• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

24.01.2019

19:28

ZAUSTAVITE ĐILASOVE I TRIFUNOVIĆEVE NASILNIKE: Unije žena SNS iz opština Beograda osuđuju uvrede žena

Politika

ZAUSTAVITE ĐILASOVE I TRIFUNOVIĆEVE NASILNIKE: Unije žena SNS iz opština Beograda osuđuju uvrede žena

Podeli vest

Unije žena Surčina, Čukarice, Sopota i Zemuna pridružile su se osudama novih uvreda opozicije upućene ženama različitih profesija, ocenjujući ih kao vulgarne i bezumne i koje da dolaze od onih koji bi da sruše demokratski izabranu aktuelnu vlast.

- Najnovija salva uvreda na račun predsednice opštine Savski venac Irene Vujović samo je još jedan pokazatelj da nasilnici iz SzS, predvođeni (Draganom) Đilasom, (Sergejom) Trifunovićem i sličnim ''muškarčinama'', svoj niz žena žrtava njihovog nasilja svakodnevno proširuju - navela je Unija žena i funkcionerki SNS Zemun.

U saopštenju se dodaje da SzS vređanjem i omalovažavanjem žena dokazuje da, usled nedostatka argumenata za demokratsko delovanje, pribegavaju zlostavljanju, pozivanju na linč i silovanje, uz demoralisanje onih žena koje su spremne da iznesu svoj stav, da pošteno rade svoj posao i imaju svoje mišljenje. 

Žene SNS iz Zemuna su pozvale sve žene koje razmišljaju drugačije od SzS da ne ignorišu ove uvrede i vulgarnosti.

Žene SNS Surčina, Čukarice, Sopota smatraju da umesto da se sledi put tolerancije i uzajamnog poštovanja, Sergej Trifunović "javno istupi i na najstrašniji način nas žene izvređa". 

- Kažemo ''nas'' zato što seksističke i prostačke uvrede upućene Mileni Ivanović, Ivani Vučićević, Maji Gojković, Ivani Žigić, Ireni Vujović, i nažalost mnogim drugim ženama, doživljavamo kao da su namenjene nama. Apsolutno smo protiv svakog govora mržnje koji širi Trifunović i duboko smo uvređene načinom izražavanja - poručile su žene iz Surčina.

Žene sa Čukarice poručile su autorima i podržavaocima zastrašujućih izjava da su one diskvalifikujuće za njih same, jer u politici ne mogu biti uspešni ljudi koji pribegavaju govoru mržnje i nasrću na slabije.

Članice Unije žena Sopot rekle su da Srbija na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem postaje sve jača i otvorenija država u kojoj su mir, stabilnost i njeni građani na prvom mestu.

- Smatramo da je ophođenje pripadnika Saveza za Srbiju prema novinarkama i političarkama uvreda za sve žene. Njihovo ponašanje je nedopustiva vrsta nasilja. Nekultura i mržnja ove manjine remete mir u Srbiji i oni zaslužuju osudu celog društva, ne samo žena. Kao javne ličnosti, oni bi trebalo da budu primer morala i pristojnosti drugima, a ne da se ponose svojim vulgarnim izražavanjem i nasilničkim ponašanjem - ističu žene iz Sopota.

IRENA VUJOVIĆ: Bezumni napadi od onih koji nemaju argumente me ne dotiču!

 

VESIĆ: Napadi Ðilasove koalicije na žene - njihov program!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rimtuti

pre 5 godina

Ne mogu da se nacudim tom sadomazohizmu, gde ovaj gedza okrpi ove zene kako hoce, a vi njega castite sa 'glumac'? Koji bre glumac?! Ajde navedite 2 uloge u kojima je napravio neku glumacku transformaciju??!! Drugo evo predloga kako ga kazniti. Posto 'glumac' za jednu stranu kompaniju koja prodaje i u Srbiji svoj crni gazirani otrov, reklamira KROMPIR (chips). Seckani i sa raznim zacinima, ali ipak KROMPIR!!! E pa lepo. Neka ove 'kurve' i 'fukse' prestanu da deci kupuju KROMPIR (cips) koji 'glumac' reklamira , usput decica ne moraju da piju ni gazirani crni otrov koji proizvodi ista americka firma , ako bas mora nek piju neku domacu colu, pa posle samo par meseci neko bi iz te firme pozvao 'glumca' da ga opomenu sta ce da rade njegovoj stara-majci ako ne prestane, u protivnom i sledeca plata za ovo sto danas radi bice snimanje reklame za americku firmu koju ce opet da vrte amerikanci vlasnici navodno srpskih TV kanala

Branislav

pre 5 godina

Sve žene da se organizuju po svim gradovima Srbije, da se okupe u centru svojih gradova i iskažu protest protiv nečuvenog primitivizma Đilasovih poltrona, pljuvača, huligana i ženomrzaca. Poručite im da na bilo kojim izborima neće dobiti vaš glas. Poručite im da ih prezirete, da vam se gade!

XXL

pre 5 godina

Ove nisu poskakale kada su razvratnici iz SNS-a napadali žene i mldb devojčicu kao onaj iz Brusa ili Bora ili kada je napadnuta narodna poslanica Jerkov i nazvana pogrdnim imenom i još na nacionalnoj osnovi u sred parlamenta. GDE je tada bila predsedavajuća parlamentom i njeno zvono da stane u zaštitu žena, a zna čak da ignoriše narodnu poslanicu sa invaliditetom što je vid psihološkog nasilja. Pre nego što se bacaju SNS žene kamenom nek' se prvo pogledaju u ogledalo i svoju 'kuću' pa tek onda da istupe, a ne selektivno. Zar sve žene Srbije treba da budu članice SNS-a da bi hajku na nasilnike SNS osudio. Only in Sebia state's.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija