• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2019

13:22

VAŽNI SASTANCI U DAVOSU! Vučić sa kancelarom Austrije i Volfgangom Išingerom

Politika

VAŽNI SASTANCI U DAVOSU! Vučić sa kancelarom Austrije i Volfgangom Išingerom

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i nemačkim diplomatom Volfgangom Išingerom, koji je svojevremeno učestvovao u pregovorima o Kosovu

 

Kurc je danas na Svetskom ekonomskom forumu govorio o prioritetima njegove zemlje u Evropi i novoj globalnoj arhitekturi.

Vučić je prethodno imao razgovore sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem i potpredsednikom kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Hadimom Al Dareiem.

Foto: informer.rs

Predsednik Srbije boravi u Davosu od utorka, a juče je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i komesarom EU za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom o kvotama EU za uvoz čelika, evropskom putu Srbije i Kosovu i Metohiji.

Takođe, sastao se i sa predstavnicima kompanije "Rio Tinto", a učestvovao je i na panelu o medijima uz vodeća imena iz te sfere.

Uoči odlaska u Davos, Vučić je rekao da očekuje da mnogo toga dobrog može da se uradi za Srbiju i da se zemlja predstavi u dobrom svetlu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sara

pre 5 godina

Ovo su svakako jedni od znacajnih sastanaka našeg predsednika sa međunarodnim zvanicnicima, sa kojima će se razgovarati o temama koje su nam od značaja od pitanja KIM do ekonomskih. I sigurna sam da će predsednik doneti pozitivne vesti za nas.

milan

pre 5 godina

Sve cenimo a da vidimo kako ce oni nas da cene i da nam to uzvrate.

Marko

pre 5 godina

Davos je dobra prilika da se lobira u korist Srbije.

mimi

pre 5 godina

Ovo su svakako jedni od znacajnih sastanaka našeg predsednika

Bole

pre 5 godina

Vučić koristi svaki momenat za razgovor u interesu bolje Srbije.

Suza

pre 5 godina

Svaki trenutak se mora iskoristiti za upoznavanje situacije u Srbiji, kako ekonomske tako i na Kosovu!

grucho

pre 5 godina

Nasa zemlju treba saradnike u resavanju bitnih pitanja za nasu zemlju.

Jelena

pre 5 godina

U Davosu se održavaju veoma važni sastanci u kojima Srbija učestvuje i koji bi trebali da donesu dobre rezultate za naredni period.

Gojko

pre 5 godina

Sklapanje poslova u Davosu će doneti dobre rezultate za Srpsku ekonomiju.

Mašnica

pre 5 godina

Ovo je prilika da se obezbedi podrška za KiM.

caca

pre 5 godina

Vucicu,samo hrabro i pametno iskoristi svaki sastanak za koji ti se ukaze prilika!!!Imas ogromnu podrsku naroda!!!

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija