• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2019

22:55

ŠIPTARI SASTAVILI LISTU ŽELJA: Pregovarački tim usaglasio platformu za dijalog sa Beogradom, ALI UKIDANJE TAKSI NE POMINJU

Politika

ŠIPTARI SASTAVILI LISTU ŽELJA: Pregovarački tim usaglasio platformu za dijalog sa Beogradom, ALI UKIDANJE TAKSI NE POMINJU

Podeli vest

Za razliku od prethodnih, danas u Prištini nije bilo razgovora o taksi na srpske proizvode. Pregovarački tim usaglasio se i usvojio predlog platforme za dijalog sa Beogradom

Nacrt platforme je sadržajan dokument. Osim što definiše svoju poziciju, njime prištinska strana namerava da usmeri završnu fazu dijaloga sa Beogradom.

- Pričamo o ekonomiji, reparaciji, ratu, žrtvama seksualnog nasilja. Ima oko deset principa o kojima se pregovara, o čemu možemo da pregovaramo, a o čemu ne možemo da pregovaramo- napominje Špend Ahmeti, kopredsedavajući tima za dijalog.

I pre no što je nacrt platforme bio gotov, Beograd je kritikovao nastojanja Prištine da platformom prejudicira teme i ishod dijaloga.

- Mi ne znamo šta će tražiti srpska strana, nećemo ni da predvidimo. Imamo naš dokument. Ako bude nešto što nije u platformi, mi ćemo reći da to nije naš mandat, vraćamo se u Prištinu, razgovaramo iskreno da vidimo da li može da dođe do rešenja i dogovora - dodaje Ahmeti.

Za razliku od prethodnih, danas u Prištini nije bilo razgovora o taksi na srpske proizvode. Najnovije nesuglasice između partnera u koaliciji zbog pritisaka Amerike, Ramuš Haradinaj je kratko prokomentarisao.

- Amerika govori za sebe. Ni predsednik ni ja nismo portparoli Amerike. Americi ne treba portparol - rekao je Haradinaj.

Nacrt platforme za dijalog treba da razmatra i skupština. Njoj će predlog biti dostavljen sutra. Da bi platforma za dijalog sa Beogradom imala nekog smisla, potrebno je najpre regulisati problem takse na srpske proizvode, čije je povlačenje uslov za nastavak dijaloga.

 

TRAMP OTPISAO ŠIPTARE?! TAČI U PANICI: Dobili smo žestok šamar od Vašingtona, OSTAĆEMO BEZ NAJVAŽNIJEG SAVEZNIKA!

 

TAKSE I HARADINAJ ODLAZE NAREDNE SEDMICE - Malići potvrdio da su premijeru lažne države dani odbrojani?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AleksMache

pre 5 godina

E pa prvo će morati da razmotre takse pa sve ostalo!

milica milicic

pre 5 godina

Ne moze jedna strana da namece drugoj resenje koje je daleko od kompromisnog.

MarkoP990

pre 5 godina

Preduslov da se dijalog nastavi je ukidanje taksi, a oni baš o tome nisu pričali.

milos

pre 5 godina

Listu zelja sam kao dete sastavljala za Deda Mraza.

Tresimesi1

pre 5 godina

Samo nek se oni usaglašavaju pa kad odrade nešto konkretnije nek se jave.Ako se tip tupavim kvazimozgovima nešto uopšte i javi u glavi.

Janko

pre 5 godina

Tu platformu možete da okačite mačku o rep!

Milos

pre 5 godina

Oni nikad i nisu zeleli resenje , vec to sabotiraju od samog pocetka.

Marko Lučić

pre 5 godina

Želje su jedno, a mogućnost da se te želje ispune je asvim nešto drugo.

vojkan

pre 5 godina

Šiptari samo nastavljaju da provociraju,a niko da reaguje na to strašno

peki

pre 5 godina

Na sta je Srbija spala da pregovara sa teroristima i oni jos traze nemoguce a to je da Srbija pokrajinu kao drzava,ali na svu srecu Vucic to nikada nece uraditi.

Nena

pre 5 godina

Dok se takse ne ukinu dijaloga nece biti!Valjda im je to jasno.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija