• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs

07.02.2019

18:26

(FOTO) VESIĆ: GARAŽA PIONIRSKI PARK po svim evropskim standardima!

Politika

(FOTO) VESIĆ: GARAŽA PIONIRSKI PARK po svim evropskim standardima!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je otvaranju garaže "Pinirski park", koja je u potpunosti rekonstruisana i sada po standardima ne zaostaje za takvim objektima u velikim evropskim metropolama

Prema rečima Gorana Vesića, rekonstrukcija ove garaže trajala je četiri meseca, od čega poslednjih mesec dana korisnici nisu mogli da je koriste jer su se odvijali završni radovi. 

- Ova garaža ima 461 parking mesto, od čega 21 mesto za invalide. Sagrađena je 2005. godine i to je poslednja garaža koja je sagrađena u Beogradu, jer od tada, punih 14 godina, nije sagrađena nijedna nova garaža. Na osnovu javno-privatnog partnerstva koje imamo sa kineskim partnerom i JKP "Parking servis", mi ćemo krenuti u izgradnju četiri nove garaže, od kojih će prva biti na Studentskom trgu i počeće da se gradi već na proleće - rekao je Vesić.

On je dodao da u Beogradu, u javnim garažama kojima upravlja JKP "Parking servis",  ima 12.000 parking mesta.

- U ovoj garaži je ugrađen lift koji mogu da koriste i invalidi, te je na taj način ona sada dostupna i za njih. Ovakve liftove sada imaju i garaže u Masarikovoj, na Obilićevom i Zelenom vencu i trudićemo se da i druge garaže budu dostupne licima sa posebnim potrebama. Novina su i dva punjača za električne automobile, dok ih na Obilićevom vencu ima šest.  Promenjena je potpuno LED rasveta, kao i ventilacija koja je bila zagušena i nije dobro radila. Ovo je dokaz da naše javne garaže mogu da izgledaju kao u velikim metropolama, jer pratimo njihove standarde - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao da JKP "Parking servis" ubrzano radi na projektu  garaže u Skerlićevoj ulici, koja se nalazi u blizini Hrama Svetog Save, kao i na projektu garaže kod Hale "Pinki" u Zemunu. 

- U okviru rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, u drugoj polovini godine počeće izgradnja podzemne garaže u jednom nivou ispod ulice. Takve garaže mogu da se vide u Barseloni  i Madridu. Ova garaža imaće oko 450 parking mesta, što je duplo više nego što je to sada slučaj. Na ovaj načn će biti omogućeno da ulica dobije još jednu traku i veću propusnost - rekao je Vesić.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković rekao je da je u prethodne četiri godine rekonstruisano oko 150.000 kvadratnih metara objekata ovog preduzeća, te da je ovo 41 objekat.

- Ovu rekonstrukciju je pratila i sva tehnička dokumentacija, uz to smo dobijali i građevinske dozvole. Ovo su novi standardi, tako da će i ubuduće sve što budemo radili izgledati kao ova garaža - naveo je Čupković i zahvalio svojim saradnicima na velikom trudu i poslu koji je obavljen.

On je podsetio da je dobijena i dozvola za izgradnju podezmne garaže u Ulici kneza Miloša, koja će se prostirati celom dužinom ulice.

- Očekujemo da na jesen krene izgradnja te garaže. Vozila će biti spuštena ispod zemlje, kao što je slučaj u evropskim gradovima - naglasio je Čupković.   


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija