• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.01.2019

13:40

ČEDA: Đilasovci više liče na Miloševića, nego što se razlikuju od Vučića!

Politika

ČEDA: Đilasovci više liče na Miloševića, nego što se razlikuju od Vučića!

Podeli vest

Lideri Saveza za Srbiju, nažalost, pokazuju više sličnosti sa Slobodanom Miloševićem, nego razlika od Vučića, ocenjuje lider LDP Čedomir Jovanović, povodom opozicionog bojkota predsednika Slovenije Boruta Pahora

 

- Danas nazivaju LDP izdajnicima zbog toga što nismo bojkotovali predsednika Slovenije Boruta Pahora u parlamentu, kao što je Miloševićev režim krajem osamdesetih izdajnicima proglasio one koji ne bojkotuju slovenačku robu - objašnjava Jovanović u saopštenju.

On podseća da je Slovenija kao članica Evropske unije i NATO i kao zemlja regiona, koja nam iz sentimentalnih razloga može pružiti više podrške u reformama i evropskim integracijama nego što zaslužujemo, među najvrednijim partnerima za ostvarivanje naših demokratskih ambicija u 21. veku.

- Neće biti demokratije u Srbiji ako je vodeća ideologija nacionalizam i izolacija od sveta - poručuje Jovanović i ukazuje da nema normalnog života dok se do kraja ne raskrsti sa katastrofalnom politikom Miloševićevog režima, "koju su obeležili ratovi, zločini, sukob sa Zapadom, podele na pravoverne i izdajnike"

Dok Savez sa Srbiju pokušava da imitira populističke antievropske pokrete iz srca Evrope, LDP želi više Evrope u Srbiji, navodi on u saopštenju i dodaje da nema lepe budućnosti za Srbiju u kojoj se organizuje doček za Putina, a bojkotuje Pahor.

Politika koja svoje utemeljenje traži u rušenju Briselskog sporazuma ista je ona politika koja svoje savetnike i lidere šalje da to promovišu u Kremlju, zajedno sa politikom sukoba Srbije i Evropske unije, poručuje Jovanović i zaključuje da je "militantnim pravoslavcima iz Saveza za Srbiju, koji organizuju vojne kampove za decu, predajući ih u ruke ruskih ekstremista, sasvim prirodno da LDP bude njihov najveći neprijatelj".

Tačno je da Vučić danas uglavnom govori ono što je LDP govorio pre pet ili pre deset godina, ali se time ne zadovoljavamo, kažu u LDP, jer smatraju da nemamo toliko vremena za čekanje.

Na suprotnoj strani je, navodi Jovanović, samozvana „pravoverna“ opozicija čiji politički program je temeljno pročišćen od pojmova pomirenje, suočavanje sa prošlošću, ljudska prava, evropske integracije, regionalna saradnja, tržišna ekonomija - vrednosti koje su DNK politike LDP, koji je, kaže, opozicija i onima na vlasti i onima koji se predstavljaju kao opozicija.

Neophodan nam je, smatra lider LDP, dogovor sa Prištinom koji će približiti naša društva i obezbediti mir, iskrene čestitke Severnoj Makedoniji i Grčkoj, koje nam moraju biti uzor u prevazilaženju istorijskih nesporazuma, podrška Bosni i Hercegovini u želji za funkcionalnom državom na evroatlantskom putu.

- Umesto da nam Dragan Ðilas interpretira zahteve građana, podsećamo da smo prihvatili poziv organizatora i predstavnika građanskih protesta širom Srbije, te još jednom pitamo kada, gde i sa kim treba da razgovaramo? Nakon opravdanog zahteva da opozicija pokaže na koji način se razlikuje od aktuelne vlasti, najglasniji opozicionari su na LDP-u demonstrirali najgore osobine za koje optužuju Vučića - uvrede i diskvalifikacije umesto dijaloga, isključivosti i podelu na „naše“ i „njihove“, ambiciju za vlašću koja prevazilazi sve vrednosti i uverenja - zaključuje Jovanović u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sara

pre 5 godina

Opoziciju cune sve sami propali političari, koji jedino gaje mrznju prema predsedniku Vučiću i žele fotlju.

Marija

pre 5 godina

Oni lice na jednu razjarenu bandu kja nezna sta ce sa sobom.

ana

pre 5 godina

Stvarno opozicija želi da napravi od skupštine i države cirkus .Stvarno sami klovnovi bez mozga .Koga oni žele da predstavljaju.

Maja

pre 5 godina

Danasnja opozicija se ne bori za narod i boljitak u Srbiji,vec sasvim suprotno.

Bane

pre 5 godina

Opozicija je vise smesna sa svojim predstavnicima!

raspad sistema

pre 5 godina

opozija se polako ali sigurno svakim danom sve vise raspada

Ana

pre 5 godina

Ceda kao utesni broj na lotou, a sada dopusnki broj.....Ceda

Iva

pre 5 godina

Opozicija liči na ludake koji su prepunili jedan brod.

Jovana

pre 5 godina

LDP je uvek bio zasebna opcija, ne mesa sa Saveznicima.

milan

pre 5 godina

Čeda se to šlihta izgleda kako stvari stoje.

Ugljesa

pre 5 godina

Ne znam sta je smesnije onaj koji ih komentarise ili oni o kojima se prica. Ljudi bez pocetka i kraja. Ne znaju ni sta hoce,samo znaju da hoce da budu na vlasti.

Zorana

pre 5 godina

Predstave na otvorenom gledamo, slusamo i ne verujemo sta cujemo.

Miki

pre 5 godina

Opozicija moze da se kaze da lici na Milosevica, jer vodi politiku izolacije, bojkotovati predsednika nama bliske zemlje nas svakako vodi u izolaciju, jer Slovenija moze mnogo toga uciniti u priblizavanju Srbije Evropskoj Uniji.

Pedja

pre 5 godina

Čak je i čeda počeo da vređa, sve tajkun do tajkuna u opoziciji.

Anabela

pre 5 godina

MIlošević je za Vas sve gospodin predsednik, vi ste badna jedna, toliko ste prokockali i uništili fabrika.

Vladimir

pre 5 godina

Koliko su samo smešni i jadni svi ovi koji su bili deo DOS-a,jer čim jedni od drugih nemaju nikakvu korist,odmah okreću ploču i napadaju se međusobno.

Ronaldinjo

pre 5 godina

Nakon opravdanog zahteva da opozicija pokaže na koji način se razlikuje od aktuelne vlasti, najglasniji opozicionari su na LDP-u demonstrirali najgore osobine za koje optužuju Vučića.LDP je stranka koja zaista radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja.

Ljubiša

pre 5 godina

Ha ha ha, Čeda umislio da je pametan i pokušava pljuvanjem SzS da sebe predstavi i ponudi kao pravu alternativu SNSj vlasti ... Prvo, nije ništa manje kriv i loš od Đilasa, Tadića i ostalih koji su od 2000. opljačkali i uništili zemlju. Drugo, on nema biračko telo ni da bude izabran za predsednika kućnog saveta a ne bilo čega većeg.

caca

pre 5 godina

Opozicija lici na sve,samo ne na postenu stranku!!!!

Jessy

pre 5 godina

Opozicija gubi na svim poljima pa čak i kod svojih birača.

Vlaki

pre 5 godina

Na Leteci cirkus Montija Pajtona lici opozicija.

Emina

pre 5 godina

Opozicija je pravi putujuci cirkus.Najzanimljiviji je ovaj politicki maneken Ceda.Mislim da nema smisla citati nebuloze Opozicionih Politicara.Smucili su se gradjanima.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija