• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2019

14:40 >> 15:15

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Kazne za krivična dela se moraju pooštriti!

Politika

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Kazne za krivična dela se moraju pooštriti!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas da se kazne za krivična dela moraju pooštriti, da niko više olako ne shvata zločine, i naglasio da bi voleo da je taj problem neko u prošlosti rešio, ali pošto nije, sada to mora da učini ova vlada

Stefanović je gostujući na televiziji Hepi, ukazao da postoje mnogi slučajeva u kojima je, po njegovom mišljenju, postupano blago. 

 - Lično znam za hapšenja ljudi, koji su deo ozbiljnih grupa, u čijim stanovima je pronađeno oružje za pripremu zločina, pušteni su iz zatvorima, ja to ne razumem. Smatram da osoba koja siluje ženu, uništava potpuno njen život i život njene porodice...sud izriče kaznu od tri godine, po mom mišljenju to je premalo. Nakon puštanja na slobodu nakon tri godine, mi ponovo rizikujemo da ista osoba upropasti život još jedne žene -  rekao je ministar.

Stefanović je, kada je reč o prometu opojnih droga, naveo da su kazne od tri ili pet godina male i da se na taj način šalje društvu poruku „slobodno puštajte u promet opojne droge“.

 - Da osoba dobije dva puta po 12 godina, ne bi joj više palo na pamet. Kada neko predlaže kazne, onda je to super, kada predloži Vučić, ne valja. Moramo da nađemo način da se povratici ozbiljno kažnjavaju. Sve kazne moramo pooštriti. Povratnici moraju da znaju da će svaki novi put biti kažnjen 2, 3 ili 75 odsto više od prvobitne kazne. Niko više neće olako shvatati zločine. Pričamo o ljudima koji su ogrezli u ozbiljna krivična dela. Ja bih voleo da je neko rešio ovaj problem u prošlosti, ali nije. Sada mi to radimo -  kazao je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Kriminalitet raste tamo gde i nezaposlenost...!! Kazne nista nece resiti...Ako je drzavna investicija ZATVOR....Uvedite SMRTNU KAZNU....Ona smanjuje trosak poreskim obveznicima...!!

Dajana

pre 5 godina

Poostravanjem kazni ce se resiti mnoge stvari. Pre svega, zlocinci ce razmislit pre nego sto urade neki zlocin, jer ce posledice biti mnogo gore nego sto su bile..

Nemanja

pre 5 godina

Sergej iz dana u dan vređa koga god stigne.

Nikoletka

pre 5 godina

Samo strogom kaznom mozemo povecati odgovornost i smanjiti ovakva dela.MUP je vec dosta ovim delovanjem dalo rezultata.

Davor

pre 5 godina

Povecanje kazni je dobar stimulans za smanjenje stope kriminala

Filip

pre 5 godina

I treba da se strozije kazne najgori kriminalci

Tanja

pre 5 godina

Jedini način da se zaustave krivična dela su ostrije i veće kazne. Tako da je mera uvođenja ostrijih kazni na mestu i u potpunosti je treba sprovesti.

Nikolina

pre 5 godina

Neka sudovi rade svoj posao i neće biti problema, a ne da se izriču manje kazne od propisanih

Tifani Rok

pre 5 godina

Apsolutno podržavamo stav ministra Stefanovića!

NB

pre 5 godina

U pravu je ministar Stefanović. Iskustvo Amerike iz 90-tih pokazuje da je najbolji lek za drastično smanjenje broja krivičnih dela kombinacija strožih kazni i ekonomskih reformi koje doprinose rastu BDP-a.

Žile

pre 5 godina

Svi građani treba da podrže pooštravanje kazni, prvenstveno zbog naše dece.

Ana

pre 5 godina

Ostre kazne pa da se vise niko ne seti da vrsi krivicno delo!

Marija

pre 5 godina

Najostrije moguce kazne za sve teske kriminalce!

AleksMache

pre 5 godina

To je jedini način da se pojedinci uzmu u pamet!

Milena

pre 5 godina

Uvođenjem poostrenih kazni svakako će se uticati na smanjenje kriminala u Srbiji. Sve pohvale za rad ministra!!!

Miloš

pre 5 godina

Na taj način bi se drastično smanjio broj izvršenih krivičnih dela!

Tina

pre 5 godina

Svakako treba podrzati donosenje ostrijih zakona za pocinjena krivicna dela, jer samo tako ce kriminalci razmisliti pre nego sto pocine zlocin

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija