• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.01.2019

15:22

VUČIĆ SE SASTAJE SA ANGELOM MERKEL U 16.30h! Nemačka kancelarka počela obraćanje u Davosu!

Politika

VUČIĆ SE SASTAJE SA ANGELOM MERKEL U 16.30h! Nemačka kancelarka počela obraćanje u Davosu!

Podeli vest

Predsednik Vučić danas se u 16.30 sati sastaje sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel koja je počela svoje obraćanje u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu

 

Merkelova je u svom govoru prvo pozdravila ministre, članove svog kabineta. Ona je prethodne godine u Davosu bila "bez Vlade", a govor je tada završila rečenicom: "Odoh da formiram Vladu. Nadam se".

Osnovna tema njenog obraćanja su ekonomske reforme u Nemačkoj, ekonomska situacija u svetu, Evropska unija, kao i ekonomski uticaji Kine i Indije.

- Tri izazova su pred Nemačkom. Prvi je upotreba energije. Klimatske promene su za nas kao i za ceo svet od velikog značaja. Obnovljive energije u Nemačkoj danas zazuzimaju najviše mesto i ponosna sam na to - istakla je Merkelova, ali je dodala da će gas godinama biti važan izvor.

Foto: informer.rs

Drugi izazov se tiče digitalizacije i na to se nemačka kancelarka osvrnula.

- Digitalna transformacija u Nemačkoj dobro funkcioniše, ali nismo "fort raneri", ipak malo kasnimo sa procesima digitalizacije - navela je Merkelova.

Foto: informer.rs

Vučić sa Aleksom Stubom i Vernerom Hojerom na obraćanju Angele Merkel

Treći izazov jesu demografske promene u Nemačkoj. Angela Merkel je pohvalila Afriku i navela da Evropa uvek o tom kontinentu razmišlja kao o problemu, ali da to nije tako.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NB

pre 5 godina

Nemačka je ekonomski i politički gigant u Evropi i svaki savez sa njom može biti vrlo plodonosan po srpsku ekonomiju i politički prestiž.

Jovan

pre 5 godina

U Davosu sastanci koji su veoma bitni za budućnost Srbije.

dimigrom

pre 5 godina

Vucic je spreman i odlucan, a da vidimo Merkelova sta ima da kaze

Davor

pre 5 godina

Nadamo se da ce sastanak Vucica I Merkelove biti konstruktivan I od velikog znacaja za Srbiju!

XX

pre 5 godina

Kancelarka Merkel bi bila odličan saveznik Srbije.

Viki

pre 5 godina

Predsednik Vučić uspostavlje značajne kontakte koji če rezultirati napretkom Srbije.

Mirjana

pre 5 godina

Vucic ima podrsku u svetu i samim tim nama otvara vrata ka boljoj buducnosti

Borko

pre 5 godina

Svaki razgovor sa Merkelovom je od velike važnosti za Srbiju. Merkel uvek otvoreno i iskreno govori o problemima o kojima se raspravlja. Čućemo da li se nešto promenilo u njenom stavu kada se radi o Kosovu.

Maja

pre 5 godina

Jeremic i ekipa ce tesko preziveti sve Vuciceve sastanke sa visokim zvanicnicima.

Luka

pre 5 godina

Veoma važan susret ćemo imati sa kancelarkom Merkel koja nam može mnogo pomoći u kvotama u izvozu čelika i rešavanju problema u vezi Kosova a dobro je što naš predsednik ume sa njom da komunicira.

mimi

pre 5 godina

Nemačka kancelarka počela obraćanje u Davosu!

Marko

pre 5 godina

Merkelova je i dalje najuticajnija političarka u EU.

Stanko

pre 5 godina

Aleksandar Vucic zbog postovanja prema Angeli Merkel je sa velikim zadovoljstvom prisustvovao njenom obracanju u Davosu. Nadam se da ce kao i mnogo puta pre sastanak sa Merkelovom doneti povoljnih vesti nza nasu drzavu.

Mara

pre 5 godina

Naseg predsednika cene svi svetski lideri.Jedino ga opozicija mrzi i pljuje jer mu nista ne moze.

hana

pre 5 godina

Vucic ima mnogo razgovora koji nam mogu biti od pomoci.

Milan

pre 5 godina

Neka samo tako nastavi naš Predsednik, imamo puno poverenje u njega.

anatodorovic

pre 5 godina

Svaki kontakt sa relevantnim političarima iz EU je treba iskoristiti za promociju Srbije kao države koja se zalaže za Evropske vrednosti.

Sale

pre 5 godina

Vucic je najveci deo posla odradio sto se tice odnosa sa Nemackom, postao je veliki prijatelj sa Angelom Merkel...

Katarina

pre 5 godina

Angela Merkel i predsednik Vucic imaju dobre odnose,protkane uvazavanjem i razumevanjem dve zemlje.

Bogdan

pre 5 godina

Predsednik Vucic ce predstaviti Srbiju u Davosu u najboljem svetlu.

caca

pre 5 godina

Ovo je jos jedna prilika da ponovo dobijemo pravu podrsku od nemacke kancelarke Angele!!!!Srbijo,idemo napred!!!Pobeda je nasa!

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija