• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2019

08:22

OTPRAVNICA POSLOVA AMBASADE VENECUELE: Nikada nećemo priznati Kosovo! SAD već 6 godina u Venecueli pokušavaju da izazovu GRAĐANSKI RAT KAO U JUGOSLAVIJI!

Politika

OTPRAVNICA POSLOVA AMBASADE VENECUELE: Nikada nećemo priznati Kosovo! SAD već 6 godina u Venecueli pokušavaju da izazovu GRAĐANSKI RAT KAO U JUGOSLAVIJI!

Podeli vest

Venecuela nikad neće priznati nezavisnost Kosova, koje je istorijski deo Srbije kao što je Krim istorijski deo Rusije, izjavila je otpravnica poslova Ambasade Venecuele Dija Nader de el Andari

Venecuela je u svim međunarodnim organizacijama uvek bila na strani Srbije.

Isto tako je Srbija na našoj strani, rekla je El Andari za Politiku, komentarišući podršku koju je samoproglašenom predsedniku Huanu Gvaidu pružio Bedžet Pacoli, sa nadom da će nova vlast priznati Kosovo.

Povodom aktuelne situacije u Venecueli, na pitanje da li strahuje od vojne intervencije, ona je rekla da je moguće da Vašington neće intervenisati na direktan način, već će se, kako smatra, sakriti iza Kolumbije i Brazila.


Na pitanje da li je moguć građanski rat, ona kaže: 

- Već šest godina SAD pokušavaju da izazovu građanski rat i nisu do sada uspeli. U Jugoslaviji su religiju koristili kako bi izazvali građanski rat, ali kod nas nije takva situacija.

Prema njenim rečima, Gvaido je marioneta SAD i mnogo je poznatiji van Venecuele nego u samoj zemlji.

Dija Nader de el Andari napominje i da predsednik Nikolas Maduro poziva na dijalog, ali da ga opozicija ne želi. 

Na pitanje da li bi pristali na nove izbore, što traže Zapad i opozicija, ona kaže da je narod taj koji će odlučiti da li želi nove izbore i da niko neće uticati na to.

- Najbolje rešenje bi možda bilo kada bi Meksiko, Urugvaj, Bolivija, zajedno sa EU, posredovali u dijalogu. Rusija se slaže sa tim. Ukoliko ne bude dijaloga izvesno je da će doći do rata, ali je dijalog prvo rešenje - zaključila je diplomatska predstavnica Venecuele u Beogradu.

SRBIJO, NE ZABORAVI MALU, ALI HEROJSKU, EKVATORIJALNU GVINEJU! Nisu je uplašili SAD, BRITANIJA, NEMAČKA - RAT U SB UN besni svom snagom!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kosovka devojka

pre 5 godina

Hvala Venecueli na podrsci I realnosti...

Slavkic

pre 5 godina

Svaka cast, prati istoriji i vidi kako je Srbija prosla.

Maki

pre 5 godina

Svima je u svetu jasno da je dezurni huskac i izazivac ratova SAD

Peja

pre 5 godina

Hvala Venecueli sto postuje teritorijalni integritet Srbije. Srbi su lojalan narod i uvek ce vratiti podrsku Venecueli.

Veljko M

pre 5 godina

Pozdravljamo stav Venecuele i želimo joj da sačuva svoj teritorijalni integritet.

miki

pre 5 godina

Svako mesanje u suverenu nije u redu ,samo da bi ostvarili svoje ciljeve

Dragiša

pre 5 godina

Kapa dole hrabroj Venecueli .Samo da izdrže i slome zube ovoj imperatorskoj mašini za uništavanje demokratije.

nisambot

pre 5 godina

Takse su povecana pre skoro mesec dana, za to vreme nista nije uradjeno od evropske zajednice po tom pitanju, svi pominu ukidanje a ono se ne desava.

dušan

pre 5 godina

Ljudima su jasni geopolitički odnosi i iz principa nas podržavaju. Bitno je samo da ostanu pri zdravoj svesti i da ne krenu u bratoubilački rat.

Nebojša

pre 5 godina

Venecuela ima jedno od najvećih prirodnih skladišta nafte na svetu, Amerika će sve učiniti da izbije taj građanski rat i da se oni pokažu kao mirovne snage.

Nela

pre 5 godina

Доказ правог пријатељства од Венецуеле.

Mile

pre 5 godina

Hvala Venecueli na podrsci oko Kosova. Potpuno je istina da sada njih pokusavaju da uniste, ovo sto amerika radi Venecueli je zlo.

Sergej

pre 5 godina

Mi najbolje znamo subverzivne metode demonkratskog zapada. Nadam se da ce Venecuela imati snage da se odupre silama zla.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija