• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.01.2019

13:25

LAZANSKI: Ne znam ko se od svetskih lidera, SEM MERKELOVE, toliko puta sastao SA PUTINOM KAO VUČIĆ! Ovo je VELIKO PRIZNANJE i za našeg predsednika i za Srbiju!

Politika

LAZANSKI: Ne znam ko se od svetskih lidera, SEM MERKELOVE, toliko puta sastao SA PUTINOM KAO VUČIĆ! Ovo je VELIKO PRIZNANJE i za našeg predsednika i za Srbiju!

Podeli vest

Analitičar Miroslav Lazanski ocenio je da Rusiju i Srbiju očekuje novo poglavlje u odnosima, dok istoričar Dragomir Anđelković ocenjuje da predsednik Rusije dolazi u posetu u prelomnonm trenutku

Posetu Putina Srbiji Lazanski je ocenio kao "krunu jedne faze između Ruske Federacije i Srbije".

Podseća da je ovo četvrta poseta Putina, koja će, kaže, rezultirati ne samo još jačom političkom podrškom Srbiji, nego i velikim brojem ekonomskih ugovora (pominjese 21 ugovor). 

- Mislim da je ovo vrhunac jedne faze i otvara se nova faza u odnosima. Vidimo da se govori o bescarinskoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom zajednicom, što nam otvara tržište od 180 miliona ljudi. Ovo je šlag na torti. Ja ne znam da li u Evropi ima lidera, sem Angele Merkel, koji se toliko puta sastao sa Putinom kao što se sastajao Vučić. Čak možda i na svetskom nivou. Ovo je zaista veliko priznanje i predsedniku Vučiću i Srbiji - rekao je Lazanski gostujući na RTS.

Anđelković kaže da je Putin u svakom trenutku bio jedan od najvećih svetskih lidera, dok su se drugi menjali i da zbog toga predstavlja "prvorazrednu" figuru za Srbiju.

- Za nas je od velikog značaja kad god on dođe, a pogotovo sada u ovom kontekstu. On dolazi u trenutku kada kosovski pregovori, evidentno, nisu urodili plodom u sadašnjem format, a opet, Srbija se nalazi pod strašnim pritiskom da se nađe neko rešenje - rekao je Anđelković.

Ističe da Srbija pod rešenjem podrazumeva pritisak, a da "oni koji pritiskaju" žele kapitulaciju Srbije.

(UŽIVO) ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН! Predsednik Rusije sleteo u Beograd u pratnji šest srpskih migova!

On upozorava i da je ugrožena Republika Srpska, da se intenziviraju pritisci na nju, navodeći da je to naš "drugi vitalni interes". 

- Očuvanje RS u dejtonskom formatu je itekako ugroženo. Čak je i juče Erdogan otvoreno progovorio o potrebi revizije Dejtona. Videli smo krajem prošle godine brojne zapadne zvaničnike koji su dolazili u Bosnu i Hercegovinu. Svi ponovo pominju, u kontekstu takozvanih NATO integracija, potrebu da se Bosna učini funkcionalnijom. To je ugrožavanje interesa RS - napominje Anđelković. 

Kaže da u tom smislu dolazak Putina u ovom trenutku znači da Srbija ima njenu snažnu podršku, a, dodaje, činjenica je da bi bez Rusije i njene pozicije Kosovo odavno bilo u Ujedinjenim nacijama i mi ne bismo mogli više ni da se nadamo nekakvom kompromisu. 

- Iz tog ugla, u jednom prelomnom momentu kada se očito sprema ofanziva na Srbiju, Putinova podrška je za nas od ključnog značaja - rekao je Anđelković.

(Kraj) srs/


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca

pre 5 godina

Toliko sastanaka sa Putinom mogu imati samo prijatelji poput Vucica i srpskog naroda!

Jovana

pre 5 godina

Putin i Vucic ne govori jezikom barijera i Rusija je uvek tu da pomogne i stane iza ledja maloj ali borbenoj Srbiji.

Mirko

pre 5 godina

Poseta Putina Srbiji je veliko priznanje Vučiću, živela Srbija i Rusija!

Tina

pre 5 godina

Za naseg precednika i za sve nas je ovo priznanje.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija