• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.01.2019

14:50

(FOTO) SARADNJA ĆE NASTAVITI DA JAČA! Brnabić i ambasador Velike Britanije o odnosu dve države posle Bregzita

Politika

(FOTO) SARADNJA ĆE NASTAVITI DA JAČA! Brnabić i ambasador Velike Britanije o odnosu dve države posle Bregzita

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom o bilateralnim odnosima i nastavku saradnje dve države nakon izlaska Velike Britanije iz Evropske unije

Premijerka je istakla da je posebno zahvalna na programu Britanskog saveta „Škole za 21. vek", kao podršci razvoju kapaciteta škola kako bi se učenicima omogućilo da steknu veštine kritičkog razmišljanja, rešavanja problema i programiranja.

Brnabić je ocenila da je ovaj projekat jedan od ključnih za budućnost naše dece i odličan je primer kako kroz digitalizaciju jačaju veze dve države.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

 

Kif je upoznao premijerku o aktuelnoj situaciji u vezi Bregzita i istakao aktivnosti na kojima se trenutno radi u saradnji sa resornim ministarstvima u Vladi Srbije kako ekonomska saradnja i robna razmena dve zemlje ne bi naišle na prepreke i pošto ovaj proces bude završen.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči i o usaglašavanju sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Velike Britanije, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Saradnja između dve zemlje u svim oblastima je dobra, ocenio je Kif i izrazio optimizam da će ta saradnja nastaviti da napreduje i nakon Bregzita.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Istaknuto je da su postignuti odlični rezultati u poboljšanja investicionog okruženja i poslovnog ambijenta u Srbiji i da je neophodan nastavak reformi koje bi ubrzale jačanje vladavine prava i borbu protiv korupcije i doprinele povećanju robne razmene i investicija Velike Britanije.

Premijerka je zahvalila ambasadoru Kifu na podršci Vlade Velike Britanije kroz Fond za dobru upravu, naročito značajnu za reformu državne uprave, modernizaciju administracije i uvođenje elektronske uprave.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 5 godina

Kakva podrška Britanije, oni sada ne znaju ni gde im je glava ni gde im je rep!

stanko

pre 5 godina

Englezi su osvedočeni neprijatelji Srbije, posebno ovaj kepec, ova rđa o čoveka.

Stojan

pre 5 godina

Kakva podrska Britanije oni su Srbima najveci neprijatelji.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija