• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.rs

11.01.2019

09:21

(VIDEO) LAZANSKI ODVALIO HRVATE ZBOG F-16! Samo njih neko može OVAKO DA NASANKA!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI ODVALIO HRVATE ZBOG F-16! Samo njih neko može OVAKO DA NASANKA!

Podeli vest

Miroslav Lazanski, novinar, pisac i vojno-politički komentator rekao je da bi Hrvatska, ako ne kupi izraelski F-16 Barak, a juče je i službeno potvrđeno da je taj posao propao, mnogo izgubila jer se radi o sjajnim avionima

Govoreći o prevarama u prodaji naoružanja, Lazanski kaže da je varati sve teže i da više niko ne kupuje mačke u džaku.

- Evo poslednji su se Hrvati nasankali, sa ovim F-16 - rekao je vojno-politički komentator u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na Hepi televiziji.

On je istakao da je izraelski F-16 sjajan avion.

- Postoji pravilo kompanije "Martin Marijeta" da svaka nadogradnja, ako Izrael prodaje trećoj strani, avion mora biti u izvornom obliku, a Hrvatska je kupila te F-16 Barak jer je baš ta nadogradnja bila odlična, savršena. Ako ih ne kupe, to je veliki gubitak jer je to odličan, sjajan avion - tvrdi Lazanski.

HRVATI KATAPULTIRANI! Plenković pokunjio nos i dao izjavu koja će RASPLAKATI USTAŠE: Kupovina aviona - PROPALA!

On je dodao da Izraelci avione drže u fantastičnom stanju, te su njihovi polovni avioni bolji od nekih novih.

Lazanski je istakao i da nije bitna struktura aviona i starost, već je bitna elektronika radara.

- Kakav ti radar imaš, na kom dometu, da li je osetljiv na ometanje ili nije, kakvu raketu imaš... To je vrednost aviona i naravno kvalitet pilota - rekao je Lazanski.

Izrael je danas službeno obavestio hrvatsko ministarstvo odbrane da ne može dobiti odobrenje SAD za isporuku Hrvatskoj aviona "F-16 Barak" američke proizvodnje, izjavio je juče hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević, čime je službeno potvrđeno da je propao posao oko kupovine tih aviona.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Izbeglica iz Srbije

pre 5 godina

Pre par meseci ti reče da je to kanta koja se nikako ne može porediti sa "novim" MIG-ovima (stari 30 godina minimum) koje nam je uvalila Rusija??? Prodade se i ti za šaku kikirikija,prepotenko umišljeni.

TT

pre 5 godina

Lazanski nikada nije rekao da je F-16 Barak kanta i los avion, posto to jednostavno nije istina ..

Haha

pre 5 godina

Zamisli ti to sada su "sjajni avioni" a prvo su bile kante a šta će tek da kaže ako hrvati kupe nove američke F16 ili čisto novi švedski Gripen?

ludi milojko

pre 5 godina

E propalo, ali bas da se upotrebljava "ulicarski" zargon u novinama "odvalio" i nije lepo, a sto seti ce kupovine izgleda da hrvati i nisu tako tuzni, g. lazanski nije preneo da oni vec imaju rezervnu varijantu i to svedski saab, najnovija verzija, tako da i nece tako lose proci kao sto se mi nadamo.... a ono sto bugarska izbacuje mig-29 iz upotrebe kao zastaren avion u kupuje F-16 o tome bi trebalo jos da se napise...

Dlaka

pre 5 godina

Pre godinu dana stara kanta a sad odjednom super avion. Daj Lazanski odluči se

VLADO

pre 5 godina

DO JUCER GOVORIO KAKO CE KUPITI HRVATI KANTE OD BORBENI AVIONA A SAD GOVORI DA SU TO SJAJNI AVIONI?????

kiza

pre 5 godina

Ne samo da je odvalio nego je skroz prolupao. Istina je da je govorio da su to kante od aviona. Nema veze poltronima sve staje u obraz

Vlado

pre 5 godina

Glupi su i Hrvati i mi, jer trošimo silne milione za gluposti. Kakvi bre avioni? Hajde realno treba ono, što je neki normativ za zaštitu neba od recimo terorista i slično, ali sa kime da vodimo rat? Hrvati ne smeju ni da uđu u borbeni avion, ako im Ameri ne odobre, a naši ne smeju ni da pomisle da polete u nekakvu borbenu akciju, jer će biti poskidani za deset minuta. Uostalom to smo već videli, ali izgleda ništa nismo naučili. Rusi da uđu u neki rat zbog nas, to okačite mačku o rep, jer nisu ludi.

Mito

pre 5 godina

Niko Hrvate nije nasankao. Lokid (proizvođač F-16) je još pre dve godine poslao informaciju Izraelu i Hrbvatskoj da u toj varijanti F-16 ne može da prođe. Izraelci su to stavili u fioku jer im je u interesu da prodaju avione. Hrvati su za razliku od njih pismo stavili u fioku jer su bili ubeđeni da će proći, da ne kažem, neozbiljna vlast

Esad

pre 5 godina

Zar Lazanski nije bio u pravu! On je znao da Ameri nece dati Hrvatima F16 Barak,nego kante bez iceg.

Komšija

pre 5 godina

Ne brinite braćo naša stižu iz amerike gajnc novi F16 za duplo manje love aonda a stižu i Apači i Black Hawk po eskadrila. ali nama ne treba da napadamo Srbiju ili nekog drugog već za odvraćanje drugih na nas a avioni će se sami otplaćivati do pola cijene nadzorom neba iznad Albanije,Makedonije,Kosova, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije. a Ako bude trebalo i za braću srbe ćemo nadzirati nebo ipak smo 3000 godina živjeli u miru i slozi a samo zadnjih 100 godina smo malo zakrvili al to je bratski.

Plitvice

pre 5 godina

Komsija ne brini , ti. Prvo skoci a onda : hop , hop , hop ... Kuzis li ?

Jovica

pre 5 godina

"Lazanski"!!! Jeli to onaj sta je rekao da CIA USA ima glas cara Lazara u bazi podataka ?

Ljubo

pre 5 godina

Najzad ,da i srpski lobi sa jevrejskim lobijem uradi dobar posao !!!!!????Hrvati ,za kaj ,pa mi Srbi cemo braniti vase plavo nebo .To je i nase ,svejedno .Radi cemo na tome da vam u bliskoj buducnosti cuvamo i plavi jadran ,pa i to je nase kao i vase .

Ante

pre 5 godina

Nije Lazanski nikad rekao da je F16 Barak kanta. Ali realno, u pravu su Amerikanci. Oni su trebali garantirati da će F-16 moći da odradi 3000 sati naleta, i rekli su, može, ali čisti avion, bez Izraelske opreme. Ništa, postoji opcije direktne pogodbe, da se uzmu avioni i naknadno ubaci ista oprema, ali onda nema garancije od LM. Aviome će Hrvatska uzeti, to je sigurno, najvjerojatnije neće novi natječaj nego direktna pogodba, jer nema se vremena, Mig 21 istječu resursi 2023.

Marcco

pre 5 godina

Da je ostao u Hrvatskoj na HTV-u ili gde je već radio., možda bi "odvali" Hrvate. Ovako, boli ih tuki za tamo nekog srpskog novinara, poslanika i ambasadora u pokušaju.

Neso

pre 5 godina

Pun mi je kurac Lazanskog i njegovih komentara. A i Srbija se usrecila sa Ruskim avionima. Neko je uzeo velike pare a sto avioni nisu dobri boli nekoga. Pitam se hoceli Srpski narod ikada progledati i rijesiti se nekih Nikolica, Vucica,Seselja i ostale bagre koji kradu Srbiju i vode Srpski narod u bijedu i propast.

zoran

pre 4 godine

Pojma nema..tacno je da su ispali naivni, ali mi smo ispali jos naivniji.

Ivan

pre 4 godine

Bitno da nam je 7 komada apača AC 64 došlo i jos če ako Bogda.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija