• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2019

19:04

BRNABIĆ: U Srbiji nema više politike od danas do sutra

Politika

BRNABIĆ: U Srbiji nema više politike od danas do sutra

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večeras na skupu u Pančevu, u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, da se u Srbiji više ne vodi politika od danas do sutra, kao što ni građani više ne žive od danas do sutra, a da su promene koje su do toga dovele počele 2014. godine, kada je sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao premijer.

Brnabić je podsetila da je kampanja na inicijativu predsednika "Budućnost Srbije" započela u Vranju, gde je na skupu građanima Pčinskog okruga kazala koliko je do 2014. godine zemlja bila devastirana i koliko su je zgazili oni koji su do tada bili na vlasti. 

- Svaki dan mogu da navodim primere koliko ih ništa nije zanimalo, koliko ih nije zanimala, kao ni građani, koliko ih nisu zanimale bolnice, škole, putevi, da li mladi odlaze i da li porodice imaju budućnost. Sve je to počelo da se menja kada je Vučić postao premijer i kada se videlo da Srbija može da pobeđuje i da se takmiči sa najbolji, kao i da ima potencijal da pobeđuje najbolje - kazala je premijerka. 

Foto: Tanjug



Kako je navela, postavljenjem kamena temeljca za izgradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju, sadašnja vlast pokakazala je da ispunjava obećanja. 

Brnabić je istakla da opozicija koja se predstavlja kao "alternativa" sadašnjoj vlasti u svom novom dokumentu, koji se zove "ugovor sa narodom", ne kaže šta će biti sa Srbijom, da li ih interesuje Evropska unija, šta će biti sa Kosovom i Metohijom, niti kako će se Srbija pozicionirati u sve komplikovanijim međunarodnim odnosima. 

Kaže da jedan deo njih je oduvek samo interesovalao da se bave svetskim problemima, a Srbija je za njih bila samo jedna stanica i sredstvo da dođu do svog cilja, a Vučić im tada nije bio diktator, već su tražili njegovu podršku.

Drugi deo te opozicije čine oni koje interesuje samo novac, kojima je vlast bila poluga da dođu do bogatstva, kazala je Brnabić i dodala da treći deo čine oni koji sami sebe nazivaju ljotićevcima, a koji nisu, niti znaju šta je Srbija. 

- To je licemerje, bahatost, neodgovornost - istakla je Brnabić i dodala da za sadašnju vlast nikada nijedna stvar koja je trebalo da se uradi nije bila mala, te da se i ona i predsednik Srbije bave i najmanjim stvarima. 

Predsednik se lično bavi preparcijalizacijom zemljišta u Pančevu da bi što pre došli novi investitori i da bi se obezbedilo još barem jedno radno mesto, navela je premijerka. 

- Ponosni smo što radimo za naše građane, ne postoji veća čast od toga, želimo da vidimo Srbiju koja pobeđuje. Budućnost Srbije nije politika linča, vešala nisu slika Srbije, uvrede nisu rečnika Srbije, a pretnje nisu manir. Budućnost Srbije je da radimo, stvarimo, verujemo, pobeđujemo, a to možemo samo ako nastavimo kao do sada da dajemo sve od sebe i da radimo zajedno - zaključila je Brnabić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tijana

pre 5 godina

Vlast je odgovorna i napredna iuliva poverenje.

Verica

pre 5 godina

Tako je Ana u Srbiji nema vise politike za jednokratnu upotrebu.

Jelena

pre 5 godina

Srbija je zemlja bolje i zdravije buducnosti!

Jovica

pre 5 godina

Konačno Srbija na vlasti ima odgovorne ljude.

slađa

pre 5 godina

Srbija i njeni građani nastavljaju da rade. Uprkos ne malim digresijama od strane promotera vešala i linča. Mir i stabilnost su prioritet, a oni se ostvaruju jedino ekonomskim razvojem. Nikome nije lako kada gradi nešto ispočetka. Jer je skoro sve u prošlosti uništavano i pljačkano. Utoliko je veća radost kada je nešto novo realizovano. Ozbiljni i pošteni ljudi se tako osećaju i ponašaju. Imaju uzvišen osećaj odgovornosti kada su interesi zajednice i društva u pitanju.

Maja

pre 5 godina

Predsednik Vučić se vodi odgovornom politikom sve vreme njegove vlasti, a ne samo pred izbore.

Marija

pre 5 godina

Proslo je vreme politike lazi i prevara vreme je za politiku stabilnosti i napretka Srbije samo dugorocna politika.

Miki

pre 5 godina

Tako je Ana, Srbija se od dolaska na vlasti SNS dosta promenila, a vlast ima jasnu viziju buducnosti.

sikvija

pre 5 godina

Predsednik zeli na terenu licno da se uveri sta je uradjeno i sta se jos treba uraditi. Bravo za ovakav potez.

Milan

pre 5 godina

Ova politika Srbije ,daje veru u bolje sutra...sve je jača i jača.

Marija

pre 5 godina

Neće Srbiju više NIKADA voditi, tajkuni, nasilnici i lopovi. Tačka.

Miloš

pre 5 godina

U Srbiji se vodi politika budućnosti a nikad se neće voditi politika vešala kako bi neki želeli!

Nenad

pre 5 godina

Zna se kako se politika vodi, razmislja se unapred o buducnosti i o mogucim postupcima i njihovim posledicama ili napredku.

Brana

pre 5 godina

To vreme je proslo, sada drzavu vode odgovorni ljudi.

Jaca

pre 5 godina

Srbija je stabilna zemlja koja ima buducnost i koja vodi dugorocnu politiku.

Maurudin

pre 5 godina

Vucic vodi politiku otvaranja novih radnih mesta.

Davor

pre 5 godina

Srbija je zemlja koja misli na svoja buduca pokolenja I stvara sigurnu buducnost za svoju decu!

deki

pre 5 godina

Politika od danas do sutra i trange frange je davno prosla,Srbija gleda u buducnost i vodi odgovornu politiku.

Danko

pre 5 godina

Srbiji je budućnost uz Vučića jer se on bori za narod.

Nale

pre 5 godina

Srbija za koju se zalaze nasa vlast imace svetlu,dobro isplaniranu buducnost za sve gradjane.

Katarina

pre 5 godina

Ana je potpuno upravu, politika u Srbiji je na mnogo većem nivou.

Dehan

pre 5 godina

Srbija je zemlja koja misli na buducnost svoje dece

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija