• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.02.2019

15:16

ANTIĆ O VEŠALIMA NA TERAZIJAMA: Đilas, Jeremić i Obradović zgazili na žrtve nacističkog terora!

Politika

ANTIĆ O VEŠALIMA NA TERAZIJAMA: Đilas, Jeremić i Obradović zgazili na žrtve nacističkog terora!

Podeli vest

Pristalice Saveza za Srbiju i njihovi lideri sinoć su bezočno zgazili na žrtve nacističkog terora defilujući preko Terazija sa vešalima u rukama. Ideja da se simbol stradanja rodoljuba u Drugom svetskom ratu donese na Terazije je skandalozna i priziva povratak najcrnjih dana u istoriji Beograda i Srbije, izjavio je ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić

 

- Ljudi koji su marširali u Đilasovoj, Jeremićevoj i Obradovićevoj koloni noseći vešala ne znaju, a morali bi da znaju, da su prošli i pored terazijskog spomenika, kojima je slobodoljubiv Beograd odao poštu petorici rodoljuba koje je Gestapo mučio, a potom obesio na Terazijama. Umesto da su položili po jedan cvet na ovaj spomenik u znak sećanja na žrtvu svojih sugrađana, oni su pored njega prošli sa vešalima u rukama - rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, za razliku od vođa ovih demonstracija, Srbija i Beograd ne žele da se vrate u vreme nacističkih odmazdi nad srpskim patriotama.

- Zastrašujuća je ćutnja Saveza za Srbiju i njegovih lidera nad ovim brutalnim gaženjem po slobodarskoj i antifašističkoj tradiciji Beograda. Zastrašujuća je i njihova poruka da bi se prema svojim sunarodnicima poneli kao i Gestapo 1941. godine, jer koja je druga poruka kada 2019. godine donesete vešala na Terazije? Beograd i Srbija su, ipak, dovoljno veliki i jaki da izraze prezir prema svima koji u grčevitoj borbi za vlast ne prezaju ni od toga da  kaljaju njihovu antifašističku i slobodarsku tradiciju - zaključio je Antić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivanka

pre 5 godina

Zar vesalice i muckalice nisu srpski specijaliteti...?! I Angela Merkel je probala...Kazala...izvrsno...!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija