• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

23.01.2019

19:40 >> 19:51

MIŠEVI SU NA ČELU EU- NIKO NE SME ŠIPTARIMA DA RUKOM LUPI O STO: Evropski parlamentarac RASTURIO BRISEL ZBOG SRBIJE!

Politika

MIŠEVI SU NA ČELU EU- NIKO NE SME ŠIPTARIMA DA RUKOM LUPI O STO: Evropski parlamentarac RASTURIO BRISEL ZBOG SRBIJE!

Podeli vest

Evropski parlamentarac Eduard Kukan poručio je Evropskoj spoljnoj službi i Evropskoj komisiji da više rade, a manje filozofiraju u razgovorima sa Prištinom

Nema toga ko će u EU da udari rukom o sto i kaže: Ne radite to!, kaže Kukan.

Predsedavajući Odborom Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom ocenio je da je situacija na Kosovu "napeta i potencijalno eksplozivna" i založio se za konkretnije i direktnije angažovanje EU. 

- Svi im pričamo, oni kažu da su nas čuli, ali neće ništa da urade. I šta EU tu može da uradi?" - zapitao je Kukan povodom odbijanja Prištine da povuče taksu na robu iz Srbije i BiH.

Kukan je naglasio da je ponašanje Prištine isto i kada je u pitanju transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga.

- Svi smo im rekli da to ne rade, počev od Stoltenberga, a oni nastavljaju. Šta će biti sledeće? Mi da nastavljamo da se nadamo, a oni da rade po svome - poručio je Kukan.

On je tokom debate o bezbednosnoj situaciji na Kosovu u Podkomitetu za bezbednost Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta poručio Evropskoj komisiji i Evropskoj spoljnoj službi da bi trebalo da budu direktniji i da više "rade, a manje filozofiraju" u razgovorima sa Prištinom. 

MONTGOMERI, NAJZAD SI I TI UKAPIRAO: Situacija na Kosovu ide u opasnom smeru, ŠIPTARI MISLE DA MOGU DA RADE ŠTA HOĆE!

On je poručio da EU treba kategorično da kaže "ne" najavama Prištine da bi SAD trebalo da se uključe u dijalog Beograda i Prištine, preneo je Tanjug.

- Srbija će onda želeti da se uključi i Rusija, a onda ćemo umesto bilateralnog dijaloga Beograda i Prištine imati mnogo širi međunarodni problem - zaključio je Kukan. 

Podsetimo, ministar trgovine i industrije  lažne države Kosovo Endrit Šalja izjavio je da će, uprkos zahtevima kosovskih saveznika, takse na proizvode iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine ostati na snazi.

(VIDEO) SRPSKI PADOBRANCI U ZAJEDNIČKOJ AKCIJI SA RUSKIM: Narednih dana biće precizirano gde će izvesti akciju!

On je uoči sutrašnjeg sastanka sa predstavnicima vlade BiH u Sarajevu kazao da će takse ostati sve dok Srbija i BiH ne promene svoj pristup Kosovu, prenosi Koha.net.

Kosovski ministar priznaje da neki "prijatelji Kosova" traže da se ukinu takse ali za KosovaPres kaže da će osne ostati sve dok ne nestanu razlozi za njihovo uvođenje. 

SDA SE ZALAŽE ZA OSAMOSTALJENJE SRPSKE?! Dodik: Inicijativa STRANKE BAKIRA IZETBEGOVIĆA znači kraj BiH!

"Imamo zahteve prijatelja Kosova, naših saveznika da suspendujemo ovu meru, ali razlozi koji su nas kao vladu naterali na taj potez i dalje postoje, i sve dok se oni ne uklone ona će ostati na snazi. I to je nešto što naši prijatelji treba da znaju", rekao je Šalja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija