• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.01.2019

20:23

EVROPSKA UNIJA PRESEKLA! NEMA VIŠE ODUGOVLAČENJA! Dijalog Beograda i Prištine nastavljaju ONI!

Politika

EVROPSKA UNIJA PRESEKLA! NEMA VIŠE ODUGOVLAČENJA! Dijalog Beograda i Prištine nastavljaju ONI!

Podeli vest

Kancelarija EU za spoljne poslove sutra, 8. januara, u Brisel je pozvala predstavnike prištinskog tim

Politički dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i takozvanog kosovskog predsednika Hašima Tačija i tu se ni nadalje ništa neće menjati, saopštila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič.

Ona je dodala da je Kancelarija EU za spoljne poslove za sutra, 8. januara, u Brisel pozvala predstavnike prištinskog tima za nastavak dijaloga, izabranog u parlamentu 15. decembra prošle godine, radi konsultacija.

- Dijalog na visokom nivou je između dva predsednika i to se ne menja - kazala je Kocijančič.

Inače, predstavnici prištinskog tima, Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti su već oputovali u Brisel, a prethodno su sa članovima tima održali sastanak u Tirani.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 5 godina

Šta koji kurac nema odugovlacenja?Jel to njihova zemlja ili su ukrali od Srbije?Neka bre idu u kurac?

Dacha

pre 5 godina

A sta je sa taksama !? Receno je prvo da se ukinu takse pa onda obnoviti razgovore??

SS

pre 5 godina

Maja,uhvati ih za j*ja,i opet mučenje i uvrćanje,do kad ni sam Bog ne zna.

Sumadinac

pre 5 godina

Sa zlocincima nema pregovora to je nasa teritorija toje Srbija.

slađa

pre 5 godina

Pre svega obaveštenje za Maju Kocijančić. Ako Srbija sluša Šopena i čita poeziju to je samo znak da nije primitivna. Nikada bila. Hašim Tači je predstavnik privremenih institucija u Prištini, a Aleksandar Vučić je predsednik Srbije izabran voljom naroda Srbije. Kada se ukinu takse, može dijalog da se nastavi sa ovim prefiksima kako su navedeni. Ove konsultacije ove NLO grupe iz prištine, koja je prvo išla na konsultacije u Tiranu, nisu legitimne i neće apsolutno ništa značiti sa stanovišta nastavka dijaloga. Uvedite sankcije prištini, kao što ste tolako činili Srbiji u prošlosti, pa će se stvari odvijati mnogo drugačije. Srbija nije sama. Ima zemalja i to veliki broj koji neće prihvatiti bilo kakve odluke koje se vode kroz dijalog i na način kako je to sada rađeno na štetu Srbije i srpskog naroda na KiM. Vlada Srbije čini ogromne ustupke i ne uvodi recipročne mere, a vreme je.

Siniša Škarica

pre 5 godina

Majo, dušo polako. Srbija ima važnijih poslova od dolaska u Brisel.

milan lala

pre 5 godina

Cuj oni u Briselu su kao presekli "nema vise odugovlacenja " a ko to biva odugovlaci i pravi probleme, jal vi , jal vas sticenik ? Kad se uozbiljite oboje i oba troje sa SAD djuture, i kad ukinete taxe javite se gospodo siptarski mentori, a do tada mozete samo da se okupljate sa UCK u Briselu i kafendisete do mile volje . Mi Srbi cekamo Putina da se sa njim dogovorimo o KiM ...jesno ?

Jovan

pre 5 godina

Recite mi a šta je sa taksma koji dijalog pred sednik Vučić je rekao da nema dijaloga dok se taksa ne ukine EU radi svoj posao ide šipta rima na ruku videćemo hoće li Vučić održati reč da nema pregovora dok ne ukinu takse !

novica

pre 5 godina

Kosovo i Metohija može od strane Srbije biti samo proglašena kao privremeno okupirana teritorija...sve ostalo će dovesti do klanja u Srbiji....Sve ostalo će značiti da PRVI PUT u ljudskoj istoriji, neko poklanja teritoriju svoje države......a to se zove bezobzirna izdaja....

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija