• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.02.2019

11:55

POPOVIĆ: Kosovo je Srbija, državu neće dobiti!

Politika

POPOVIĆ: Kosovo je Srbija, državu neće dobiti!

Podeli vest

Iako su pre jedanaest godina, uz neskrivenu podršku pojedinih zapadnih zemalja, šiptarski separatisti u Prištini proglasili nezavisnost, svoju državu nisu dobili niti će je ikada dobiti, poručio je danas predsednika Srpske narodne partije i ministar za inovacije Nenad Popović

 

- Skupština Srbije je takve odluke separatista poništila i time obavezala sve vlasti u Srbiji da čvrsto brane našu državnu teritoriju - naveo je Popović u saopštenju.

On je ocenio da je lažna država na tlu Srbije postala, na sramotu svojih zapadnih zaštitnika, leglo kriminala, trgovine narkoticima i ljudskim organima, samovolje ratnih zločinaca i nasilja nad srpskim stanovništom.

- Upravo iz tih razloga što je ta lažna tvorevina postala crna rupa kriminala i nasilja, sve veći broj zemalja preispituje njeno priznanje ili uskraćuje svoju podršku u međunarodnim organizacijama - ukazao je Popović.

Prema njegovim rečima, čvrsta i dosledna politika Srbije u odbrani svog teritorijalnog integriteta, Ustava i Rezolucije 1244, daće svoj rezultat u budućnosti u vidu konačne pobede međunarodnog prava i pravde nad nasiljem.

- Važno je biti mudar, strpljiv, principijelan, i osloniti se na svoj narod i prijatelje kao što su Rusija i njen predsednik Vladimir Putin, koji je tokom svoje posete Beogradu izrekao snažne reči ohrabrenja: “zajedno smo jači” - kazao je Popović.

On smatra da samo ako Srbi budu složni, ujedinjeni i čvrsti ta lažna kula od karata zvana “nezavisno Kosovo“, građena od NATO bombardovanja Srbije do danas, "srušiće se pod nepokolebljivom voljom srpskog naroda da odbrani svoje Kosovo i svoju državnu teritoriju".

Podseća i na mudre reči Valtazara Bogišića da “što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi” i napominje da one nikada nisu bile opravdanije kao u slučaju jednostrano proglašene nezavisnosti lažne države Kosovo.

- Naš odgovor je i posle ovih jedanaest godina, od tog sramnog i kriminalnog čina u Prištini, i dalje isti - Kosovo je Srbija, dogodine u Prizrenu - poručio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saradžogla

pre 5 godina

Kosmet je Srbija!Ko ne veruje neka ode tamo i uveri se! ... Danas bi Kosmet bio Srbija da smo proterali ustankom Titove okupatore iz Bosne.Došli su sa njim ovde i krenuli sa otimačinama i ubistvima.Tita je NAMERNO dopustio najezdu albanaca i time sprečio povratak šiptara svome srpskome rodu.Danas šiptari žive kao robovi albanske narko mafije a niko da to objavi svetu u UN?

Ana

pre 5 godina

Srbija nece dozvoliti otimanje njene imovine i teritorije na Kosovu.

Luka

pre 5 godina

Rešenja za pitanje KiM nema bez dogovora sa Srbijom, ne možemo da prihvatimo jednostranu proglašenu nezavisnos. Srbija neće prihvatati nikakva poniženja po pitanju KiM i ponižavajuće predloge za rešenja

Miloš

pre 5 godina

Srbija uz pomoć Rusije ima šanse da odbrani Kosovo.

Minja

pre 5 godina

Neodgovorni su i bahati, samo prave probleme na Balkanu

Natasa

pre 5 godina

Ne samk da nece dobiti drzavu, vec treba da izgube i ono sto smo im nudili. Srbija je presla u ofanzivu i nece se zaustaviti.

Vlaki

pre 5 godina

Kosovo ce uvek biti Srbija , nikada nece dobiti drzavu !

kontesanera

pre 5 godina

Neće Albanci dobiti svoju suverenu državu, ne dok se Srbija bude pitala.

Alex

pre 5 godina

Kosovo je srce Srbije i nikakvim ucenama oni to nece promeniti.

Mirjana

pre 5 godina

Kosovo je biti uvek deo Srbije, Kosovo je Srbija i to neka cuju svi koji se prave ludi i misle suprotno od toga.

mimi

pre 5 godina

kosovo je srbija tako je popovicu ,tako ce i da ostane nema od lazne drzave nista ,a i braca amerikanci im slabo stoje na usluzi

Tina

pre 5 godina

Kosovo ce zauvek ostati deo Srbije, a oni o tome mogu samo sanjati!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija