• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sup.rs

30.01.2019

21:28

STRUKOVNO UDRUŽENJE POLICIJE: Gospodo sudije, puštate na slobodu kriminalce, a šaljete u zatvor zbog duga za struju, kakvu reakciju javnosti očekujete?

Politika

STRUKOVNO UDRUŽENJE POLICIJE: Gospodo sudije, puštate na slobodu kriminalce, a šaljete u zatvor zbog duga za struju, kakvu reakciju javnosti očekujete?

Podeli vest

Kao Strukovno udruženje policije, čija su glavna načela zakonitost i stručnost i čiji su osnivači dugogodišnji policajci koji su svoj život posvetili bezbednosti građana Srbije, želimo da podsetimo javnost da sudije nisu i ne mogu biti nikakve „svete krave“ i da im je vreme da ozbiljno razmisle zašto građani već decenijama loše ocenjuju njihov rad. Prosto su zabrinjavajuće njihove ekspresne reakcije, koje po pravilu uvek imaju polupreteći ton, čim se neko usudi da kaže bilo šta o njihovom radu

Gospodo sudije, ukoliko pustite na slobodu kriminalca kog policija privede sa pištoljem bez dozvole i bez serijskog broja, a znamo da u isto vreme revnosno šaljete u zatvor i očeve sedmoro dece zbog duga za struju od 20.000 dinara, kakvu reakciju javnosti očekujete? Da li možda mislite da treba da dobijete pohvale? Nije baš jasno ni na šta se uporno pozivate dok pokušavate da ućutkate sve koji se zaboga usude da reaguju na vaše postupke, i to one koji jedino idu na ruku kriminalcima.

Da vas podsetimo, Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u svojoj presudi jasno je rekao da se sudije smeju kritikovati, a mi se iskreno nadamo da Srbija gradi demokratsko društvo u kojem svi imaju pravo na slobodu govora i mišljenja. Ujedno se nadamo i da ćete zaboraviti na ta vremena u kojima ste bili „svete krave“ i da ćete se konačno predano posvetiti pravu i pravdi za građane. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlada

pre 5 godina

Au, kapa dole za ovo saopštenje! Pogodili u samu srž!

mali cime

pre 5 godina

Ne samo da se smeju kritikovati , vec se smeju otpustati i hapsiti sve one sudije koje su korumpirane i rade u interesu kriminalaca.

vanja

pre 5 godina

Previše samoljublja i nedodirljivosti!Rade sto im volja (a volja im zavisi od toga ko vise plati),neprikosnoveni na tronu... rade U ime naroda, al za svoj dźep...

Nikola

pre 5 godina

Ko rad s ebi radi, zato i ima narod takav odnos prema organima sudstva. Ne mogu i ne smeju biti nedodirljivi i zasticeni. Svaciji rad treba da se procenjuje pa i njihov.

Miki

pre 5 godina

Rasulo nam je u sudstvu, i ovo nam je jedno izuzetno tuzna istina, ako nam u nekom sektoru malo sredjivanje i dovodjenje nekih stvari u red to je onda sudstvo...

sumadinac neprskani

pre 5 godina

e moji sindikalni pobratimi . izgleda da ne pratite savremene trendove . ovoj drzavi treba pun budzet a ne kriminalci u zatvoru . prvo od naplate racuna raste suficit u budzetu a to kao i mir sa arnautima nema alternativu a kao drugo svaki krimos u zatvoru predstavlja novi trosak za budzet pa to smanjuje suficit budzeta . prosto ko pasulj .

zeljko

pre 5 godina

a kako to mislis drugar zbog 20000 duga moraju da hapse i covek ide u zatvor znaci po tebi je on na teret drzave i budjeta drzava u minusu ok.a krimos celi zivot krade,vara,pljacka.ubija i on je dobar za drzavu?????????? ako krimos ubije nekoga koliko onda gubi drzava jel taj neko ako je zivot pred njim treba da radi da placa porez da zasnuje porodicu pa i zena da radi da dobije decu pa da deca zavrse skolu itditditd eh druze moj isprskaj se ti al svetom vodicom.zmija se bije u glavu a ne u rep,evo malo moje logike krimosi svi da se osude na duge robije da bi ti i svi posteni mogli mirno da se setaju mirno da spavaju ali ne druze da sedi u celiji i tovi se nego svaki dan obavezan rad ima toliko mogucnosti ihahaj nekada su postojale radne akcije i bili smo ponosni na to a sada neka krimosi rade ciste ulice kopaju odvodne kanale rade na popravak puteva itditd.Pa kad izadje iz zatvora razmislice dali ce jos da se bavi kriminalom ustvari vecina njih hoce ali ce Srbiju da zaobilazi u velikom luku.sudije ma prica za sebe kako ono bese seca knezova,a sada gmazova ma udri samo

Miki

pre 5 godina

U potpunosti podržavam ministra policije,skandalozno je posle tolike muke da se pohapse silni kriminalci neko ih oslobodi i poništi sav vaš trud!

Tina

pre 5 godina

policija je u pravu kriminalce ne treba pustati na slobodu.

Mimi88

pre 5 godina

Policija je u potpunosti u pravu! Podrzavam njihov stav!

Bojana

pre 5 godina

STRUKOVNO UDRUŽENJE POLICIJE, je reklo ono što narod stvarno misli i oseča na svojoj koži. Sudi se samo običnom narodu a za one sa dubokim džepom, ne važe ista pravila i ne primenjuje se isti zakon. Imaju dobre plate, sve privilegije u društvu, zaštićeni su i povlašćeni, a sve to od naših para. Ako ne žele, ne smeju ili ne umeju da sude, neka odaberu drugi posao.

Mile lala

pre 5 godina

Ово је у реду и поздрављам. Али су иза тога морали су да осуде и недоследности у свом раду и својој средини. Те да се најјасније ограде од тих појава у својим редовима. Почистити у својој кући и своје двориште.

Stanoje

pre 5 godina

Vi ste samo izvrsna vlast i ne mozete ni pocemu da kritikujete i uticete na sudsku vlast jer vi samo izvrsavate odluke suda,jel vam to jasno drotovi

Dejan

pre 5 godina

Zahvaljujuci reformama koje primenjuje Vlada Republike Srbije i sudstvo ce uskoro raditi onako kako je trebalo da radi odavno.

Milovan

pre 5 godina

Za greh sa stujom ili nedovoljno vidljivim tablicama ideš sigurno u zatvor plus što ti se i imovina popisuje, a dileri i kriminalci nam se slobodno šetaju. Gde je tu pravda ili ko ima on se šeta a ko nema leži u zatvoru?

Maurudin

pre 5 godina

Po meni uopste ne treba razdvajati ljude koji duguju za struju i ljude koji se bave kriminalom.Po zakonu za svako delo treba da se odgovara.

banat1952

pre 5 godina

Ne mogu oni biti nezavisni od poslodavca, koji ich placa, a to je Vlada Srbije i narod Srbije. Ispitivanje porekla imovine poceti od sudija.

MS

pre 5 godina

Realno saopštenje, verovatno iz očaja poštenih policajaca koji utroše dane pa i mesece da bi pravdi priveli krimanlce, vrlo često rizikujući i vlastiti život. Dobro je da postoji takvo udruženje sa ovakvim saopštenjem kako bi pokušali otvoriti oči onima koji imenuju i kontrolišu rad sudija. Na žalost naše sudije su "nezavisno sudstvo" kao vrhunsko dostignuće demokratije bukvalno shvatili, vrlo često do te mere da misle da su nezavisni i od Ustava i zakona svoje zemlje pa improvizuju i izmišljaju neke svoje zakone. Dobro bi bilo imenovati neko nezavisno telo sastavljeno od građana raznih zanimanja ali obavezno u satav tog tela imenovati predstavnike istražnih organa, tužilaštva i uglednih pravnika koje bi ciklično preispitivalo presude pojedinih sudija, njihovu primenu zakona ove države, efikasnost u donošenju presuda ali i imovinsko stanje. To sakrivanje iza nezavisnosti pravosuđa je otišlo predaleko do te mere da ga je pogrešno zvati pravosuđem. i mnoge sudije zaslužuju da umesto na mestu sudije sede na klupi za optužene.

karadjoglu

pre 5 godina

Svaki sudija podleže na kraju meseca oceni o radu, koju mu daje njegov starešina. I starešine podležu oceni svog rada koju daje ministar. Nažalost, glavni kriteriju u ocenjivanju su suvoparne brojke o bropju rešenih predmeta ali nikako i kvalitet rada. Nije narod badava rekao riba smrdi od glave. Dakle, glavni krivac je pre svih ministar, pa onda hijerarhijski predsednici sudova i tužilaštva. A svi redom imaju plate višestruko veće od bilo kakvih proseka. Što je najgore, da podsetim, za sudiju može biti izabran diplomirani pravnik čije studije traju svega 4 godine i položen pravosudni ispit. Nasuprot tome. Kardio hirurg može biti svršeni lekar sa šestogodišnjim stidujama i petogodišnjem specijalizacijom sa položenim specijalističkim ispitom i radom i danju i noću 365 dana u godini. A sudije su daleko više plaćene. Može li se to meriti jedno sa drugim. Nemože, svakako. Dokle god se to ne promeni. Od sudstva neće biti ništa. Zato je za sve pohvale strukovno udruženje policije što javno diže glas protiv ovogkvog rada.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija