• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

16.02.2019

16:16

(VIDEO) OVAKO SE BORI ZA SVOJU ZEMLJU I NAROD! VUČIĆ RASTURIO TAČIJA NA PANELU U MINHENU! Dao mu Briselski sporazum da pokaže gde piše da Kosovo treba da bude priznato u međunarodnim institucijama, a onda mu postavio pitanja OD KOJIH SE POGUBIO!

Politika

(VIDEO) OVAKO SE BORI ZA SVOJU ZEMLJU I NAROD! VUČIĆ RASTURIO TAČIJA NA PANELU U MINHENU! Dao mu Briselski sporazum da pokaže gde piše da Kosovo treba da bude priznato u međunarodnim institucijama, a onda mu postavio pitanja OD KOJIH SE POGUBIO!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i i takozvani predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači imali su direktan okršaj, oči u oči, na panelu u Minhenu

Vučić se zahvalio domaćinima na pozivu da učestvuje na panelu.

- Hvala što ste nas pozvali. Cenim način na koji održaavate ovu konferenciju gospodine Išinger. Mislim da je pitanje odnosa Beograda i Prištine mnogo komplikovanije i teže, nego problem Makedonije i Grčke - kaže predsednik.

Vučić je istakao da je jako važno to što nema rata.

- Mislim da je stabilnost i mir nešto što smo postigli, to nije nešto što treba olako uzeti, plašim se mogućnosti da neko odmrzne taj zamnrznuti sukob. Srbija daje sve od sebe da postigne kompromisno rešenje. Imam ovde dokumente koje smo potpisali, Srbija je ispunila sve iz Briselskog sporazuma i nije povukla nijedan potez koji bi ,mogao da prouzrukuje nestabilnost - ističe Vučić.

On dodaje da je Srbija ispunila sve iz Briselskog sporazuma, a da Priština, 2026 dana od potpisivanja sporazuma nije ispunila jednu njihovu obavezu, a to je formiranje ZSO.

Foto: pritnscreen

- Sada su 102 dana od nametanja tarifa protiv Srbije. Uprokos menđunarodnom pritisku, oni nisu rešili to pitanje. Vrlo su tvrdoglavi i kažu da će to uraditi kada Srbija prizna nezavisnost Koosva. Srbija nije nametala uzvratne mere, nismo uradili ništa protiv, a sada se suočavamo sa novom platformom, platformom protiv dijloga – naglasio je Vučić u Minhenu.

Kako kaže, nakon toga svega ja kažem da Priština priča, ali ne radi to što priča.

- Zašto smo mi onda deo dijaloga? Oni samo čekaju naš potpis... Podsećam, Srbija je postupala odgovorno i mom narodu na KiM sam rekao da je mir najvažniji – navodi Vučić.

Hašim Tači se zahvalio Išingeru i rekao da je impresioniran sporazumom koji su postigli Cipras i Zaev i da je to korak ka stabilnosti na zapadnom Balkanu.

- Sada je na nas red da postignemo dogovor. Mi imamo star problem, 100 godina neprijateljstva. Imamo sveže sećanje na rat 1999. godine na Kosovu – podsetio je Tači.

Foto: Printscreen You Tube

On kaže da sprovođenje sporazuma može da se desi ako je u skladu sa ustavom te države.

- Ja bih se osvrnuo da smo mi u statusu zamrznutog konflikta, mi treba da zapečatimo mir između Kosova i Srbije – kaže Tači.

Vučić je odgovorio Tačiju rekavši da je na početku njegovog uvoda da su mnoge stvari ispunjenje, a da nije jedna, formiranje ZSO, i dodao da je to bilo jedina tačka koju su trebali da ispune.

- On kaže da skoro sve iz Briselskog sporazuma nije u skladu sa Ustavom Srbije. Nama nije stalo do njihovog ustava, jer ih ne priznajemo kao državu. Gospodin Tači je rekao da postoji obaveza Srbije da se ne blokira ulazak Kosova u međunarodne institucije, toga nema u Briselskom sporazumu - kaže Vučić.

- Moje pitanje za Tačija jeste ako je sve gotovo šta ćemo vam onda mi? Kako to da niste članica Interpola, kako to da niste članica UN. Priština uvek krivi drugu stranu, nikada oni nisu krivi. Mi radimo sve da samnjimo očekivanja javnosti, dok oni sve rade kako bi pojačali očekivanja.

Oni zajedno sa Johanesom Hanom učestvuju na panelu "Bezbednost u jugoistočnoj Evropi", u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

Volfgang Išinger, ključni čovek konferencije, doveo je politički najznačajnije ljude, čak i one koji nisu bili ove godine u Davosu. Mnogi će i iz regiona ići, i iz svih delova sveta. Svi su u Minhen - rekao je Vučić pred odlazak na konferenciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tadija

pre 5 godina

Svi smo uz našeg predsednika, on odlično zna šta radi!

peki

pre 5 godina

Taci ne moze protiv cinjenica a to su takse i pretnje Srbima na Kosovu.

Lazni Bot

pre 5 godina

Umislio da je na Pinku kod Sarape pa mase papirima umalo da je izvadio onaj o izdaji a Taci je gori od nase opozicije.

milan

pre 5 godina

polako se voze bozja kola,sve ce leci na svoje

Miki

pre 5 godina

Medjunarodna zajednica treba da shvati da mi nismo destabilizacioni faktor u regionu, vec faktor stabilnosti.

Sale

pre 5 godina

Predsednik po ko zna koji put pokazuje odgovornost prema narodu i državi.

Acko

pre 5 godina

Srbija vodi veoma odgovornu i posvecenu politiku, i nije povukla ni jedan potez koji bi izazvao nestabilnost.

MAJA

pre 5 godina

Srbija daje sve od sebe da postigne kompromisno resenje,za razliku od Pristine.

Tijana

pre 5 godina

Kosovo je Srbija bilo i bice a oni neka se zanose koliko god hoce.

Ivana

pre 5 godina

Predsednik je posvecen pronalazenju resenja za Kosovo.

Jana

pre 5 godina

Ovako se bori za svoju zemlji i svoj narod, bravo Vucicu.

Mrgud

pre 5 godina

Lepo priča. Sviđa mi se, ali Šipci vode sa 1:0. Takse ostaju.

moma

pre 5 godina

Kompromis je nesto gde obe strane moraju da popuste.

Vera

pre 5 godina

Naravno da ne pise. Vucic je ispunio svoj deo dogovora , dalje ucene Srbija nece trpeti.

mihajlo

pre 5 godina

Predsednik Vučić oštro, odmereno i pravedno protiv Tačija na panelu u Minhenu!!

sasa

pre 5 godina

Predsednik Vucic vodi uspesne razgovore zarad nase drzave.

aca

pre 5 godina

Balkan bi bio stabilniji da Albanci stalno ne vode carke sa Srbijom, zeleci da je isprovociraju i izvuku korist od toga.

Vanja

pre 5 godina

Tači se zbunio pored Vučića, Vučić mu je argumentovano sve rekao kako jeste.

kiza

pre 5 godina

Meni se cini da je ovo samo promovisanje tacija kao glavnog pregovaraca jer kako je rekao da li je voditelj ili sta vec da su jedino ova dvojica imali hrabrosti da pricaju javno o ovoj temi. Time je zacementiran njegov polozaj u medjunarodnoj zajednici. Naravno to nije zavisilo od Vucica i on je na najbolji nacin branio interese Srbije.

arsa

pre 5 godina

Честитке Вучићу на добром држању и изреченом на овом панелу.Запад очекује договор између срба и албанаца након што су претходно једностраном одлуком признали ткз државу Косово.Тим чином подигли су лествицу Србији коју никада неће моћи да прескочи.Тим чином запад је прејудицирао коначно решење за Косово и наводно донело одлуку у име Србије, што је наравно погрешно.И сам запад све више увиђа исто.Србија није упала у њихову замку и неће никада.Косово је Србија

Maja

pre 5 godina

Vucci je pokazao da se svom snagom i umecem bori za svoj narod i svoju zemlju.

Tifani Rok

pre 5 godina

Svaka čast, predsedniče! Postavili ste ga na mesto!

Tanja

pre 5 godina

Tači nije ni kolena predsedniku Vučiću koji vodi svoju zemlju mudro i odgovorno

Tamara

pre 5 godina

Divim se predsedniku sto ni u jednom trenutku nije pokazao svoje emocije, verujem da mu je trebalo puno snage. Mudra politika mira, jedino je resenje za nas napacen narod na Kosovu.

Vlada

pre 5 godina

Predsednik Vučić se svim silama bori za bolju budućnost svoje zemlje

Nikola

pre 5 godina

Tači ne može nikako pobediti u raspravi sa Vučićem.

AleksMache

pre 5 godina

Ono kad se čovek hvali nekom državom (zemljištem Republike Srbije na kome oni borave), a da nije ni sporazum pročitao koji je on potpisao!

Dejan

pre 5 godina

Ovo je predstava,za narod.Sa teroristima i dokazanim ubicama,se ne pregovra,i ne biti u iagoj prostorija sa njima.Kosovo i Metohija je Srbija,i nema pregovora i postovati ustav Srbije.Zamrznut konflik do doljnjeg.

hag

pre 5 godina

Činjenica,surova ali ipak činjenica,jeste da je Kosovo nezavisna država,kao što je i činjenica da srbijansko rukovodstvo ne može da nadje način da to saopšti narodu. Činjenica jeste i da Vučić,na osnovu Kosova,pokušava da dobije nešto drugo,a pokušaj da uzme dio teritorije druge države,dovešće do još veće agonije i srbiju i srbe,jer na srbiju se gleda kao na rusku guberniju,zemlju koja je otpočela agresiju i ratove 90ih,srbe kao zločince i još mnogo toga drugoga....to su činjenice.

Natasa1

pre 5 godina

Predsednic e svaka cast, vidi seDA braniTE Srbiju,KIM, vide se ko je politicar a ko je pecinski ratnik.

Jugoslav

pre 5 godina

TAKO JE PREDSEDNIČE,OŠTRO ,PRED SVEDOCIMA I U DIREKTNO U OČI...DOSTA JE VIŠE UGNJETANJA I PONIŽAVANJA SRPSKOG NARODA...JASNO I GLASNO....SRBIJA NEDA SVOJE KOSOVO....KOSOVO JE SRPSKO I OSTAĆE ZAUVEK!

milica milicic

pre 5 godina

Predsednik Vucic se srcem bori za Srbiju, pored toga je intelektualno superiorniji u odnosu na Tacija za kog znamo ko je i sta, ratni zlocinac.

Dejan

pre 5 godina

Наш председник је надмоћно издоминирао и свима аргументовано одговарао! Увек осветли образ нашој Србији!

mila

pre 5 godina

Vucic nam je do sada nerojeno puta pokazao i dokazao kako se bori za svoju zemlju ali ovo danas je za svaku pohvalu! Bravo!

RADE

pre 5 godina

OVO JE TREBALO PRVESTI I PUSTITI NARODU. NISAM GLASAČ SNS-a, ALI VUČIĆ JE SVE ODRADIO KAKO JE TREBALO. SASVIM TAČNO !!!!!

SS

pre 5 godina

Šut sa rogatim teško izlazi na kraj,a beskrupuloznost,bezobraznost,ljigavost ovih dvoje iz EU koji predlažu tortu da seku.Strašno,ja bi ustao i otišao bez obzira na sve,jer dripci ne shvataju trenutnu situaciju na KiM koja može vremenom da negativno eskalira,a tome i doprinosi što evropa ne poznaje Srpsku istoriju,pa Vičiću vreme je da ih prvo obučiš o njoj pre nego li nešto novo kažu ili smisle,kad se već bave tuđim brigama.

vojkan

pre 5 godina

Neka svet vidi da Tači laže ,preti i manipuliše

Pera

pre 5 godina

Gde ga rasturijo u šahu,dominama..opasuljite se vise..kosovo je država..

Aleksandar Stojanović

pre 5 godina

Neznam dokle ćemo trpeti koliki smo mi zločinci ada su šiptari žrtve na KiM,zašto gospodin Vučić ne navede naše žrtve ljudi koji su nestali , silovani, ubijana deca, dizanje autobusa NIŠ ekspres i daljna ubijenih na KiM čega se stidite. Njihov jedini adut i u EU i NU jeste žrtve njihovih OVK i pobijeni u NEATO avijaciji cela takozvana kolona žrtve, i ne pominje Klečku kao lazan navod što je dokazano. Treba i naše delegacije da se bore protiv Šiptara sa dokazima o našim i njihovim žrtvama od NATO bombardovanje jer očito da ni EU i NU su to zaboravili a prilika da se to iznese bila je na konferenciji u NU i sad u EU.Ne pravite više skandinarne grežke jel to koriste pre svega zlikovci koji treba da osudi Hag ili se spremite da nas izazovu da započnu rat na proleće dabi izbegli sud u HAGU jer oni nema šta da izgube već danam zadaju nevolj budite oprezni.

Nale

pre 5 godina

Volja da se zastiti svoja zemlja jaca je od svega.Ako nista drugo bar je svet video da je Taci obican prevarant i lazov.

Igor

pre 5 godina

Al ga je Vučić ponizio i postavio tamo gde mu mesto!

Bane

pre 5 godina

Ha Ha,nije ocekivao da mu Vucic tako odgovori!!

Anja

pre 5 godina

Predsednik se srcem borio za Srbiju i Kosovo, bio je dominantan i naveo da je Srbija ispunila sve iz Briselskog sporazuma, a da Priština nije ispunila jednu njihovu obavezu, a to je formiranje ZSO.

Ana

pre 5 godina

Svaka cast predsednice. Tako treba predsednik da se bori za svoju zemlju.

Ana

pre 5 godina

Tako treba jedan predsednik da se bori za svoju drzavu.

Nevena

pre 5 godina

Srbija se oduvek zalagala za mir i stabilnost, postovala je sve zakone i sporazume i nije dozvolila sebi da odgovori na provokacije.

Eg

pre 5 godina

Ma ocemu vi pričate i šta ste vi to preveli. Ništa niste preveli i napisali sto su sva četvoro idjota i govna rekli. Kako vas nije sramota da kazete narod i da ne napišete istinu šta su govorili. Sramote ste i nemojte da mislite da ljudi neznaju Engleski i nerazumu šta su govorili. Kada je ovo nemacko govno pričao kada je bio u bosni 95 i pričao sa Milosevicem uvezi kosova on mu je reko da bezeli da priča o tome i posle kada je reko da je bio u neko selo na kosovu 98 gde nisu mogli da idu pisto je bilo na zemlji preko 30 cm municije ležalo i da su svi pobegli ili ubijeni tu i da su kuće još gorele ZAŠTO MU ONDAK VUČIĆ NIJE ODGOVORIO I REKO DA ĆE SADA 20 GOD OD BOMBARDOCANJE SRBIJE GDE SU IZMISLELI O RAČKU ITD. IZ KOG RAZLOGA SE VUČIĆ LIBIO SVIMA A PIGOTOVI ŠIPTARIMA KAKO MI NJIH VOLIMO I POŠTUJEMO ITD. Kada je taci govorio o neznam koliko šiptara su ubijena i silovana vučić kaže da on neće otome da govori zašto mi uvek moramo da glumimo da smo tako dobri i da se sramimo da govorimo o srpskim žrtvama. Zašto nije reko kako je Garadinaj klao decu i ubacivao njihove glave u loncu gde se kupus kuva da “evo imate meso” kako bi njemu bilo da je nekom od njegovoj deci glavu iseli? Nije on Tačiju ništa reko i nije on njemu zacepio usta nego svi su pljuvali na njega i na Srbiju i po Srpskom narodu. Tako nemojte da pišete laži sram nek vam bude

Miki

pre 5 godina

Vučić je izašao argumentovano, kako i dolikuje .

pero

pre 5 godina

sta vi to vidite a ja ne vidim da je Vucic satro Tacija kome narod da veruje ja verujem svojim ocima ali ima i onih koji veruju vama zato samo udrite po njima ZIVELI

Vladimir Mirković

pre 5 godina

E ovako. Prvo da se razumemo. Nisam Vučićev fan a nisam ni bot. Takođe ne podržavam politiku aktuelne vlasti ali ne podržavam ni proteste preko kojih bi određene face da dođu na vlast a već su pokazali da su lopurde ne merljivih dimenzija. Ono što je Vučić juče uradio u Minhenu je za pohvalu. Urnisao je žvalavog Šiptara. Jedino je Vučić trebao malo više da spominje u svom stilu rezoluciju UN 1244.

Maja

pre 5 godina

Monstrum koji je stvoren je kao duh iz boce. Na zalost suprotnost bajci, umesto Aladina lampu drzi Amerika. Pa je cesto trlja , sa imperijalistickim teznjama sopstvenog interesa.

zoran miljkovic

pre 5 godina

Врло је лепо видети,када износите необориве чињенице,али нико изгледа не жели да их чује,јер их већ сви знају.Милошевић је износио све истине овога света,које су нам ишле у прилог,па је РЕЗУЛТАТ КАТАСТРОФА,БОЈИМ СЕ ДА КОРАЧАМО ИСТИМ СТОПАМА. И ДА СМО ПО КО ЗНА КОЈИ ПУТ НА ПОГРЕШНОЈ СТРАНИ,све ће нас ово коштати много,НАЖАЛОСТ,они су озбиљни преговарачи.А ЗАШТО МИ ПРЕГОВАРАМО СА ЊИМА АКО ИХ НЕ ПРИЗНАЈЕМО,доста лицемерства,гледајмо истини у очи.

Zoran

pre 5 godina

Danasnja vlast se iskreno bori za svoju zemlju...

tadija64ZEMUN

pre 5 godina

AV nemoj vise ponizavati SRBE i SRBIJU,mi smo ponosan narod uzdignute glave,nemoj nas vise braniti na ovaj nacin, da ponizno ispunjavamo sve uslove EU,da necemo uzvracati kontramerama i da placemo(kao ti AV) stalno i uvek.Daj referendum po svim pitanjima EU,NATO,ODKB,pa ces videti ono sto vec znas!!!!!

SS

pre 5 godina

Da,zato mu provokatori nude tortu,cinično i provokativno,ali bez odgovora.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija