• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.01.2019

17:35

ZMIJA TAČI GLUMI "DOBROG MOMKA"! Pozvao vladu u Prišitini da da poštuje savet SAD i UKINE TAKSE i žestoko isprozivao Haradinaja!

Politika

ZMIJA TAČI GLUMI "DOBROG MOMKA"! Pozvao vladu u Prišitini da da poštuje savet SAD i UKINE TAKSE i žestoko isprozivao Haradinaja!

Podeli vest

Predsednik tzv. države Kosovo Hašim Tači zatražio je danas od vlade u Prištini da poštuje savet SAD u vezi sa nedavno uvedenim taksama na proizvode iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine

On je rekao da američki saveti ne treba da štete Kosovu, već da ga osnaže.

- Aktuelna dešavanja i neke radnje (prištinskih) institucija, američka vlada prati sa zabrinutošću. Ova situacija je za žaljenje. Zato je sada vreme da poštujemo američke prijateljske savete koji imaju za cilj osnaživanje države Kosovo i mir u regionu - napisao je predsednik Tači na Fejsbuku.

Stejt Department je krajem prošle godine tražio od kosovskog premijera Haradinaja da ukine takse.

Isti zahtev je ponovljen i kosovskim liderima i ambasadi u Prištini, i rečeno je da SAD zahtevaju hitnu suspenziju taksi, prenosi "Gazeta Ekspres".

- Sjedinjene države su pozvale kosovsko rukovodstvo da trajno ukine taksu na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Kao što smo rekli, ne vidimo nikakvu korist od ovih mera. Snažno ohrabrujemo obnavljanje fokusiranja na suštinske ciljeve Kosova - evropsku budućnost i normalizaciju odnosa sa Srbijom  - navedeno je u odgovoru američke ambasade za "Koha ditore ".

TRAMP POBESNEO NA ŠIPTARE! IGNORIŠU SVA UPOZORENJA! Haradinaju OTKAZAN poziv na Molitveni doručak, a tek će osetiti GNEV

- Naš istorijski uspeh bio bi nemoguć bez pomoći SAD i drugih zapadnih saveznika. Zato moramo biti zahvalni zauvek. Prijateljstvo Kosova sa SAD ne prestaje, ali se američka podrška ne može smatrati bezuslovnom ako napravimo greške koje dovode u pitanje američke interese i vrednosti na Kosovu, u regionu i Evropi. Naše vrednosti i naša vizija odgovaraju američkim - dodao je Tači.

BUKTI RAT IZMEĐU TAČIJA I HARADINAJA! Šiptari se KIDAJU oko podele plena otetog od Srbije, pravi sukob na Kosovu će tek početi!

Ukidanje taksi odbacio je premijer Ramuš Haradinaj, dok je Tači s druge strane rekao da Priština ne bi trebalo da bude talac sujete bilo kojeg vođe ili populizma.

- Lične sujete bilo kog državnog lidera ne bi trebalo da povrede naš američki državni i strateški interes za Kosovo i šire. Populističke akcije ne smeju ometati viziju i strateške odluke Kosova - dodao je Tači.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 5 godina

Video da nas Putin podrzava pa poceo da menja misljenje.

Kosta

pre 5 godina

Kako se stize od ratnog zlocinca do "dobrog momka" ?

Kosta1984

pre 5 godina

Treba okreciti dve prostorije u Nisu za ova dva zlikovca.

Maja

pre 5 godina

Ocito je da Taci lose glumi.Njegovo ponasanje je jako bedno i mislim da je vreme da odgovara za svoje postupke,bas kao i njegov kolega zlocinac Haridinaj.

Bojan

pre 5 godina

Ili je sve farsa ili je Taci shvatio koga mora da slusa.

Tifani Rok

pre 5 godina

Prištinske vlasti su dugo igrale prljavu igru, misleći da nema kraja. Sad su navukle gnev celog sveta, pa će morati da počnu da poštuju i tuđa pravila!

Saša Marić

pre 5 godina

Shvatio je Tači da ako nastave ovim smerom da će potpuno izgubiti podršku zapadnih sila , pogotovu Amerike , a onda...

caca

pre 5 godina

Nesto se krije iza svega ovoga!!!Mora da Taci nesto novo smislja,i,kao, zeli da ispostuje SAD?!!?Srbijo,budi na oprezu,nova provokacija se sprema!!!

Mila

pre 5 godina

Kod nas glumci odose u politiku, ovi njihovi bi da budu glumci.... Cudan neki svet!

Radovan

pre 5 godina

Tači manipuliše i priča jednu priču za medije a čim se isključe kamere radi nešto drugo i to sve na štetu Srba.

Tijana

pre 5 godina

Ko zmija ko neka druga opasna zver , bice zanimljivo videti ko ce pobediti.

Nk

pre 5 godina

Svi su oni isti! Ne treba verovati siptarima, ko zna koja je pozadina

Nale

pre 5 godina

On ce uvek biti ono kako se predstavio sednici saveta bezbednosti,bivsi OVK vojnik.

Bojan

pre 5 godina

Sad se kao i on pravi dobar. Al aj neka, samo nek ukinu takse!

Laza

pre 5 godina

Javno kaze- americki interesi,eto i to smo doziveli.Trebao je Putin ranije da dodje

grucho

pre 5 godina

Po hitnom postupku da ih ukinu, kao i sve druge stetne odluke po gradjane Srbije koje su doneli.

Jessy

pre 5 godina

Oni se i onako stalno prepucavaju ko je glavni.

Coka

pre 5 godina

Serija Mucke na albanski nacin. Drma im s ekavez, pa su spremni na sve.

srecko

pre 5 godina

Patologija kroz morfoloske i fizioloske promene moze definisati stanje bolesti, ali ovaj empiriski pristup ne vazi za marionete iz Pristine.. Stanje nepoznato.

Wladimir

pre 5 godina

Uopšte me ne iznenađuje ovo...Posle ovakve i takve inicijative našeg Predsednika! Takođe i vrhovne vlasti. Ovo je poput onoga kada glumci izađu na bis u pozorištu.

Mica

pre 5 godina

Džabe Tači izigrava "dobrog momka" kad svi vrlo dobro znamo koliko je loš...

mimi

pre 5 godina

pa moraju da rade kako im tate kazu iz amerike,jadna je ta politika siptara,a jos jadniji nazovi politicari njihovi

Mara

pre 5 godina

Naravno da ce ukinuti takse jer im je naredjeno da to moraju da urade.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija