• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Pink.rs

15.01.2019

23:39

EMISIJA PRAVAC NA TV PINK, OSTOJIĆ I ADAMOVIĆ SAGLASNI: Cilj ubistva Olivera Ivanovića destabilizacija regiona i VLASTI U BEOGRADU!

Politika

EMISIJA PRAVAC NA TV PINK, OSTOJIĆ I ADAMOVIĆ SAGLASNI: Cilj ubistva Olivera Ivanovića destabilizacija regiona i VLASTI U BEOGRADU!

Podeli vest

Već godinu dana smo svedoci spinovanja i manipulacija zločinom, a sve kako bi se za ubistvo optužio Beograd, čime bi se poljuljala aktuelna srpska vlast. Još jedan od ciljeva je i prekid dijaloga Beograda i Prištine, odnosno održavanje zamrznutog konflikta na KiM, što je u interesu mnogih i u Srbiji, i van nje, ocenjuju gosti emisije "Pravac"

U sredu se obeležava godinu dana od obustva Olivera Ivanovića, a pre nekoliko dana u javnost su isplivale fotografije tela koje su nastale neposredno po zločinu. Postavlja se pitanje da li su fotografije znak da će se istraga pomeriti ili je reč o još jednom u nizu spinova. Novinar Zoran Ostojić podseća da kamere navodno nisu radile, ali da je kosovski tužilac potvrdio nedavne fotografije kao autentične, odnosno da su sa snimka kamera.

- Rekao je da su kamere proradile nekoliko minuta nakon ubistva nesrećnog Ivanovića. Do srpskih medija su ove fotografije mogle doći ili preko tužilaštva u Prištini, u šta je teško poverovati, a drugi način je taj da je neko, blizak srpskim medijima, imao te snimke odmah po zločinu - ocenjuje Ostojić za emisiju "Pravac".

Foto: printscreen

Zoran Ostojić i Saša Adamović

Istoričar Saša Adamović ističe da je ubistvo Ivanovića svakako političko, te da nas istorija uči da se ovakva ubistva teško razjašnjavaju.

- Ovakva ubistva idealna su za političku manipulaciju. Već godinu dana prisustvujemo spinovanju, manipulacijama i daleko smo od toga da možemo da saznamo ko stoji iza ubistva i koji je krajnji cilj istog - kaže Adamović, dodajući da baš zato ne čudi što su se uoči godišnjice u javnosti pojavile fotografije, koje nisu bile dostupne u prethodnih godinu dana.

Smatra da će se sa manipulacijama nastaviti, a jedna od njih je i zakazano obeležavanje godišnjice tragedije, "koju će iskoristiti oni koji svake subote održavaju opozicione, ili pseudo opozicione proteste".

Prema njegovim rečima, oni ne prezaju od toga da iskoriste zločin i manipulišu njime, a sve kako bi okrivili nekoga ko nema veze sa ovim ubistvom.

Ostojić podseća da su se, u istoriji Srbije, politička ubistva koristila za promenu spoljno-političke orjentacije države i njena destabilizacija.

- Ivanović je, nažalost, bio prava meta za one koji žele destabilizaciju ovih prostora. Bio je opozicionar Vučiću, bio je Srbin na Kosovu, bio je protiv razgraničenja i podele Kosova i čini mi se da je on odabran kao meta da bi se zaustavili pregovori između Beograda i Prištine, te da bi konflikt ostao zamrznut - ocenjuje novinar.

Foto: printscreen

 

Adamović kaže da, oni koji su pažljivo istraživali sva dosadašnja politička ubistva, treba da znaju da iza njih uglavnom stoje strane službe ili strane sile, kojima je u određenom trenutku interes da zaustave ili promene određene političke namere srpskih lidera.

- Možemo sa puno razloga da pomišljamo da je ubistvo Olivera Ivanovića pokušaj da se destabilizuje vlast u Beogradu, jer automatski od prvog trenutka kada je objavljeno da je stradao, krenulo je medijsko spinovanje ka Beogradu, a zapravo je Beograd imao najmanje razloga i motiva za zločin. Ivanović nije predstavljao nikakvu političku pretnju Beogradu, ali je na Kosovu neko to iskoristio kako bi vlast u prestonici destabilizovao - ocenjuje istoričar.

Ostojić dodaje da su jake snage za status kvo, odnosno zamrznuti konflikt, i njih ima i u Srbiji i van nje.

Kada je reč o pretnji koja je Prištini stigla iz SAD, a koja se tiče ukidanja taksi na robu iz centralne Srbije, Ostojić kaže da je Haradinaj "opasno krenuo putem ignorisanja diplomatskih nota i izigravanjem baje".

- Posle ovog pritiska i našeg tvrdog stava, mislim da će doći do neke dinamike i d će unutrašnja borba između Haradinaja i Tačija da se završi ukidanjem taksi - kaže Ostojić.

Foto: printscreen

 

Adamović ocenjuje da nema uslova za nastavak dijaloga dok se ne povuku takse, a da je užasna i odluka o formiranju tzv. vojske Kosova.

- Mislim da je cilj ovih jednostranih odluka da se izvrši pritisak na Beograd da prizna Kosovo, te da je došlo vreme da preispitamo neke elemente naše politike i zauzmemo tvrđi stav. Naravno, pregovori će se u jednom momentu nastaviti, ali sada smo daleko od njih. U ovom momentu u njih i ne treba da srljamo, već da stvaramo uslove da se oni jednog dana ponovo obnove - ocenjuje istoričar. 

KOJČIĆ U EMISIJI "PRAVAC" NA TV PINK: Po dolasku na vlast Vučića je dočekalo teško političko nasleđe, TEK SAD IMAMO INTELIGENTNU I KARAKTERNU POLITKU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija