• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/Informer.rs

06.02.2019

16:33

(FOTO) BRNABIĆ SE SASTALA SA SKOTOM: Takse su prepreka dijalogu, Priština pod hitno mora da ih ukine!

Politika

(FOTO) BRNABIĆ SE SASTALA SA SKOTOM: Takse su prepreka dijalogu, Priština pod hitno mora da ih ukine!

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skotom o nedavnoj poseti SAD i mogućnostima proširenja saradnje, pre svega, u oblasti ekonomije

Brnabić je istakla da je poseta SAD uverila da postoji veliki potencijal za proširenje saradnje na polju obrazovanja i nauke i inovacija u poljoprivredi.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Kao dobar primer, navela je rezultate dogovora sa predstavnicima kompanije NCR, koja duži niz godina posluje u Srbiji, o izgradnji kampusa u Beogradu i proširenju poslovanja u našoj zemlji.

Prema njenim rečima, izuzetno je važno da su investitori poput NCR zadovoljni poslovanjem u Srbiji i spremni za saradnju sa obrazovnim institucijama jer se, kako je navela, reforma ekonomije zasniva na znanju i inovacijama.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Kada je reč o situaciji na Kosovu i Metohiji, premijerka Brnabić je naglasila da je neophodno da Priština ukine takse kojima se krše odredbe CEFTA, kako bi se nastavio Briselski dijalog i traženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Ambasador Skot je podsetio da Sjedinjene Američke Države kontinuirano pozivaju vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije naglašavajući da su takse Prištine prepreka dijalogu.

On je dodao i da SAD podržavaju napore Beograda da normalizuje odnose sa Prištinom i da su spremne da pomognu u postizanju održivog rešenja, koje bi omogućilo stabilnost i napredak celog regiona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija