• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

27.01.2019

19:43 >> 19:48

HRVATI SAHRANILI I BIH I DEJTON, SRPSKA DOBILA ZICER DA SE REŠI SARAJEVA! U Mostaru srušeni planovi Zapada o unitarnoj BiH!

Politika

HRVATI SAHRANILI I BIH I DEJTON, SRPSKA DOBILA ZICER DA SE REŠI SARAJEVA! U Mostaru srušeni planovi Zapada o unitarnoj BiH!

Podeli vest

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, Željko Komšić, u izjavi Radiosarajevo.ba prokomentarisao je zasedanje Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru i usvojenu Deklaraciju, tvrdeći da se njome praktično potvrđuje kraj Dejtonskog sporazuma, Bosna i Hercegovina naziva "neostvarenom državom" i traži njeno preuređenje na način kako to želi HDZ BiH

Nije to jedina sporna sporna stvar koja se danas desila na parasaboru trećeg entiteta. Odbacivanje presuda Tribunala u Hagu je još problematičnija odluka, kaže Komšić za isti radio.     

HNS je odbacio zaključke pravosnažne presude Haškog tribunala u slučaju "Prlić i ostali":

- Odbacujemo kvalifikacije Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o udruženom zločinačkom pothvatu koje se neutemeljeno i nepravedno pripisuju Republici Hrvatskoj, Hrvatskoj Republici Herceg Bosni i Hrvatskom vijeću obrane. Takva zlonamjerna kvalifikacija se, nažalost, koristi za pokušaj ostvarenja ratnih ciljeva jedne od strana u ratu u Bosni i Hercegovini i eliminiranja hrvatskog naroda kao političkog subjekta u Bosni i Hercegovini. Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju nije bio pozvan u predmetu „Prlić i drugi", niti je on uopće pozvan, kako je i sam presudio 2007. godine, da odlučuje o pitanjima državne odgovornosti, jer je njegova nadležnost kaznena i proteže se samo na pojedince - navodi se u dokumentu usvojenom u Mostaru.

(VIDEO) SRBI OD KALAŠA NAPRAVILI SUPER PUŠKU: Svet u neverici šta smo smislili - OVO JE PUŠAKA ZA SRPSKU VOJSKU!

O potezima HNS u Mostaru, Komšić za Radiosarajevo.ba nedvosmisleno kaže:

- Nažalost, iako su već nama svima jasne ideje i namere HNS, ne verujem da će sve to što se dešavalo u Mostaru biti predmet neke ozbiljnije analize. Pogotovo ne verujem da možemo očekivati opravdanu reakciju međunarodne zajednice, kao ni u slučaju imena RS. Sve dok ambasador Vigemark (Lars Gunnar) redovno obilazi predsednika trećeg entiteta, to se sigurno neće desiti - kazao je Željko Komšić.

(FOTO) AMBASADOR SRBIJE SVE SA ŠAJKAČOM I OPANCIMA ŠETA CRVENIM TEPIHOM: Ponosan na to ko je i odakle je!

 

SRBIN UŠAO U TAJNE ARHIVE SB UN I OTKRIO TONU DOKUMENATA koje su SAD SAKRILE kako bi za RAT OPTUŽILI SRBIJU!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radovan

pre 5 godina

BiH je mrtva drzava, Frankenstajn medjunarodne zajednice. Pohvala za Informer sto o Bosni pise na pravi nacin. Ostali mediji to rade vise da ne uvrede Bosnjake, nego da prenesu istinu. Preporucujem tekst Republika Srpska objavljen na Geostrateg.com Mozda bi i informer mogao da ga (re)objavi taj tekst, kao i neke druge objavljene na tom sajtu, cisto da se siri auditorijum upoZna s njima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija