• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2019

23:38

DAČIĆ NAJAVIO VELIKO SPREMANJE: Zamenićemo trećinu ambasadora!

Politika

DAČIĆ NAJAVIO VELIKO SPREMANJE: Zamenićemo trećinu ambasadora!

Podeli vest

Najmanje trećina ambasadora Srbije tokom ove godine biće zamenjena novim kadrovima, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

- U ovoj godini biće zamenjeni oni kojima je istekao mandat. Da li će baš svi biti opozvani ili ćemo za neke ambasadore odlučiti koji još da ostanu, tek treba da se dogovorimo. O tome ću razgovarati sa predsednikom Vučićem. Svakako u trećini ambasada se mogu očekivati novi kadrovi - rekao je Dačić.

Srbija ima 69 ambasada, a u 27 država diplomatama je istekao mandat, navodi list. Takođe, rok službe se završio i ambasadorima pri UN i NATO.

Kako se navodi, mandat je okončan i ambasadorima u Izraelu, Indiji, Japanu, Kanadi, Kini, Kongu, Koreji, Kuvajtu, Angoli, Argentini, Albaniji, Australiji, Belorusiji, Brazilu, Bugarskoj, Meksiku, Mjanmaru, Rumuniji, Rusiji, Ukrajini, Holandiji, Cnoj Gori, Českoj, Švajcarskoj, Makedoniji, Maroku, Tunisu.

U pojedinim od ovih amabasada diplomate su već dva mandata što je slučaj sa Moskvom i Tiranom.

USTAŠE NAPALE SRPSKOG MINISTRA! Plenković vređao Srbe na Božić, A SAD IM DAČIĆ "OTEŽAVA POMIRENJE"?!

DAČIĆ BEZ RUKAVICA ZA PODGORIČKE MEDIJE: Nema velikosrpske agresije, već samo velikocrnogorske I TO NA VODEĆA MESTA U SRBIJI!

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Disident

pre 5 godina

Obecanje Ludom Radovanje ! ,,Cekaj godinu Dana ,da te izigramo ,, #te price nekom drugom pricajte ,tacno je da ja u Bajke Verujem Ali samo u Grimove ! A da idem za Australiju kao Ambassador to Neprihvatam ! Neprihvatam ni Makedoniju ( jer Sam se tokom boravka u Makedonije uverio koliko Nas vole tamo ,mislim na UBK ,Policiju,Tuzilastvo Drzavnim organi ) licno bih predlozio ukidanje Ambasade u Makedonij ! ( Ko misli da otvorili firmu u Makedonije moze da ocekuje neprijatelj I ,pljackanju firme ,Drzavnim reket ,nelegitimne pritiske I na kraju kljuc u bravu !! Ovo garantujem svojim zivotom !!! Na sajtu Drzave treba upozoreni biznismene da neinvestiraju u Makedoniju jer I'm Niko nemoze pomoci Kada dodju u korumpirane sudove Makedonije !!! Policija u Makedonije Planski laze na mivou cele Policisku stanice !! Zatim policija Koristili zlocinacke metode ,obija stanove UBK ,navodno uprava zavsuzbijanje spijunaze ! ( Svaki Srbin je po definiciji spijunaze u Makedoniji !!!) Remiks Komedije ,,Sumnjivo Lice ,,Nusic !!! Prihvatiti Bix akreditaciju za Albaniju ! kao I Akreditaciju za Wasington DC . ..Prihvatiti bih Ukraine kao I Belorusiju .I to pod uslovom da mi se Akreditaciju Pismo dostavi tokom naredne nedelje .# Price tipa cekaj 3 meseca znace da kompromis nije pronadjen .7 Dana za dostavu Akreditacije u Hotel.2012 me je tadic slao za AmbasadorBorisKing u Kanveru...zasto se insistira da budemo tamo delegiran nije mi jasno ....seminar dabsu druge cremenske zone ..pa teoretski mozemo nikad da se necujemo !!( Sto I nije lose ...Ako je tako Prihvatam ! ( Ako se Akreditacije Pismo donese I dostavi u naredna 7 Dana .( bio bih Koristili u Narodnoj Republican Kini ili u Washingtonu , medjutim jasno je da to nece biti kriterijum ....Ali u Makedoniju nebih isao ni Mrtav !!! ( Video Sam celu Policisku Stanicu ,Znaci ne 1 policajca kako primorava mog vozaca da laze I da me lazno optuzi !!! cela Policisku Stanicu policije da preti mom vozacu ,to je Sramota !!! (Nezelim nistaveobro Zajevu I necu tamo da budemo delegiran ,Dabogda mi se zemlja raspala u celosti ) (u Crnoj Gori treba isto ukinuti Ambasade Srbije I Konzulate I pitpisete ugovor o Slobodnih kretanju bez Pasosa I Licno Karte ...ako Nekom pokradu dokumente da moze vozom da se vrati kuci ! ( Zbogom troskovi za Ambasadu u Crnoj Gori ) ....Ambasade u Sloveniji I Hravatskoj ujediniti u 1 .predlig da bude u Zagrebu I pokriva I Sloveniju ostaviti broj u Sloveniju preusmeren na Ambasadu Srbije u Zagrebu ) ### Disident broj 57. Mail. premijer@protonmail.com

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija