• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.01.2019

21:36

OTKRIVENO KADA ĆE BITI PODIGNUTE PRVE OPTUŽNICE ZA ZLOČINE OVK: Potrebno je da se ispuni PET USLOVA

Politika

OTKRIVENO KADA ĆE BITI PODIGNUTE PRVE OPTUŽNICE ZA ZLOČINE OVK: Potrebno je da se ispuni PET USLOVA

Podeli vest

Optužnice protiv bivših pripadnika OVK biće podignute kada bude ispunjeno pet uslova, izjavio je danas portparol Specijalnog tužžilaštva za zločine OVK u Hagu, Kristofer Benet.

Optužnice će biti podignute kada budu sakupljeni dokazi prihvatljivi za Specijalni sud i koji će biti na raspolaganju za vreme suđenja, a potrebno je i da budu dovoljni da dokažu svako krivično delo bilo koje optužene osobe, naveo je Benet za "Dojče vele" na albanskom.

 

 

On je takođe dodao i da predmet mora da prežživi "inteligentnu i dobro obaveštenu odbranu", kao i da suđenja rezultiraju kaznama koje mogu da izdržže proveru Apelacionog suda.

Benet je za "Dojče vele" dodao i da je tužilaštvo obavezno da čuva identitet ljudi koji se ispituju ili daju izjave za tužilaštvo.

PRIPADNICI KBS NA SLOBODI! Nakon ispitivanja, nastavili put, Haradinaj plakao da ih srpska policija pusti

On je naveo da u kancelariji Specijalnog tužžilaštva zadužženog za ispitivanje sada radi 60 osoba, kao i da će se taj broj povećati na 75. Benet je dodao da je kosovsko tužilaštvo sarađivalo sa tim istražiteljima, ali nije želeo da navede da li će tužžilaštvo u Hagu ustupiti kosovskom tužžilaštvu neko krivično delo koje ne spada pod njegov mandat.

ZMIJA TAČI GLUMI "DOBROG MOMKA"! Pozvao vladu u Prišitini da da poštuje savet SAD i UKINE TAKSE i žestoko isprozivao Haradinaja!

U Hagu su do sada saslušana dvojica bivšših komandanata OVK, Rustem Mustafa Remi i Sami Ljuštaku. Oni su ispitani zbog navoda iz izvešštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija u vezi zločina visokih pripadnika tzv. OVK.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 5 godina

Zašto ne pišete da je štrajk prosvete već 7 dana na kosovu i metohije da albanska deca ne idu uopšte u školu zato što profesori žele veče plate za 30% i niko od naših novina to ne obaveštava a ovo medijski je dobro da se čuje jer nije mala stvar.

Saradžogla

pre 5 godina

Vučićeviću,sinko,ne reklamiraj zastavu i ambleme albanskih okupacionih snaga?Vrati stari način ,,pošalji komentar,, a sa ,,nisam robot,, se ne brukaj?

SS

pre 5 godina

Kao što odavno rekoh,poješće vuk magarca,ne zanosite se nego sami rešavajte.

MilosObilic1389

pre 5 godina

Po mojoj proceni bice to oko 2230 godine...? Mozda i par godina...- ranije , ako se bude radilo....sistematski...Toliko o nasim ocekivanjima....Ali BICE STRASNI SUD, onaj...ODOZGO...To ce biti GENOCID NEVERNIKA I SOTONSKIH SLUGU, koji se zove...APOKALIPSA...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija