našim ljudima u izgradnji vrtića, škola, bolnica, domova zdravlja, ali I posebno u različitim vrstama poduhvata iz oblasti kulture, očuvanja jezika I pisma, snaženja nacionalne svesti, očuvanja srpskog imena I prezimena - objasnio je on. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je kazao da je karakteristika sastanka to što su svi učesnici, bez obzira da li su iz Hrvatske, Crne Gore ili Makedonije, jasno stavili do znanja da su mir I očuvanje stabilnosti u regionu od prioritetnog značaja. 

- Politika koju vodimo je politika saradnje, dobrih odnosa sa svim narodima, kojom nećemo ugrožavati tuđe državne I nacionalne interere. Ali, ona znači I čuvanje naših nacionalnih I državnih interesa, I to se nikako ne sukobljava, već je nešto što treba da podstiče jedno drugo - naglasio je on. 

Ukazao je da sa RS i BiH imamo veoma bliske i dobre odnose, podsećajući da je BiH jedan od naših ključnih trgovinskih partnera. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

To su, kako je dodao, I Crna Gora I Makedonija, Hrvatska. 

- Sa svim tim zemljama Srbija ima suficit u trgovinskom odnosu. To znači da su te zemlje od izuzetnog značaja za nas, jer su to prostori gde možemo na najbolji nacicn da plasiramo robu, i zato su od posebnog interesa, da imamo dobre odnose - kazao je Vučić. 

Znamo, istakao je, da naš narod čeka ne laka politička godina, a verujemo da će ekonomski biti uspešna, da će Srbi I svi drugi građani Srbije živeti neuporedivo bolje, ali da je veliki izazov KiM, kao I problem opstanka našeg naroda I položaja u drugim mestima regiona. 

- Ne ugrožavajući nikoga drugog, ne želeći nikom loše, ovo je jedan od sastanaka u kojima smo izneli svoje stavove, saslušali jedni druge, a nastavićemo gledati da jedni drugima pomažemo - naglasio je on. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Uspeli smo da kao važan rezultat, najpre u dogovoru sa Miloradom Dodikom I Željkom Cvijanović, a i svima drugima, da čak I kada imamo razlike između sebe, ne mislimo isto, da odnos Srbije prema pripadnicima svog naroda bude uvek odnos poštovanja, razumevanja I podrške, a da sličan odnos prema Srbiji pokazuju predstavnici našeg naroda, te da nikada više ne dođemo u situaciju kao krajem 90-tih I početkom 2000-tih, te da imamo tu vrstu sloge kakvom nisu mogli da se diče Srbi decenijama I vekovima - poručio je on i zaključio:

- Želim svim građanima Srbije pravoslavne veroispovesti, Srbima u regionu, srećan Badnji dan, Božić, uspešnu novu godinu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mija

pre 5 godina

Nadam se da će srbi živeti mirno i spokojno ma gde živeli i radili u regionu

Marija

pre 5 godina

Samo ujedinjenji možemo pobediti neprijatelja. Zato treba da čuvamo dobre odnose sa Republikom Srpskom.

Gorana

pre 5 godina

Nema uspesne Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije bez jakog i stabilnog regiona.

Milica

pre 5 godina

Nikada se necemo odreci svoje kulture i pisma. Srecan Badnji dan!

Vlade

pre 5 godina

Dosta je bilo nesloge i ratovanja na Balkanu. Srbija zeli da napreduje.

marinko

pre 5 godina

Srbija ce uvek stititi interese svojih gradjana

Daca

pre 5 godina

Ako mi sami ne sacuvamo korene i istoriju svoju, niko nam je nece sacuvati.

Nemanja

pre 5 godina

Срби у региону морају бити сложни и јединствени.

Marija

pre 5 godina

Ako zelimo da sacuvamo Srbiju onda moramo da budemo jedinstveni u ocuvanju a ne sami da razbijamo i da rusamo Srbiju.

Nina

pre 5 godina

Svima koji slave srećan Badnji dan i neka nam prioritet bude očuvanje mira i sigurnosti. Verujem da će Srbija i dalje nastaviti da razvija sjajne odnose sa mnogim državama, a napredak nam je siguran na svim poljima.

Milos

pre 5 godina

Samo ako smo slozni mozemo da napredujemo, zato nam je jedinstvo preko potrebno.

Olja

pre 5 godina

Tako treba, udruzeni do mira i stabilnosti regiona!

ANA

pre 5 godina

Obicaji su nesto sto predsednik postuje i neguje i zato je postovan od strane naroda .

Kraljevo

pre 5 godina

Naucili smo lekcije iz proslosti; sada nam je jedinstvo najpotrebnije!

Tijana

pre 5 godina

Malo nas je i moramo cuvari nasa prezimena i pravoslavlje, jer mnogi kidisu na nase unistenje.

Ana

pre 5 godina

Sloga medju Srbima je najbitnije, srpsko ime je ponos nositi. Vucic se bori da se sve sto je srpsko ocuva.

Slavica

pre 5 godina

Srpska tradicija se mora očuvati, svi smo mi pravoslavci.

Maja

pre 5 godina

Mir Boziji, Hrostos se rodi. Bice kako biti mora.

Dane

pre 5 godina

Samo sloga i zajednistvo svih Srba mogu da nam donesu napredak i bolje sutra, pohvale Vucicu za vodjenje ovakve politike.

Branko

pre 5 godina

Svi Srbi gde god ziveli moraju da budu slozni.

Verica

pre 5 godina

Broj ljudi i zena sa srpskim imenima i prezimena u buducnosti mora da se poveca.

NB

pre 5 godina

U pravu je predsednik Vučić, nesloga je luksuz koji više ne smemo sebi da dopustimo. Ona nas je skupo koštala i dovela Srbiju kao i njen narod u regionu na ivicu kolapsa.

Mira

pre 5 godina

Predsednik racionalnom politikom boriće se svim silama da zaštiti sve građane i omogući im pristojan život.

Fudbaler

pre 5 godina

Politika koju vode predstavnici Srba u regionu je politika saradnje, dobrih odnosa sa svim narodima, kojom nećemo ugrožavati tuđe državne I nacionalne interese. Srbi na Balkanu moraju da budu ujedinjeni.

Nata

pre 5 godina

Tako se isto trudimo da sačuvamo mir i stabilnost uprkos brojnim provokacijama koje su nas snašle..

Mimi88

pre 5 godina

Tako je, Srbine! Nikada Srbi nece biti porazeni!

Milorad

pre 5 godina

U ovim teskim vremenima sloga je najbitnija!

Sanja

pre 5 godina

Jos vise bolnica, vrtica, fabrika... smanjenje nezaposlenosti, porast plata... to je prioritet.. zelim vam puno zdravlja i mira u dusi braco Srbi. Srecna Badnji dan

SNEŽA

pre 5 godina

Ovaj sastanak je odlična poruka svim Srbima u regionu. Sloga i jedinstvo su preduslov za rešavanje srpskog pitanja. Samo sloga Srbina spasava.

Mile

pre 5 godina

Svaka cast, dobro je sto predsednik drzi do srpskog naroda, a ne izdajnik kao sto je to bila prethodna vlast

Lena

pre 5 godina

Mora se raditi na saradnji i ocuvanju odnosa.Ne smemo dozvoliti da se ponove stvari iz proslosti.

caca

pre 5 godina

Naucili smo lekcije iz proslosti, sada su nam jedinstvo i sloga najpotrebniji!!!!

Dragojlo

pre 5 godina

Srbija mora da bude složna i da se borimo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem za bolju budućnost.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija