• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.G.

22.01.2019

19:49

SRPSKA LISTA ODGOVORILA NA TAČIJEVE PRETNJE: Nećemo dozvoliti aneksiju Mitrovice, "ujedinjenje" JE PARAVAN ZA ETNIČKO ČIŠĆENJE!

Politika

SRPSKA LISTA ODGOVORILA NA TAČIJEVE PRETNJE: Nećemo dozvoliti aneksiju Mitrovice, "ujedinjenje" JE PARAVAN ZA ETNIČKO ČIŠĆENJE!

Podeli vest

Srpska lista saopštila je večeras da je najnoviji napad Hašima Tačija na mir na Kosovu i Metohiji oličen u najavi aneksije severne Mitrovice

Ova lista u saopštenju navodi da Tači, kada govori o ujedinjenju, ustvari misli na aneksiju severne Mitrovice. 

- U ime srpskog naroda koji je uspeo da pod naletima ekstremista na severu Kosova i Metohije sačuva slobodu za sebe i svoje potomke, i za to plati visoki cenu životima svoje braće i sestara, poručujem Tačiju da Srbi nikada neće dozvoliti ujedinjenje severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice, jer je ujedinjenje o kome Tači priča paravan za etničko čišćenje Srba iz jedinog grada u kome su Srbi preživeli etničko čišćenje 1999. godine, navodi Srpska lista.

U saopštenju dalje piše da su "više od hiljadu napada koje su neki Tačijevi prijatelji sproveli prema Srbima na glavnom gradskom mostu od 1999. godine do danas, imali za cilj da Srba na severu ne bude, kao što ih i nema u južnom delu Kosovske Mitrovice."

- Srbi su uvek opredeljeni za mir, suživot sa svima, i to smo dokazali čuvajući multietnički karakter našeg grada u kome pored Srba žive i Bošnjaci, Albanci, Romi, Goranci, Turci, Egipćani i mnogi drugi.

Na delu a ne rečima smo pokazali kako treba da izgleda poštovanje različitosti, ali najave koje dolaze od Tačija, kojima pokušava da zastraši srpski narod na ovim prostorima sa gnušanjem odbacujemo.

Mir nema alternativu, ali alternativu nema ni pravo na život i slobodu, i mi ćemo to znati da uz pomoć države Srbije i svog predsednika Aleksandra Vučića, sačuvamo, stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik Srpske liste Goran Rakić.

UDAR NA SRPSKU MITROVICU! Tači ZAPRETIO iz Davosa: To je nezaustavljiv proces!


 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Zar još uvek postoji srpska lista,kad će se Srbi ujediniti bez listi i disati kao jedna duša.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija