• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2019

17:58

PREDSEDNIK VUČIĆ SA DRŽAVNICIMA SVETA U GLAVNOM, GRADU BAVARSKE: Počela 55. Minhenska bezbednosna konferencija!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ SA DRŽAVNICIMA SVETA U GLAVNOM, GRADU BAVARSKE: Počela 55. Minhenska bezbednosna konferencija!

Podeli vest

U Minhenu je danas otvorena 55. Minhenska bezbednosna konferencija koja će u naredna tri dana okupiti brojne visoke svetske zvaničnike - 35 šefova država i vlada, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i 50 ministara spoljnih poslova

Vučić je već tokom popodneva imao više bilateralnih sastanaka. Konferenciju je otvorio predsedavajući konferencije Volfgang Išinger koji je poručio da je svet suočen sa nizom malih i velikih kriza, ali i sa epohalnim promenama.

Obučen u plavu duksericu sa kapuljačom u dezenu zastave EU na kojoj je, međutim, bilo samo 11 od 12 žutih zvezdica, jer Velika Britanija namerava 29. marta da istupi iz EU, Išinger je u uvodnom obraćanju poručio i da Evropa mora da govori i deluje jedinstveno. 

Foto: Sven Hoppe/dpa via AP

 



- Nije dovoljno samo sedeti i čekati dok konflikti nastavljaju da škode izgledima mladih ljudi, budućih generacijama širom sveta. I nije dovoljno samo sedeti i moliti se da ćemo biti pošteđeni najgoreg- rekao je Išinger.

On je ukazao da je potrebna strategija kako bi se izbegao gubitak sposobnosti da se utiče na svetska pitanja.

- Radujem se vikendu punom važnih razgovora. Sve bezbednosne izazove kojima ćemo se baviti ovog vikenda - od regionalnih konflikta i trke u naoružanju do klimatskih proemna i nadnacionalnog organizovanog kriminala pravi čovek - rekao je Išinger.

U uvodnoj diskusiji učestvovali su ministri odbrane Nemačke i Velike Britanije Ursula fon der Lajen i Gevin Vilijamson.

PREDSEDNIK VUČIĆ IZ MINHENA: Zahvaljujući odgovornom ponašanju Beograda, imamo mir i stabilnost!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stanko

pre 5 godina

Ako EU želi da iskoreni kriminal mora da krene od Kosova.

AleksMache

pre 5 godina

Sve živa elita! Važne teme su na dnevnom redu!

Hristijan

pre 5 godina

Predsednik će racionalnom politikom svim silama pokušati da se izbori za najpovoljniji ishod po nas.

Nale

pre 5 godina

Jedinstvena prilika da mnogi zvanicnici u svetu cuju istinu o problemu sa albancima,sa kojom ce ih upoznati nas predsednik.

kana

pre 5 godina

Uzdamo se da će Vučić svojom mudrošću i diplomatskim sposobnostima uspeti da pokaže Evropi pravu sliku kad je reč o Kosovu.

nina

pre 5 godina

Skidam kapu Srpskom predsedniku, covek prosto ne zna sta znaci odmor.

Egon

pre 5 godina

EU mora davati vecu podrsku Srbiji za priblizavanje toj organizaciji.

Nadica

pre 5 godina

Elita koja donosi odluke i napredak za zemlje koje su kao mi.

Nina

pre 5 godina

Vucicu svaka cast!Danas je veliki Srpski praznik on i danas radi!!

Ana

pre 5 godina

Nadamo se sa ce Vucic imati kvalitetne sastanke.

Miloš

pre 5 godina

Još jedan naporan dan i mnogo bitnih sastanaka za predsednika.

Mića

pre 5 godina

Srbija se krupnim koracima bori protiv kriminala.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija