• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2019

12:57

(FOTO) VUČIĆ U DAVOSU sa predsednikom EBRD, predstavnicima "Al Dahra" i kancelarom Austrije!

Politika

(FOTO) VUČIĆ U DAVOSU sa predsednikom EBRD, predstavnicima "Al Dahra" i kancelarom Austrije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu sastankom sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem i potpredsednikom kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Hadimom Al Dareiem

 

U razgovoru sa predsednikom EBRD Čakrabartijem predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, kao i planovima za buduću saradnju sa ovom finansijskom institucijom, koja podrazumeva kreditiranje konkretnih projekata poput autoputa Niš - Merdare, jačanje infrastrukture za navodnjavanje, kao i nabavku električnih vozova za regionalni saobraćaj.

Čakrabarti je naglasio da EBRD pruža podršku javno privatnim partnerstvima i koncesijama u Srbiji, o čemu svedoči i finansiranje koncesije za Aerodrom Nikola Tesla, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Vučić je razgovarao i sa potpredsednikom kompanije Al Dahra Al Dareiem o aktivnostima te kompanije nakon preuzimanja PKB, izrazivši zadovoljstvo kako budućim planovima, tako i mogućnostima za dalju saradnju rekavši Al Dareiju da očekuje da, u godinama pred nama, PKB postiže sve bolje i bolje rezultate, na ponos Beograda i Srbije.

Vučić se na marginama foruma u Davosu susreo i sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, kao i sa bivšim nemačkim diplomatom Volfgangom Išingerom.

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

Vučić boravi u Davosu od utorka, a juče je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i komesarom EU za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom o kvotama EU za uvoz čelika, evropskom putu Srbije i Kosovu i Metohiji.

Takođe, sastao se i sa predstavnicima kompanije "Rio Tinto", a učestvovao je i na panelu o medijima uz vodeća imena iz te sfere.

Uoči odlaska u Davos, Vučić je rekao da očekuje da mnogo toga dobrog može da se uradi za Srbiju i da se zemlja predstavi u dobrom svetlu.

Iako u Davosu ove godine nema američkog predsednika Donalda Trampa, francuskog predsednika Emanuela Makrona, britanske premijerke Tereze Mej, kao ni kineskog predsednika Si Ðinpinga, švajcarsko seoce i dalje je mesto gde se finiširaju odluke koje se tiču evropskih, ali i globalnih političkih i ekonomskih procesa.

Veliki broj svetskih lidera prisustvovao je forumu, kao na primer izraelski premijer Benjamin Netanjahu i japanski premijer Šinzo Abe, čije je obraćanje pratio i predsednik Vučić.

U Davosu su i generalni sekretar UN Antonio Gutereš, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, direktorka MMF Kristin Lagard,američki milijarder i suosnivač Majkrosofta Bil Gejts, a zvezda prvog dana foruma bio je britanski princ Vilijam.

Prema nekim procenama, Svetski ekonomski forum trebalo bi da okupi više od 3.000 učesnika iz 115 ekonomija sveta.

Na oko 350 sesija, učesnici foruma govor o širokom spektru tema, od globalne ekonomije do klimatske krize, ali će ove godine izostati neka od najmoćnijih imena iz sveta politike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 5 godina

Treba da preuzmemo što kažu "pelcer" od nekih zemalja za određene oblasti.

Anita

pre 5 godina

Veoma bitni sastanci i nadamo se da ce doneti dobre rezultate za nasu zemlju.

Mara

pre 5 godina

Saradnja sa EBRD je od velike vaznosti za nastavak razvoja Srbije...

NB

pre 5 godina

Ovo je dobra prilika da se dovede i neka značajna strana investicija koja bi značajno pomogla u rastu našeg BDP-a. Srbiji je potrebno značajno poboljšanje ekonomskog rejtinga a mesta gde se okuplja svetska ekonomska i politička elita su prava adresa za to.

Milica

pre 5 godina

Infrastruktura nam je jedna od najslabijih grana koje moramo jačati.

jelenaa

pre 5 godina

Gradjenje dobrih odnosa je sustinski vazno za napredak nase zemlje.

Maja

pre 5 godina

Инвестиције страних инвеститора су нам много добра донеле и верујемо у позитивне исходе и у будућности.

Senovic

pre 5 godina

Свака ти част на интелигентном коментару.

mimi

pre 5 godina

Ovo su svakako jedni od znacajnih sastanaka našeg predsednika

Gojko

pre 5 godina

Hahaha davos ove godine bez rusa amera i kineza izgleda kao sindikalni susret gde priča ko sa kim stigne.Plus merkelova koja je već prošlost smešno.Vi napraviste od toga spektakl.Naš šizofrenik je u mogućnosti da divani o slobodi medija ej ljudi ko je ovde lud hahaha.Omladina obrazovana odlazi ostaju narko dileri navijači i kontroverzni biznismeni i doći će srbija na milion stanovnika ako manijak ostane još jedan mandat.Ovo je moja neutralna procena inače sam apolitičan

Lana

pre 5 godina

Demokratija na visokom nivou kao sto smo navikli od naseg predsednika!

Natasa1996

pre 5 godina

Tamo ce sigurno pronaci nove investitore koji su nam neophodni za razvoj

Natasa1996

pre 5 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu sastankom sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem.

Monika

pre 5 godina

Poslovi koji se sklapaju u Davosu će biti od izuzetne važnosti za Srbiju.

Rajka

pre 5 godina

Ulaganjem velikih napora u pronalaženju rešenja za budućnost Srbije nalazi se Davosu.

Ivana

pre 5 godina

Dobar potez Vlade i predsednika Vučića da se nekada naveći i najuspešniji poljoprivredni kombinat vrati tamo gde je bio pre otimačina i pljački.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija